Vaikeuksien kautta jatkoaikavoittoon!

Sport - JYP-Akatemia 4-3 JA (3-0,0-2,0-1,1-0)

Sport tuli peliin loistavalla asenteella ja kaikesta tekemisestä näkyi että fokus on käännetty kohti kevään pelejä. Paine Akatemian päädyssä oli kovaa ja vieraat joutui ottamaan ensimmäisen jäähynsä kolmen minuutin kohdalla. Itse ylivoima ei erässä häikäissyt, mutta tehokas se oli. Ajassa 05:14 John Henrion nousee vauhdilla oikeaa laitaa ja heittää nappisyötön toiseen aaltoon Marko Luomalalle, joka tällää ranteella b-pisteiden välistä kiekon reppuun.

Reilu minuutti tästä ja taas jäähyaitio kutsuu jyppiläläisiä. Ylivoiman saaminen pyörimään on vaikeaa, mutta sekunti ennen jäähyn loppua rävähtää jälleen. Kiekko pyörii maalin edessä ja ensin koittaa Henrion ja riparin pistää reppuun Jarkko Hattunen. Nopeat johtomaalit hieman rauhoittaa peliä, joskin mennään aika lailla täysin Sportin hallinnassa. Erän kolmas ja viimeinen maali näkee päivänvalon ajassa 15:58. Jarkko Hattunen voittaa rännikekkoväännön omalla sinisellään ja karkaa Jere Laaksosen kanssa 2-1 hyökkäykseen. Pakki pelaa syötön pois ja Hattunen kuittaa kylmästi omalla ratkaisulla peli 3-0:aan.

Erän lopussa Sport joutuu alivoimalle ja vieraat pääsevät koittamaan kavennuksen hakua. Muutaman puolittaisen paikan kuitenkin Joonas Kuusela koppaa varmasti ja erätauolle kolmen maalin johdossa. Hyvä avauserä. Pelaajat näyttivät, että nyt pelataan, eikä ihmetellä.

Jarkko Hattunen oli pirteällä pelipäällä, illan toinen osuma ja samalla 3-0 johtomaali! (kuva Samppa Toivonen)

Olipas erillä eroa kuin yöllä ja päivällä kun vertaa avauserää toiseen. Lähes kaikki hyvät elementit oli jätetty koppiin ja vieraat käytti tilaisuutensa tulla peliin mukaan. Erän alku jo enteili vaikeuksia, kun varsinkin oman pään pelaaminen oli huolimatonta sekä halutonta. Joonas Kuusela venyi ekaan vitoseen muutamaan loistokoppiin, mutta joutui antautumaan helpohkosti ajassa 26:59 kun Valtteri Hotakainen rannasi sinisen alta kiekon Kuuselan kainalosta maaliin.

Mentiin aina erän puoliväliin saakka ilman tilastomerkintöjä kunnes Sport joutui toista kertaa tänään alivoimalle. Vieraat pyöritti mallikasta yv:tä ja juuri kun jäähy umpeutui Miika Roine pelasi nätisti vasemmalta maalin takaa ristisyötön Hneri Kanniselle oikean b-pisteen alakaarelle ja ranteet lukkoon. Peli 3-2:een ajassa 32:42. Tyylikäs ylivoimamaali, jossa molemmat pakit katsoi maalin taakse josta syöttö selän taakse ja kädet ilmaan.

Loppuerä mentiin ilman maaleja ja erä oli kokonaisuudessaan todellista tervan juontia. Pieniä pilkahduksia paremmasta nähtiin erän lopulla. Varsinkin kolmikko Hattunen-Kokkala-Piispanen pyöritti muutaman nätin hyökkäyksen. Hattusella oli tuhannen taalan paikka, mutta kiekko pyörähti juuri vetohetkellä ja vero pahasti ohi.

Kolmannessakaan erässä ei saatu konetta enää kunnolla käyntiin. Peli meni puolustustaisteluksi ja vieraat painoi päälle vahvasti. Kunnon kontrolloituja hyökkäyksiä ei saatu aikaan ja jouduttiin heittämään päätykiekkoa syöttöjen sijaan. 4-4 tasavajaa kahdeksan minuutin kohdalla tuo vieraille tasoituksen. Nopea vastahyökkäys pelataan nätisti takamiehen tontille tulevalle Joose Antoselle, joka rannaa peli tasoihin.

Maalin jälkeen Sportilla on muutama loistopaikka, mutta kiekosta suhitaan ohi ja vedot eivät tänään onnistu. Viimiesellä kympillä vieraat ovat lähempänä voittomaalia ja Kuusela saa pitää joukkuetta pystyssä. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähdä ja jatkoaika kutsuu.

Jatkoilla Sport on aktiivisempi ja lopulta Akatemia joutuu rikkomaan jäähyn arvoisesti. Samassa tilanteessa kiekko menee maaliin, mutta videotarkastuksen jälkeen tuomaristo hylkää osuman. Ilmeisesti pilli oli ehtinyt soida ennen maalia. Ylivoima tuo ratkaisun kun hiotaan neljällä hyökkääjällä. Maalivahti Aho torjuu ensimmäisen vedon, mutta Marko Luomala siirtää riparin verkkoon ajassa 62:43. Lisäpiste Sportille.

Voitto kairattiin lopulta. Jälleen peli lässähti kolmen maalin johdossa ja päästettiin kaveri peliin mukaan. Jatkoajalle kerättiin sen verran lisävirtaa että lisäpiste saatiin. Illan positiivisin asia hieno yleisömäärä, yli 2800 maksanutta. Keskiviikkona edessä viimeinen runkosarjakohtaaminen hetkeen rakkaan vihollisen Jukureiden kanssa Vaasassa. Lisävirtaa tuonee se tieto, että suurella todennäköisyydellä kaksikko kohtaa pleijareiden ekalla kierroksella.

Teksti: Taneli Jokela

Kuvat: Samppa Toivonen