TPS takoi taululle hurjat lukemat

Vaasan Sportista ei ollut selättämään joukkueen TPS-kammoa, vaan turkulaiset ottivat kauden neljännen voittonsa Sportista värikkäiden vaiheiden jälkeen. Ottelun loppunumerot 8-1 (2-0, 1-0, 5-1) syntyivät vierasjoukkueen romahdettua täydellisesti kolmannen erän lopulla.

Sport oli lievästi kuskin paikalla ottelun alkuminuuteilla, mutta yhtä Teemu Lassilan pomputtamaa kiekkoa lukuun ottamatta hyviä maalipaikkoja valkopaitainen vierasjoukkue ei onnistunut tuottamaan. TPS iski ottelun avausmaalin ensimmäisellä ylivoimallaan, kun Dave Spinalla oli liikaa tilaa kääntää kiekon maaliin Mika Järvisen edestä. Kotijoukkue meni melkein välittömästi ensimmäisen maalin jälkeen jo 2-0-johtoon, kun Henrik Tallinderin viivalaukaus hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen.

TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin herätteli joukkuettaan aikalisällä toisen erän ensimmäisen vitosen jälkeen, jota ennen Sport oli jälleen näennäisesti ottelun hallitsijan paikalla. Toisen erän järkyttävän jäähysuman ansiosta TPS pääsi lopulta tauolle 3-0-johdossa, kun Petteri Nummelin onnistui ylivoimalla lisäämään kotijoukkueen johtoa. Vain hetkeä aikaisemmin Sport oli loistavia otteita esittäneen Järvisen johdolla taistellut lähes kahden minuutin ajan kahden miehen ylivoimalla, mutta Teddy Da Costan 2+2-minuuttinen korkeasta mailasta oli jo liikaa TPS:n kaltaista, kovaa ylivoimajoukkuetta vastaan.

Ottelun kolmannessa erässä nähtiin samalla parasta ja huonointa Sportia. Charles Bertrand kavensi lukemiksi 3-1 aivan erän alussa Da Costan ja Oskari Mannisen syötöistä. Vierailijat jatkoivat painostusta ja Lassila oli turkulaisten maalille täystyöllistetty. Päävalmentaja Tomek Valtonen teki kovan ratkaisun ja otti Järvisen pois maaliltaan jo kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, mutta Aleksi Laakson kaadettua läpiajossa ollut Spina, muuttuivat lukemat ratkaisevasti 4-1:een. TPS osui vielä ottelun lopussa peräti neljästi ylivoimalla, kun Tero Koskirannalle tuomittiin suihkukomennus (5+20 minuuttia) huitomisesta. Näin runkosarjan viimeinenkin keskinäinen ottelu päättyi turkulaisten selvään voittoon, vaikkakin lukemat 8-1 imartelevat kotijoukkuetta.

Mahdollisuus kasvojen pesuun koittaa jo tänään, kun Sport isännöi Kuparisaaressa Pelicansia. Joukkueet taistelevat sarjan viimeisistä pudotuspelipaikoista ja ennen ottelua lahtelaiset ovat viisi pistettä Sportia edellä.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: JENNI ALANEN / VAO)