Tuomas Vänttinen: "Harjoittelusta täällä ei kyllä jää kiinni"

Kysy pelaajalta -haastatteluvuorossa seuraavaksi Hämeenlinnan Pallokerhosta kotkanuttuun siirtynyt keskushyökkääjä Tuomas Vänttinen.

Millä mielellä tulet Sportiin ja Vaasaan ja mitä odotat ensi kaudelta Sportissa?
Tottakai hyvillä mielillä ja luulen, että meillä on paremmat mahdollisuudet tehdä tulosta tänä vuonna kuin viime vuonna. Haasteita tulee tietysti olemaan ja edelleen organisaation opettelua Liigan toimintaan, mutta erittäin hyvä fiilis on jengistä ja kokonaisuudesta. PlayOff-kevät on kyllä tulossa!

Mitä ajatuksia Sport sinussa herättää?
Vastustajana pelatessa Sport oli ärsyttävän periksiantamaton joukkue ja aina loppuun asti taisteleva. Tavoitteena olisi jatkaa mallia myös tulevilla kausilla. Pohojanmaan ylpeys ja huikeet fanit!

Miten olet päässyt sisään uuteen jengiin?
Joukkueeseen oli helppo tulla sisään ja vanhoja tuttuja oli joukkueessa jo ennestään. Yleensä se on aika helppoa tälläisellä savolaispojan luonteella ja kaikki on kuitenkin aika samanhenkistä jengiä joka joukkueessa.

Minkälaisen roolin tahtoisit mieluten Sportista?
Roolitus tulee tietenkin olemaan sen mukainen, miten pelaat. Haluan olla tietenkin isossa roolissa auttamassa joukkuetta voittamaan pelejä. Erikoistilannepelaamisessa varmaan aika paljon jäällä. Tietysti kaikki pitää ansaita.

Sinua pidetään yhtenä koko Liigan parhaimmista alivoimapelaajista. Koetko itse, että erikoistilannepelaaminen olisi omia erityisvahvuuksiasi?
Tottakai alivoimapelaaminen on isossa roolissa pelissäni, ja yritän myös paljon omalla osaamisellani neuvoa muita pelaajia, miten pelata ja miten ei. Kaikkien pitää joka tapauksessa pelata samaa peliä ja olla samalla kartalla.

Sinä, Pukka ja Immonen olette "vanhimmat" rosterissa. Miltä näyttää "ikänestorin" silmissä nuorten kotkien treenaaminen? Mennäänkö tällä jengillä pidemmälle kuin Sportin viimekautisella? Mikä tulee olemaan mielestäsi Sportin vahvuus tulevalla kaudella?
Edellisessä kysymyksessä avasinkin tätä jo vähän, mutta joukkueessamme saa enemmänkin rauhoittaa äijiä, että muistavat myös huilia välillä, kuin potkia treenaamaan. Harjoittelusta täällä ei kyllä jää kiinni. PlayOffeihin ehdottomasti mennään, mutta edellytyksenä tietysti, että runko pysyy terveenä ja ehjänä. Vahvuudet on edelleen kova kotijengi, periksiantamattomuus ja ennalta-arvaamattomuus.

Mitä ja miten treenaat ot-jaksolla?
Paljon pelejä, punttia ja lenkkejä, mutta on myös tärkeää latautua mentaalipuolella, koska kausi tulee aina olemaan rankka. Pohjat on kuitenkin kunnossa aina.

Millaisena muistat Kuparisaaren vierasjoukkueen näkökulmasta?
Ärsyttävän hyvät fanit, eikä Vaasassa ole ikinä kivata pelata vierasjoukkueena. Myöhässä taklaamista ja tökkimistä.

Kuvaile Red Armya kolmella sanalla.
Huikea, omien takana aina! Aika vaikea on vain kolmella sanalla kuvailla, kun ylisanoja olisi enemmänkin!

Oletko kerennyt jo tutustumaan Vaasan kaupunkiin? Jos olet mitä ajattelet kaupungista?
Hieno kaupunki ja kaikki mitä itse tarvitsen. Kulttuuria riittää paljon. Yllättävän nopeasti osasin suunnistaa paikasta A paikkaan B.

Mitä harrastit pienenä?
Pihapelit olivat isossa roolissa, ja tietysti jalkapalloa, pesäpalloa ja kaikenlaista mitä ulkona nuorten kanssa keksittiin. Vanhemmat aina pelkäsi, kun oli silmäkulmaa auki ja nenää poskella, kun ne oli myös aika kovia leikkejä välillä.

Oletko hyvä tappelemaan?
Olen joskus tapellut, mutta aika harvakseltaan. Tottakai omia pitää aina puolustaa, mutta rupean olemaan jo liian vanha semmoiseen touhuun, kun on vielä omat hampaatkin tallella..

Onko Heikki Liedes sinun idolisi?
Ehdottomasti, ”Liesari” on huikea tyyppi, ja arvostan häntä pelaajana. Myös aikamoinen toropainen siviilissä!

Mites Tuomaksen kesä on mennyt? Hieno kesä, huikee kausi!
Erittäin hyvin kiitos on mennyt tähän asti! Tätä kirjottaessa kello on kuusi aamulla Espanjassa ja ollaan käyty golffaamassa ystävien kanssa joka päivä. Kohta menemme taas kierrokselle, mutta sitä ennen pienet sulkapallopelit. Vietettiin myös hyvän ystäväni Jukka Peltolan polttareita täällä, ja keksittiin hänen päänmenoksi kaikenlaista. Toivotaan, että loppukesä menee myös kivasti, ja ilmeisesti säätkin saisivat Suomessa vähän parantua. Ehkä silloin kun palataan Suomeen, niin lämpöä olisi myös siellä. Tsemppiä faneille ja toivottavasti tarjoamme teille ikimuistoisia hetkiä ensi kaudella!