Vahvaa vääntöä ja puskemista, mutta...

Sport-Jukurit 2-4 (2-1, 0-1, 0-2)

Sport tuli päättäväisenä pelin alkuun ja painoi vahvasti hyökkäyksiä kohti Oskari Setäsen vartioimaa Jukurimaalia. Vieraat kestivät kutenkin paineen ja saadessaan ensimmäisen kerran pyörityksen kotkapäätyyn, joutui Sport-puolustus rikkomaan jäähyn arvoisesti. Aikaisemmissa neljässä pelissä on ylivoimat tökkineet molemmilla, mutta ei tänään. Jukurit pyörittää mallikkaasti ja saa kaipaamansa avausmaalin hieman onnekkaastikin. Pasi Järvinen levittää viivassa Pentti Nöyräselle, jonka suora lämäri epäonnistuu, mutta lipuu sopivasti oikealle b-pisteelle Jesse Rohtlalle. Rohtla pistää ranteet lukkoon ja nimen lehteen ajassa 07:00.

Maalin jälkeen Jukurit saa pienoista hallintaa ja muutaman paikankin, mutta Tuohimaa kestää. Juuri ennen erän puoliväliä Sport-pakki pelaa loistavalla pystysyötöllä kultakypärä Markus Piispasen yksin läpi ja Jukuripakki joutuu kaatamaan miehen rankun arvoisesti. Piispanen lähtee rauhallisella vauhdilla ja liruttaa eleettömästi Setäsen längistä kiekon reppuun. Todella kylmäpäinen ratkaisu ajassa 09:44.

Maalista Sport saa lentokelin päälle ja jukuripakka on helisemässä. Piispanen jatkaa vahvaa peliään ja syöttää tyylikkäällä poikkarilla Halavan avopaikkaan, jonka Setänen vaivoin selvittää. Jälkitilanteesta Jukuripakki Akkanen huitoo itsensä boxiin ja Sportin vuoro koittaa ylivoimaa. Miesylivoima pyörii hyvin ja boxi sahataan lopulta rikki Kivimäen poikkisyötöllä Kokkalalle, joka jatkaa maalin eteen Luomalalle ja Luti ohjaa läheltä ylös ajassa 14:15. Viimeinen vitonen mennään Sport hallinnassa ja muutama lisämaalipaikkakin saadaan luotua, mutta laihoin tuloksin. Erätauolle niukassa kotijohdossa.

Sport aloitti taas erän hyvin ja hankki nopeasti vieraille jäähyn maalivahti Setäsen kampatessa Halavan. Ylivoima pyöri mukavasti ja siinä nähtiin myös erän paras Sport -paikka. Kujanpää pääsee vauhdilla kiertämään maalin ja yrittämään vanhanaikaista. Setänen on auttamatta myöhässä, mutta kiekko karkaa harmittavasti ratkaisevalla hetkellä.

Ylivoiman jälkeen homma menee hieman pelailuksi, toki paikkoja saadaan luotua muutamia hyviäkin, mutta varsinkin oman pään pelissä nähdään myös kurittomuutta. Jukurit saa erän puolivälin jälkeen hieman otetta pelistä ja kertaalleen ehtii Tuohimaa koppaamaan räpylällään gamesaverin ennen kuin kolahtaa. Sport pelaa löysästi omalla kenttäpuoliskolla ja Juuso Akkanen pelaa kiekon kulmaan Toni Jalolle. Jalo jatkaa suoraan taaksepäin Niko Laakkoselle, jonka suora ranne yllättää Tuohimaan ajassa 34:58.

Loppuerä onkin sekavaa päästä päähän menoa eikä Sport pysty miesylivoimallakaan saamaan kiekkoa reppuun. Erätauolle tiukassa tasatilanteessa 2-2.  Hieman katosi fokus toisessa erässä ja virheitä alkoi tulla lähes joka ukolle keskialueella ja omissa. Lopulta Jukurit kuittasi pelin tasoihin. Oli siellä jotain hyvääkin. Varsinkin erän alkupuolella pystyttiin pyörittämään pitkiäkin pätkiä jukuripäädyssä, mutta tuloksetta.

Sitä saa mitä tilaa - osa XXIV.... Kolmas erä oli tällä kertaa Jukureiden heiniä ja mikkeliläiset siirsi ansaitusti pelejä kuudenteen peliin Mikkeliin. Sportin peli katosi toisessa erässä eikä konetta enää saatu käyntiin kolmannessa vaan vieraat kiitti ja kuittas voiton kotiin. Sport puski näennäisesti peliä päätyyn, mutta kurittomuus vaivasi vahvasti tekemistä tänään.

Jukureille tarjottiin ylivoimalla ratkaisun avaimia heti erän alun ylivoimalla. Valmentaja Pennanen lupasi viime pelin jälkeen keskittyä ylivoimaan ja tänään Jukuriylivoima oli Sportin vastaavaa edellä. Vain maaliviivalle syöksynyt Antti Uitto pelasti joukkueen takaiskuilta. Ajassa 48:24 nähdään illan voittomaali. Sport pelaa löysästi omalla alueella ja pienen hässäkän jälkeen kiekko ajautuu B-pisteiden väliin Jaakko Turtiaiselle, joka malttaa ja laittaa nätisti kiekon ranteella ohi Tuohimaan. Maalin jälkeen Sportin pelistä katoaa loputkin ideat ja peli menee puskemiseksi ilman kummempaa järkeä.

Erän puoliväliin otetaan vielä kaksi peräkkäistä jäähyä, joista toinen kostautuu. Jukurit pyörittää nätisti kiekon viivaan Iivo Hokkaselle, jonka ranne yllättää Tuohimaan längistä ajassa 53:31. Jukurit tyytyy varjelemaan kahden maalin johtoaan ja tekee sen tehokkaasti. Sport ei pääse luomaan ensimmäistäkään maalipaikkaa edes ilman veskaria ja voitto ansaitusti Mikkeliin.

Luulemalla ja puolittaisella tekemisellä ei tässä sarjassa pärjää. Peli meni kurittomaksi heti kun päästiin ensimmäisessä erässä johtoon. Viime peleistä tuttu tiivis viisikkopelaaminen oli muisto vain. Toki Jukuritkin paransi vahvasti loppua kohden ja tällä kertaa näytti meillä loppuvan bensa. No, sarja jatkuu torstaina vieraspelillä. C´mon Sportti!