Vaasan Sport ja Helsingin IFK vaihtavat pelaajia

Matt Generous siirtyy Vaasan Sportista HIFK:hon ja toiseen suuntaan matkaavat hyökkääjä Toni Leinonen sekä puolustaja Juha Tarkkanen.

- Sport on etsinyt pelaajia joukkueeseensa jo pitkään. Kaikenlaista on ollut ilmassa ja nyt tuli tällainen mahdollisuus joten päätimme tarttua siihen. Saamme kaksi potentiaalista pelaajaa tilalle, jotka tulevat antamaan näyttöjä loppukauden ajaksi. Tarve oli myös hyökkäysosastolle koska Leskisen kausi päättyi Oulussa sattuneeseen loukkaantumiseen.  Molempien uusien pelaajien sopimuksissa on seuran optiot ensi kaudesta, kommentoi urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.

- Päätökseen vaikutti se, että Generous ei tule jatkamaan Vaasassa ensi kaudella ja oli itse halukas siirtymään pois jo tässä vaiheessa. Kuluneella kaudella Generous on kerännyt tehot 1+3 keskimääräisen peliajan kieppuessa yli 20 minuutissa.

Päätös oli seuralle vaikea ja sitä pohdittiin monelta eri kantilta. Nyt tehty siirto on tälle kaudelle viimeinen Sportista poispäin ja kaikki joukkueeseen jääneet pelaajat ovat tulevaisuutta ajatellen keskusteluissa mukana. Pyrimme edelleen maksimaaliseen suoritukseen loppukauden peleissä ja samalla rakennamme Sportin tulevaisuutta. Kiitämme yhteisestä ajasta Mattin kanssa ja toivotamme onnea jatkoon.

Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen kuvailee Generousta huipputyypiksi ja todelliseksi ammattilaiseksi. Kun selvisi ettei Generous aio jatkaa Vaasassa seuraavalla kaudella ja halu lähteä oli jo nyt, ei Sport halunnut kuitenkaan asettua esteeksi.

- Kiitokset Mattille, hän oli iso osa Sportin alkanutta Liigataivalta.

Sport vahvistuu maajoukkuetauon aikana kahdella pelaajalla, Toni Leinosella sekä Juha Tarkkasella. Leinonen (-91), on pelannut kuluneella kaudella HIFK:n paidassa 16 ottelua tehoitta, mutta Kiekko-Vantaan riveissä 15 ottelun aikana tehoja on kertynyt 7+5.

- Leinonen on todella hyvä luistelemaan, antaa kaikkensa joka päivä joukkueen eteen ja on ehdottomasti meidän näköinen pelaaja, kuvailee Valtonen 172-senttistä, 70-kiloista leftin laitahyökkääjää.

Juha Tarkkanen (-93) on edustanut kaudella 2014-2015 kolmea eri joukkuetta. HIFK:ssa neljän ottelun aikana Tarkkanen keräsi tehot 0+1, KalPassa kuuden ottelun aikana 0+3 sekä Kiekko-Vantaassa 28 ottelussa 5+11. 188-senttinen, 87-kiloinen Tarkkanen on Valtosen mukaan kiekollinen, tasapainoinen puolustaja.

- Tulevat pelaajat ovat minulle tuttuja ja olen erittäin tyytyväinen että saatiin kaverit tänne. He sopivat joukkueeseemme täydellisesti sekä ikänsä että pelityylinsä johdosta. He ovat juuri sellaisia pelaajia, joita Sport etsii tulevaisuutta ajatellen, päättää Valtonen.