Väkelän ensimmäinen liigamaali ratkaisi voiton Sportille

Väkelän ensimmäinen liigamaali ratkaisi voiton HPK:sta
Vaasan Sport pelasi tiistaina kauden viimeisen vierasottelunsa Hämeenlinnassa HPK:n vieraana. Pitkään näytti siltä, että kotkapaidat eivät taaskaan pysty ohittamaan Juuse Sarosta, mutta toisin kävi. Charles Bertrandin aloittaman kirin ratkaisi Jesse Väkelä, joka upotti Liiga-uransa ensimmäisen täysosumansa tyylillä. Loppunumerot 1-3 (1-0, 0-0, 0-3) ratkaisi tyhjiin Bertrand.
Kotijoukkue HPK oli saanut nollattua pettymyksensä pudotuspelipaikan karkaamisesta, ja tuli ensimmäiseen erään huomattavasti valmiimpana kuin Sport. Ainoastaan Hannu Toivosen paraatipelastukset pitivat lukemat tasoissa, kunnes kaksi sekuntia ennen erän päättymistä Joonas Vihko laukoi kotijoukkueen 1-0 -taukojohtoon.
Toinen erä oli ensimmäistä huomattavasti tasaisempi ja puolivälin jälkeen ote alkoi hiljalleen siirtyä Sportille. Päävalmentaja Tomek Valtosen ottaman aikalisän jälkeen Toni Leinosella oli mahdollisuus tehdä läpiajosta Sport -uransa ensimmäinen maali, mutta Saros oli maalillaan etevämpi. Maalittoman toisen erän paras paikka tuli kuitenkin HPK-kapteeni Vihkolle, joka ei kuitenkaan onnistunut maalin edestä tekemään illan toista osumaansa.
Kolmas erä tarjosi kärsivällisinä pysyneille vaasalaisille aihetta riemuun. Jäähyjen sotkeman avauspuolikkaan jälkeen Charles Bertrand tasoitti ottelun ylivoimalla ohjaamalla Henrik Koiviston syötön maaliin ja lisää saatiin vajaa neljä minuuttia ennen loppua, kun puolustaja Jesse Väkelä taituroi uran avausmaalinsa Koiviston passista. Loppulukemat 1-3 viimeisteli tyhjään maaliin Bertrand, joka kahdella maalillaan nosti kauden pistesaldonsa lukemiin 16+30=46.
Sportille voitto oli kauden ensimmäinen HPK:sta ja nosti vaasalaisten pistesaldon näyttämään lukemaa 58. Kausi 2014-2015 paketoidaan torstai-iltana Kuparisaaressa, kun vastaan asettuu Tampereen Ilves.

Vaasan Sport pelasi tiistaina kauden viimeisen vierasottelunsa Hämeenlinnassa HPK:n vieraana. Pitkään näytti siltä, että kotkapaidat eivät taaskaan pysty ohittamaan Juuse Sarosta, mutta toisin kävi. Charles Bertrandin aloittaman kirin ratkaisi Jesse Väkelä, joka upotti Liiga-uransa ensimmäisen täysosumansa tyylillä. Loppunumerot 1-3 (1-0, 0-0, 0-3) viimeisteli tyhjiin Bertrand.

Kolmas erä tarjosi kärsivällisinä pysyneille vaasalaisille aihetta riemuun. Jäähyjen sotkeman avauspuolikkaan jälkeen Charles Bertrand tasoitti ottelun ylivoimalla ohjaamalla Henrik Koiviston syötön maaliin ja lisää saatiin vajaa neljä minuuttia ennen loppua, kun puolustaja Jesse Väkelä taituroi uransa avausmaalin Koiviston passista. Loppulukemat 1-3 viimeisteli tyhjään maaliin Bertrand, joka kahdella maalillaan nosti kauden pistesaldonsa lukemiin 16+30=46.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)