Kuva: Outi Järvelä


Vaasan Sport - alkukauden välitodistus


Sportin alkukausi on ollut nousujohteinen kiekkokaukalossa, kun kohta kolmasosa peleistä on pelattuna. Kentän ulkopuolisilla mittareilla alkukausi on ollut jopa Liiga-historian menestyksekkäin!

Vaasan Sähkö Areenalla on Sportin kotiotteluissa ennen maajoukkuetaukoa vieraillut yhteensä 31 834 kävijää ja yhdeksän ensimmäisen ottelun yleisökeskiarvo on ollut hienot 3 537 katsojaa. Vastaava luku viime kaudella oli 2 435, joten yleisökeskiarvossa on alkukauden aikana tapahtunut 45 % nousu.

- Voitokkaat kotiottelut ja hienosti taisteleva joukkue ovat tässä varmasti keskeisimmissä rooleissa. Tämän lisäksi olemme onnistuneet markkinoinnissa sekä tapahtuman kehittämisessä. On ollut mukava huomata, että ihmiset jäävät jatkuvasti paremmin myös nauttimaan jälkipeleistä hallille live-musiikin säestämänä. Meillä on silti kehitettävää ja teemme jatkuvasti enemmän töitä, jotta ihmiset tulevat otteluita seuraamaan, toteaa Sportin markkinointijohtaja Jonne Kemppainen.

Sport on myös media-alustana kasvanut alkukauden aikana. Sosiaalisessa mediassa seuraajamäärät ovat kasvaneet ja sisällöissä on tavoitettu iso määrä ihmisiä.

- Tällä kaudella olemme ottaneet käyttöön GoFamer alustan, jolla mittaamme sosiaalisen median tuloksia. Elokuun alusta laskettuna olemme sosiaalisen median sisällöillä tavoittanut peräti 5 miljoonaa ihmistä. Luku on merkittävä ja se kertoo meidän tehneen oikeita asioita. Tällä hetkellä isoimmat seuraajamäärät löytyvät 25–34 vuotiaista henkilöistä. Silmään pistävää on ollut naishenkilöiden määrän kasvu seuraajissamme, kertoo Kemppainen.

- Olemme panostaneet kovasti etäfanien palveluun ottelutapahtumien yhteydessä, sillä otteluitamme seuraa tuhansia ihmisiä etänä. Nämä seuraajat ovat meille yhtä tärkeitä kuin hallissa olevat, sillä urheilun seuraamisen muodot ovat muuttuneet vuosien varrella. Samalla haluamme vahvistaa Sport brändiä ja tuoda jatkossa vielä erottuvampia sisältöjä markkinointiin.

Sport jatkaa kotiotteluitaan maajoukkuetauon jälkeen perjantaina 17.11, jolloin Vaasaan saapuu TPS. Kyseinen ottelu tulee olemaan Sportin päävalmentaja Risto Dufvan 900. Liiga-ottelu.


Jutun mahdollistivat kotimaiset verkkokaupat Preeco.fi, joka tarjoaa kodin tarvikkeita ulos sekä sisälle ja Gorillasports.fi, josta löydät kuntosalitarvikkeet niin kotiin kuin kuntosalille!