Tuomas Vänttinen ja Otto Karvinen Sportiin

Vaasan Sportin Liigajoukkueen kokoonpano kasvaa kun seura julkisti tänään kolmen hyökkääjän sopimukset. Hyökkäystä vahvistavat HPK:sta saapuva Tuomas Vänttinen, TPS:stä siirtyvä Otto Karvinen sekä vahvan kauden omissa A-junioreissa pelannut Tommi Tikka. Kaikkien sopimukset ovat kaksivuotisia. Näiden lisäksi seura on kiinnittänyt kaksi nuorta maalivahtilupausta, Leevi Laakson sekä Niklavs Rauzan.

Kolmen hyökkääjän julkistamisen myötä sopimuspelaajien määrä sillä osastolla kasvaa nyt 15 pelaajaan. Uusi kolmikko tuo Vaasaan kokemusta, kovuutta, nuoruuden intoa sekä taitoa.

Tunnetuin näistä on Hämeenlinnan HPK:sta Vaasaan siirtyvä keskushyökkääjä Tuomas Vänttinen. 31-vuotiaalla SaPKo-kasvatilla löytyy yli 550 runkosarjan ottelun kokemus Liigasta ja mies on edustanut HPK:n lisäksi Tapparaa, JYP:iä ja SaiPaa. Kolmen viime kauden aikana Vänttinen on lukeutunut HPK:n luottohyökkääjiin ja mies on todellinen alivoimaspesialisti. Vänttinen pystyy myös kiekolliseen peliin, joten Sportista on varmasti haussa hyökkäävämpi rooli.

Myös Vaasan Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä odottaa Vänttiseltä paljon.

- Vänttisen myötä saamme paljon kokemusta ja johtajuutta joukkueeseen. Hän on myös yksi sarjan parhaista alivoimapelaajista, aloittajista ja kahden suunnan hyökkääjistä. Lisäksi Vänttinen pystyy tekemään tulosta myös hyökkäyspäässä ja on erittäin käyttökelpoinen pelaaja myös ylivoimalla. Erittäin iso palanen ensi kauden joukkuetta.

Turusta Vaasaan saapuu fyysiseen peliin kykenevä hyökkääjä Otto Karvinen, 25. TPS:ssä menneellä kaudella mies pelasi sekä laidassa että keskellä pelaten hyvän tulokaskauden. Vaasassa Karvinen muistetaan poikapainista Mike Brennanin kanssa ja tämä kaksikko myös hallitsi Liigan jäähypörssiä: Karvinen ykkönen 173 minuutilla ja Brennan kakkonen 129 minuutilla. Fyysisen pelaamisen lisäksi Karvinen pystyy myös kiekollisiin ratkaisuihin ja ennakkoluulottomasti tilanteisiin menevä nuorukainen on oiva hankinta alempiin hyökkäysketjuihin.

Karvista kaavaillaan odotettuun rooliin tulevalla kaudella.

- Karvinen on hyvä lisä haalariosastollemme. Hän on kova tekemään töitä ja pystyy myös fyysiseen peliin, sanoo Jämsä.

Viime kaudella vahvasti A-nuorten SM-sarjassa Sportin paidassa pelannut isokokoinen hyökkääjä Tommi Tikka siirtyy kaksivuotisella sopimuksella Liigajoukkueen rinkiin. 19-vuotias HIFK-kasvatti teki 38 peliin A-nuorissa tehot 11+20 ja Tikka pelasi keväällä kahdeksan peliä lainalla Mestiksessä Peliitoissa, jossa meni mukavasti piste per peli –tahtia (4+4). Hyvät otteet avasivat näytön paikan Sportin 2015-16 Liigajoukkueeseen.

Tommi Tikka on hyvä esimerkki A-nuorten tekemästä kovasta työstä.

- Tikka on kehittynyt parissa vuodessa paljon ja näytti loppukaudesta että pystyy pelaamaan miesten pelejä hyvällä tasolla. Omaa potentiaalin kehittyä hyväksi Liigapelaajaksi ja tulee olemaan jo ensi kaudella hyvä haastaja, toteaa Jämsä.

 Sport on kiinnittänyt kokoonpanoonsa myös kaksi erittäin lupaavaa nuorta maalivahtia, jotka tulevat ensi kaudella pelaamaan pääasiassa A-nuorten SM-sarjaa. 1998 syntynyt Leevi Laakso on KalPan kasvatti, joka nähtiin jo viime kaudella myös A-nuorten SM-sarjassa muutamassa ottelussa KalPan riveissä. A- ja B-nuorten pelien lisäksi Laakso esiintyi Suomen U17-maajoukkueen riveissä useissa eri maaotteluissa ja turnauksissa. 1999 ikäluokkaan kuuluva latvialaismaalivahti Niklavs Rauza saapuu Sportiin Kouvolan KooKoon B-nuorista,  jossa Rauza kantoi päävastuun joukkueen säilyttäessä paikkansa ikäluokan SM-sarjassa. Rauza kuuluu myös Latvian U16-maajoukkueen vakiokalustoon.

- Näiden nuorten maalivahtien myötä meillä on hyvä kilpailutilanne A- ja B-junioreissa. Siellä on näiden uusien lisäksi Jani Rauhala ja Timmy Melchersson. Kaikki neljä pystyvät ikänsä puolesta pelaamaan sekä A- että B- junioreissa, joten kaikille riittää varmasti hommia vaikka totta kai parhaat pelaavat, päättää Jämsä. 

Lisäksi edustusjoukkueen valmennustiimi saa kaksi uutta valmentajaa. Petri Karjalaisen sopimus saa jatkoa (1+1) ja mukaan valmennustiimiin liittyy Sami Tervonen kaksivuotisella sopimuksella. Maalivahtivalmennuksesta tulee vastaamaan Aki Näykki, hänkin kaksivuotisella sopimuksella. Näykki toimii myös joukkueenjohtajana. Fysiikkavalmentaja Harri Yrttiaho jatkaa lisäksi Sportissa kaksivuotisella sopimuksella.