​Vaasan Sportin A-nuorten valmennus kaudelle 2016-17

Vaasan Sportin A-nuorten valmennuksen vetovastuun kaudelle 2016-17 ottaa Mikko Haarala, apunaan Johannes Nygård ja Jaakko Hautamäki. Uuden valmennustiimin sopimukset ovat 1+1-vuotiset.

Aikaisemmin A-nuorten päävalmentajana toiminut Ari-Pekka Pajuluoma siirtyy Junior Sportin toiminnanjohtajaksi.

- Iso kiitos Maukka Pajuluoman suuntaan siitä mitä on antanut ja tehnyt tämän organisaation hyväksi. Toivon hänelle onnea ja menestystä uuteen työhön, tiedän että JuniorSport löysi huippuluokan osaajan omaan tiimiinsä, kommentoi Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.

Pitkään Sportin junioripuolella toiminut Haarala omaa laajan käsityksen vaasalaisesta juniorikiekkoilusta ja kiekkoilijoista. Myös apuvalmentajat Nygård ja Hautamäki ovat tuttuja kasvoja Sportin organisaatiossa.

- Olen tyytyväinen tähän uuteen tiimiin. Siinä on monenlaista osaajaa ja uskon että he täydentävät toinen toisiaan. Haarala oli jo kauden 2015-16 a-nuorissa mukana, joten hän on luonteva valinta jatkamaan vuosi sitten aloitettua projektia. Hän on intohimoinen, vaativa ja ahkera valmentaja, kuvailee Jämsä.

- Nygård ja Hautamäki ovat molemmat meidän vanhoja pelaajia ja nyt nuoria valmentajia, jotka haluavat antaa osaamisensa meidän käyttöön. Nygård oli mukana jo viime kaudella tehden puolustajien kanssa loistavaa työtä ja jatkaa siitä. Hautamäki oli myös jo mukana viime kaudella junioripuolella valmennushommissa ja pystyy varmasti auttamaan ensisijaisesti hyökkääjiä, jatkaa Jämsä.

Myös A-nuorten uusi päävalmentaja lähtee positiivisin mielin alkavaan kauteen.

- Nyt pääsee tekemään sitä mihin löytyy intohimoa ja halua, eli panostamaan täysillä valmentamiseen ja jääkiekkoon. Meillä on Vaasassa loistava valmennustiimi täynnä ammattitaitoa, intohimoa ja innostusta. Joukkue pysyy lähes samana, poistuneiden tilalle ollaan nostettu omia junioreita jotka saavat näyttöpaikan joukkueessa. Edelleen isoimpana juttuna on yksittäisen pelaajan kehittäminen, kommentoi Haarala.