Turun illassa jäätiin pisteittä

Sport jatkoi mollivoittoisesti vieraspelejään, kun TPS kairasi kotivoiton vierasjoukkueen kustannuksella lukemin 4-0 (1-0, 1-0, 2-0).

Ottelu sai todella räjähtävän alun ainakin siinä mielessä, että ottelun tilastoijille saatiin heti töitä. Vain yhdeksän sekunnin pelin jälkeen TPS-vahti Aleksandar Georgievin maila osui harmittoman näköisessä tilanteessa ikävästi Sportin neloskentän laiturin, Teemu Tallbergin, kasvoihin. Tallberg poistui kentältä vertavuotavana, ja näin rangaistuksen suuruus oli tuplamerkkinen, 2+2 minuutin verran oli ylivoima-aikaa vierasjoukkue-Sportille välittömästi ottelun alkuun. Ottelun ensimmäinen hyvä tekopaikka kuitenkin siunaantui kotijoukkue-TPS:lle, kun Charles Bertand menetti kiekon oman siniviivan päällä aiheuttaen vaaratilanteen Mika Järvisen vartoimalle maalille. Kolmen minuutin ylivoimapelin jälkeen sai Sport ensimmäisen laukauksen Georgievia kohti, kun Mike Brennan ampui niin, että irtokiekkoon ei kuitenkaan valkopaitoja ensimmäisenä paikalle ehtinyt. Seuraavat tekopaikat aukesi juuri TPS:n päästyä täysilukuiseksi Tuomas Vänttisen ja Jake Newtonin toimesta pompanneesta irtokiekosta. Kuitenkaan tämä hyvä etsikkoaika ei vierasjoukkueen maalisaraketta tässä vaiheessa aukaissut, vaan vielä jatkettiin samalla alkukauden kehnolla ylivoimapelin tehokkuudella.

Ottelun ensimmäisen erän puolen välin paikkeilla, turvautui TPS pitkään kiekkoon kovan paineen alla, kun Lassi Kokkalan johtama nelosvitja loi painetta Georgievin maalille. Tämän jälkeen ei näiden tilanteiden jälkeen sitten kentällä tapahtunutkaan seuraavien minuuttien aikana yhtään mitään, sillä ottelussa suoritettiin ylimääräinen tauko kaukalon huoltotoimenpiteiden vuoksi. Voisi sanoa, että ylimääräinen erätauko tuli vietettyä näin tiistai-illan kunniaksi ja ottelua päästiin jatkamaan digitaalien näyttäessä tasan kymmenen minuuttia. Ja eikä montaa minuuttia ehditty ensimmäistä erää pelata, kun paitsiovihellykseen päättyi Sportin hyökkäys. Eikä mikä tahansa hyökkäys, sillä Niko Peltola ampui epäonnisesti kiekon suoraan edessä luistellutta Bertandia kasvoihin. Bertrand poistui HK Areenan pukusuojiin TPS-vaihtoaition kautta vertavuotavana. Hyvä tekopaikka avautui TPS:n Dave Spinalle tämän episodin jälkeen, Järvinen kuitenkin tilkitsi nämä yritykset. Ajassa 12.03 viuhui korkeat mailat jälleen pelaajien kasvoissa, tällä kertaa vierasjoukkueen Aleksi Laakso rikkojana. TPS:n tulikuuman ylivoimapelin sai Sport tuntea välittömästi alkukauden Kuparisaaren vierailun tapaan, kun vain 7 sekuntia ehti Laakso istua aitiossaan, kun ajassa 12.10 Dave Spina ampui Tomi Kallion toimittaman irtokiekon maaliin. Lisää jobinpostia Sportille kantautui, kun 20 sekuntia tästä, lähti Sport-puolustaja Niko Peltola kaksiminuuttiselle koukkaamisesta. Tämän erikoistilanteen Sportin alivoimanelikko selvitti Järvisen tavoin kunnialla. Erän viimeinen tilastomerkintä näki päivänvalon, kun ajassa 19.04 lähti kotijoukkueen Tero Koskiranta kärsimään huitomisrangaistustaan.

Toinen erä alkoi Sportin ylivoimalla, sitä oli erän alkuvihellyksestä lähtien minuutin ja neljän sekunnin verran jäljellä. Ari Gröndahl – Aleksi Laakso -pakkipari ampui kerran kumpainenkin tämän reilun minuutin aikana, tuloksetta. Jäähyn jälkeiset hetket mentiin TPS-päädyssä kun Henrik KoivistoOtto Karvinen -parivaljakko oli hätyyttelemässä Georgievin vartioimalla maalilla. Ajassa 26.33 tuomittiin Sportille kaksiminuuttinen, kun tuomariston näkemyksen mukaan Sport pelasi kuudella TPS:n viittä pelaajaa vastaan. Heti ylivoiman alkajaisiksi maalintekijä-Spina pyöritti peliä Sport-maalin takana ja tarjosi pelivälinettä ketjukaverilleen. Hetkellisesti ammotti tyhjänä vierasjoukkueen maali, mutta tuohon paikkaan Järviseltä upea koppi.

Ottelun lähestyessä puolta väliä, oli Sportilla hyvä vaihe kotijoukkueen puolustusalueella. Kultakypärä-Tuomas Vänttinen väänsi vahvasti TPS:n Henrik Tallinderia vastaan ja petasi hyvän tekopaikan ketjukaverilleen. Tämän pyörityksen jälkeen hyökkäsi TPS vastaan, kun Lauri Tukonen ja Tomi Kallio hyökkäsi yhtä Sportin puolustajapelaajaa vastaan. Teemu Tallberg hoiti puolustustehtäviä ansiokkaasti katkaisemalla nämä turkulaisryhmän lähentelyt. Tästä Tallberg käynnisti puolestaan Sportin vastahyökkäyksen, josta myös saatiin hyvä tekopaikka aikaiseksi Georgievin maalia kohti. Peliin tuli uudenlaista sykettä, kunnes sen katkaisi ajassa 30.22 Ari-Pekka Selinin ottama TPS aikalisä. Kiekon kasvoonsa saanut Bertrand teki paluun toisessa erässä takaisin pelattavaan kokoonpanoon. Mies olikin hyvällä tekopaikalla Georgievin maalin edustalla, mutta laukaus suuntautui yli maalin. Vänttinen ampui jatkotilanteesta, mutta tämäkin laukaus kilpistyi Georgievin kilpeen. Hetkeä myöhemmin sama kenttä oli jälleen asialla, kun Vänttisen ohjaus nuoli TPS-maalin tolppaa. Heti vastahyökkäyksestä pelattiin turkulaisten Tero Koskiranta läpi, Järvinen kuitenkin tilkitsi tämän yritykset. Ajassa 37.47 aiheutti Joel Kiviranta päävalmentaja-Tomek Valtoselle lisää päänvaivaa kampitettuaan TPS-puolustajan kahden minuutin arvoisesti. Hunajata soi HK-areenalla illan toisen kerran, kun ajassa 38.43 Lauri Tukonen ohjasi Henrik Tallinderin toimituksen ilmasta Järvisen taakse verkon perukoille.

Viimeisen erän takaa-ajo meinasi saada järisyttävän alun, kun TPS hyökkäsi kahdestaan Julius Vähätalon ja Tero Koskirannan voimin yhtä Sport-puolustajaa vastaan. Vähätalo malttoi hienosti syöttöpaikan Koskirannalle, joka jatkoi suoralla laukauksella, mutta Järvinen edessä. Ajassa 43.42 tarjoutui Sportille loistava tilaisuus kavennusmaaliin, kun Jani Forrström sulki kiekon oman maalivahdin alueella, ja tästähän seurauksena oli rangaistuslaukaus. Sitä asettui laukomaan Lassi Kokkala, joka totesi Aleksandar Georgievin paremmakseen. Seuraava kavennusmahdollisuus tarjoutui Sport ylivoimaviisikoille, kun kotijoukkueen Olli Malmivaara lähti kärsimään kiinnipitämisestä jäähyään. Digitaaleissa tässä vaiheessa 45.01. TPS:lle avautui hyvä tekopaikka, ja jälleen Julius Vähätalo toisena hyökkääjänä, kun kotijoukkue hyökkäsi kahdella yhtä vastaan. Dave Spina lätytti Vähätalolle ja hän siirsi kotijoukkueen jo 3-0 johtoon, aikaan 48.41. Ja maalin jälkeisessä vaihdossa soi maalilaulut jälleen, kun Harri Tikkanen ampuu viivalta tulisesti Patrik Virran röyhkeän nousun jälkeen, lukemat 4-0 ajassa 49.35.

Ottelun viimeiset minuutit eivät tuonut peliin mitään uutta. Kotijoukkueella oli paikka jos toinenkin vielä lisätä johtoaan, mutta Sport-vahdin Mika Järvisen torjuntatyöskentely pelasti vierasjoukkueen monin paikoin. Ottelun viimeinen tilastomerkintä kirjautetaan Harri Tikkaselle kahden minuutin koukkaamisjäähystä, kun pelikellossa 55.44. Tehotonta oli vierasjoukkueen viimeinenkin ylivoima. Loppulukemat 4-0 välkkyvät HK Areenan tulostaululla ottelun loputtua.

Sportin pelit jatkuvat heti keskiviikkona kello 18:30, kun Kuparisaaressa vastaan asettuu SaiPa Lappeenrannasta.

(TEKSTI: OSKARI KOSKI, KUVA: MARIA SUNDELIN)