Vahva taistelukaan ei riittänyt

Sport - LeKi 3-4 ja. (0-2, 1-0, 2-1, 0-1)

Johonkin on kadonnut maaotelutauon aikana sähäkkyys pelaamisesta, eikä tänäänkään nähty ottelun aluista tuttua rynnistystä. Sen sijaan vierailija LeKi loi puolittaisia paikkoja Tuomas Saarelan maalille tasaisesti, ideana tuntui olevan kunnon maski maalille ja roikkukiekkoa perään. Erän eka ylivoima tuli vieraille ajassa 07:46, mutta Sport kesti alivoiman hienosti. Illan avausmaalista vastasi vieraiden Jarmo Jokila, joka sohi maalinedustalle heitetyn kiekon ruuhkasta maaliin ajassa 12:47.

Erän loppupuolella Sport sai luotua muutamia hyviä tontteja, mutta Jarno Laitinen oli itse varmuus maalillaan. Toki työ on helppoa, kun ei yhtäkään punapaitaa ole maskissa edessä. Paras paikka tuli Jarkko Hattuselle jonka ranne metristä nousee yli maalin. Tilanteesta Sportille ylivoimapeli, jota se ei näennäisestä pyörityksestä huolimatta saa käytettyä. Ratkaiseva syöttö menee joko metrin ohi tai puolimetriä yli.

Ja kun ei maistu nin vieraille maistuu: Arttu Ilomäki ja Markus Korkiakoski syöttelevät keskialueella Sport -viisikon kaffeelle ja lopulta Ilomäki pääsee rannaamaan vasemmalta b-pisteeltä tolpan kautta 0-2 ajassa 17:46. Toinen takaisku sytyttää hieman Sportia ja viimeiselle minuutille saadaan vähän painetta aikaan. Loppusekunneilla Jani Kiviniemi kampataan puolittaisessa läpiajossa, mutta tuomaristo ei näe virhettä.

Ensimmäisen erän jälkeen peräänkuulutettu taisteluasenne löytyi toiseen erään pienten ketjumuutosten kautta. Erässä nähtiin vqin yksi osuma ja sekin jo 25 sekunnin pelin jälkeen. Kultakypärä Samuli Kivimäki karvasi kiekon keskialueelta ja nousi oikealta alueelle sisään. Perinteisen lämärin sijaan harhautus keskelle ja hirmuranne pakin jaloista oikeaan ylänurkkaan.

Maalin jälkeen ralli jatkui ja LeKi joutui ottamaan kaksi peräkkäistä jäähyä, joista varsinkin ensimmäisessä pyöritettiin näyttävästi Lassi Kokkalan ja Michal Kristofin toimesta. Mutta vaikka vetopaikkoja oli niin silti kunnon tykit jäi uupumaan. Erän ekat 12 minuuttia mentiin lähes yhtä maalia ja hyvistä ripareista pääsi koittamaan vuorollaan niin Halava, Hattunen kuin Piispanenkin, mutta kiekkoa ei saatu maaliin saakka.

Ajassa 33:00 tarjotaan vieraille ylivoimaa todella helposti vihelletyn kampin puitteissa. "Eikä siinä vielä kaikki"  sanois teeveeshopinmies.. 33:37 kellossa ja Antti Uitto komennetaan boxiin ja 1.5 minuuttia 5-3 alivoimaa. Alivoimakolmikko maalivahti Saarelan johdolla taistelee ilman takaiskuja ja tämä herättää myös Kuparisaaren yleisön. Jäähyt kuitenkin vähän sekoittaa Sportin peliä ja viimeisellä vitosella nähdään minuutin pyöritys omissa vieraiden ykköskentän toimesta. Erätauolle niukassa 1-2 tilanteessa.

Sitä saa mitä tilaa.... Jos ei pelata kuin puoli peliä, niin jatkoaikatappio on ehkä "ansaittukin." Liikaa annettiin siimaa pelin alussa ja se riitti lopulta vieraille. Kolmas erä oli toisen tapaan jo taistelevaa kiekkoa kotijoukkueelta. Heti erän alkuun Sport pääsi ylivoimalle ja peli saatiin tasoihin Lassi Kokkalan lämätessä viivasta kiekon ohi Laitisen. Hyvä erän alku toi myös johtomaalin vitosen kohdalla. Kolmikko Halava, Piispanen ja Laaksonen taisteli kiekon alueella itselleen. Halava karvasi kiekon laidassa Laaksoselle, joka käytti kulmassa Piispasella ja rannasi suoraan syöttöön pelin 3-2:een.

Peli eteni Sportin hallussa yli erän puolivälin kunnes LeKi käytti paikkansa tehokkaasti. Ajassa 51:23 kentän ehdottomasti paras pelaaja tänään, huikeat minuutit kellottanut Arttu Ilomäki iskee pienen hässäkän jälkeen lämärillä oikean b-pisteen yläkaarelta aivan vasemman tolpan juureen. Maali sekoittaa Sportin pelin ja loppuerässä jännitetään lähinnä jatkoille pääsyä.

Voitosta pelaaminen vaikeutuu entisestään kun Joni Haverinen saa minuutti ennen summeria korkeasta mailasta 2+2 min. Varsinaisen peliajan aika kestetään, mutta seurannut jatkoajan 4-3 alivoima tuo ratkaisun LeKille. Digitaalit pysähtyy aikaan 62:21 Jarmo Jokilan laittaessa riparit sisään takatolpalta ja lisäpisteen Lempäälään.

Ensimmäisen erän velttoilu maksoi tänään voiton. Alusta saakka täytyy pystyä pelaamaan, sillä takaa-ajajana on raskas taistella. Maalilla pelannut Tuomas Saarela paransi peliään koko ajan ja otti pari todella isoa koppia lopussa. Tästä matka jatkuu huomenna Mikkeliin ja seuraava kotiottelu on keskiviikkona 20.11. HCK:n saapuessa vieraaksi Kuparisaareen.