TPS vailla mahdollisuuksia Kuparisaaressa!

Sport - TPS 4-1 (1-0,0-0,3-1)

Kauden kotiotteluiden aloitus, josta jokunen vuosi takaperin haaveiltiin. Lähes 40 vuotta vierähti Sportilta alemmalla sarjatasolla, mutta nyt oli vihdoin ja viimein käsillä liigakauden kotiavaus ja vastustajaksi oli arvottu TPS. Täyttä Kuparisaarta odotti upea kiekkoilta...

Ensimmäinen erä pyörähti vauhdikkaasti käyntiin ja TPS toivotettiin välittömästi tervetulleeksi Vaasaan näyttämällä, ettei täältä saa mitään ilmaiseksi. Ottelun alku eteni kotijoukkueen tahdissa eikä TPS:llä ollut keinoja tiiviin Sport -puolustuksen ohittamiseksi. Vierasjoukkueen otteissa alkoi jopa näkyä pientä turhautumista, kun he "monttu auki" joutuivat ottamaan vastaan kotijoukkueen vastaiskut. Paineen alla alkoi myös TPS:n höntyily, kun ensin Lauri Tukonen otti rangaistuksen ja alle minuuti tästä ja Teemu Lassila otti itselleen kampitusrangasituksen, päästäen näin Sportin 5-3 ylivoimalle.

Eikä pitkään tarvinnut odotella, kun jysähti... Niko Peltola pelasi keikon poikittain Samuli Kivimäelle joka veti upeasti suoraan syötöstä yllättäen Teemu Lassilan ja remontoitua Kuparisaarta koeteltiin yleisön mylviessä avausmaalin syntyä!

Peli rauhoittui hieman, mutta silti tapahtumia riitti, TPS puski ja Sport katkoi ja iski takaisin. Valitettava tapahtuma nähtiin, kun TPS-puolustaja Petteri Nummelin joutui jättämään kentän, saatuaan mailasta kasvoihin, eikä hän enää loppupelin aikana kentälle palannut.

Toisessa erässä nähtiin kotijoukkueelta samaa vahvaa esittämistä, mitä ensimmäinenkin erä oli jo osoittanut. TPS oli myös saanut juonesta kiinni ja hätyytteli muutamaan otteeseen voimakkaasti Hannu Toivosen vartioimaa maalia, mutta Toivonen kesti napaten muutaman loistokopin. Tiukan taistelun tiimellyksessä lkka Pikkarainen taklasi Teemu Tallbergiä suoraan selkään, hurjalta näyttänyt tilanne olisi voinut päättyä pahastikkin, mutta nyt oli tuuria mukana ja pahalta loukkaantumiselta vältyttiin, Pikkaraiselle tilanteesta rangaistuksia 2+10 minuuttia. Erää tahkottiin vauhdikkaasti päästä päähän, mutta maalihanat pysyivät kiinni, joten kolmanteen erään Sportin johtaessa 1-0.

Kolmannen erän alkuun TPS tarjosi Sportille loistavan tilaisuuden lisätä maalitiliään ja sen kotkapaidat myös hyödynsivät. TPS:n Mikko Lehtonen oli jo istumassa rangaistusta, sähelsi Simon Gysbers itsensä Lehtosen kaveriksi jäähyaitioon ja näin Sport 2 miehen ylivoimalle. Eihän täälläistä tilaisuutta voi jättää käyttämättä. Niko Peltola tarjosi syötön Samuli Kivimäelle, jonka laukaus meni ohi, mutta paluukiekko pompahti takatolpalla vapaana olleelle Jarkko Immoselle, joka siirsi keikon verkon perille siirtäen kotkapaidat 2-0 johtoon.

Ja jatkoa seurasi. Noin seitsemän minuuttia myöhemmin Jarkko Hattunen syötti Ari Gröndahlille joka siniviivalta latasi hurjan vedon kiekon löytäessä suoran linjan TPS-maalin perukoille jättäen Lasiilan vaille torjuntamahdollisuutta. Viimeistään tässä vaiheessa kuului se kuuluisa  "rusahdus" ja vaikka TPS jaksoi vieläkin taistella pisteistä, oli se lähinnä pyristelyä aikaa vastaan.  Yritys palkittiin, kun ajassa 56:50 Simon Gysbers kavensi tilanteeksi 3-1, pilaten samalla Toivosen nollapelin. TPS yritti vielä kavennusta ilman maalivahtia ja tämä avasi Teemu Tallbergille mahdollisuuden lyödä se viimeinen niitti ottelulle ja siirtää Sport upeaan 4-1 kotivoittoon. Tänään Sport teki historiaa!