Vahvempi, kokeneempi ja yhtenäisempi Sport

Edellisellä kaudella Sport otti taas isoja askelia kohti Suomen huippua


Kohti kautta 2016/2017 - vahvempi, kokeneempi ja yhtenäisempi Sport

Edellisellä kaudella Sport otti taas isoja askelia kohti Suomen huippua:

• Liigajoukkue saavutti playoffs-paikan ja osoitti, että Sport pystyy haastamaan muut liigaseurat

• Sportin juniorit saavuttivat tavoitteensa ja ensi kaudella C-, B- ja A-juniorit pelaavat SM-tasolla

• Ennätysmäärä pelaajia pelasi juniorimaajoukkueissa ja U18-kultamitali tuli myös Vaasaan

• Sekä liigaorganisaatio, että junioriorganisaatio vahvistuivat kauden aikana, tavoitteena toiminnan kehittäminen

Tulevaan kauteen lähdetään luottavaisin mielin.


Kausikortit myyvät hyvin ja palveluun panostetaan

Hyvä urheilullinen menestys viime kaudella ja mielenkiintoiset pelaajahankinnat ovat selkeästi vauhdittaneet kausikorttimyyntiä. Tällä hetkellä noin neljäsosa hallista on myyty ja edellisen kauden myynnistä parannusta on tehty 10%, kertoo Vaasan Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén.

Myös jäähallin viihtyvyyteen on panostettu ja toteutuksessa olemme huomioineet asiakkailta saatu palaute. Sekä A- että C-katsomon käytävät on maalattu ja hallille lisätään muun muassa TV-näyttöjä. Lisäksi palvelutarjonta tullaan myös osittain uusimaan. Ottelupäiville on myös tarkoitus tarjota uusia konsepteja Sportin kannattajille, toteaa varatoimitusjohtaja Jyrki Niemi.

Yritysasiakkaille halutaan luoda entistä enemmän lisäarvoa. Varsinkin verkostoituminen jäähallilla ottelutapahtumissa nähdään tärkeänä tekijänä ja tähän tullaan panostamaan. Uusia malleja tullaan lanseeraamaan, joista mainitsemisen arvoinen konsepti tulee olemaan Lätkäaamiaiset, joissa yrityskumppanit saavat mahdollisuuden tavata toisiaan. Lisäksi liigajoukkueen valmentajat ja pelaajat kertovat missä tällä hetkellä mennään. Yritykset näkevät Sportissa paljon potentiaalia omassa myynti- ja markkinointityössä ja tästä syystä myös meidän yrityskonseptia tullaan kehittämään, kuvailee Kurtén.


Urheilupuolella kehitys jatkuu vahvana sekä liiga- että juniorijoukkueissa

Liigajoukkue on vahvistunut viime kaudesta ja uudet pelaajat ovat laskeutuneet Vaasaan. Fiilis joukkueessa on erittäin hyvä ja mm. testitulokset antavat positiivisen kuvan joukkueen sitoutumisesta tulevan kauteen. Kaksi kautta on takana ja nyt tuntuu siltä, että saadaan lentävä lähtö tulevaan kauteen, toteaa päävalmentaja Tomek Valtonen.

Myös urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä katsoo luottavaisin mielin tulevaisuuteen. Liigajoukkueen rakennustyö on onnistunut hyvin, A-nuorten pelaajarunko on pitkälti sama kun viime vuonna ja realistinen tavoite on playoffs-paikka. Myös junioriseuran kehitys pysyy vahvana. Kaikki elementit hyvään menestykseen tulevana kautena ja tulevaisuudessa on nyt olemassa, sanoo Jämsä.

A-nuorten SM-joukkueen pelaajarungon kanssa tehtiin jo viime kaudella kovasti töitä ja kesän harjoituskauteen saatiin lentävä lähtö. Joukkue on nyt vuoden vanhempi, mikä tekee paljon vielä tässä iässä. Olen todella tyytyväinen pelaajien asenteeseen ja luottavaisin mielin lähdetään tulevaan kauteen, toteaa A-nuorten päävalmentaja Mikko Haarala.

Sportin junioreiden toiminnanjohtajana keväällä aloittanut Ari-Pekka Pajuluoma on myös innoissaan uusista haasteista. Nuoremmissa ikäluokissa työt jatkuvat syksyllä, mutta C- ja B-junioreiden kilpajoukkueet harjoittelevat koko kevään ja kesän täysipainoisesti. Paikka SM-tasolla on saavutettu ja syksyllä pelaajat saavat näyttää mitä osaavat kun pelataan Suomen huippujoukkueita vastaan, pohtii Pajuluoma. Sportin juniorimylly on vahvassa nosteessa ja viime viikolla tehty 14 seuran yhteistyösopimus on yksi osoitus siitä. Alueen muut seurat haluavat olla osana Sportin juniorityötä ja me taas nähdään tärkeänä, että olemme mukana kehittämässä alueen toimintaa, toteaa Pajuluoma.

Juniorsport on kehittynyt valtavasti viimeisten vuosien aikana ja Sportin liiganousu vahvisti kehitystä entisestään, kertoo puheenjohtaja Johnny Lindqvist. Pitkäjänteinen työ, vahva osaaminen ja hyvä talous antaa meille mahdollisuuden panostaa toiminnan kehittämiseen. Ensi kaudella toiminnanjohtaja, akatemiapäällikkö, taitovalmentaja ja juniorivalmentaja saavat täysipainoisesti keskittyä urheilutoiminnan kehittämiseen sekä meidän harraste- että kilpajoukkueille.


Harjoitusottelut 2016-2017