TPS - Sport: Kuuden pisteen ottelu Turussa

Sportin vieraskiertue jatkuu torstaina Turussa TPS:n vieraana. Joukkueet lähtevät kauden neljänteen keskinäiseen otteluun allaan tappio tiistailta. Sarjataulukosta joukkueet löytyvät peräkkäisiltä sijoilta 13. ja 14. eron ollessa kuusi pistettä. Voidaankin siis puhua todellisesta kuuden pisteen ottelusta.
Joukkueiden kolme aikaisempaa kohtaamista ovat päättyneet vaasalaisten voittoihin maalierolla 10-2. Edellinen keskinäinen pelattiin 9.12 Turussa, joka oli otteluista selvästi tiukin, päättyen Sportin 0-1 -vierasvoittoon Damien Fleuryn ottelun lopussa tulleella maalilla.
Sport lähti reissuun tiistaina ja pelasi saman päivän iltana HIFK:ta vastaan Helsingissä. Sport haastoi helsinkiläiset ennakkoluulottomasti ja oli varsinkin ottelun ensimmäisen erän alun selvästi kuskin paikalla. Tasaisena pysynyt ottelu ratkesi lopulta viimeisellä kymmenellä minuutilla Sportin omaan virheeseen, josta HIFK rankaisi armottomasti alivoimalla. Tästä kotkapaidat eivät enää toipuneet, vaan ottelu repesi 5-2 loppunumeroihin. Pelillinen esitys oli kuitenkin muutamaa henkilökohtaista virhettä lukuunottamatta positiivinen, mikä lupaa hyvää jatkoa ajatellen.
TPS on valmentajavaihdoksen jälkeen ollut Liigan huonoin joukkue keräten päävalmentaja Miika Elomon aikana 20. ottelussa vain 18 pistettä. Tiistaina se kärsi seitsemännen peräkkäisen kotitappionsa, hävittyään KalPalle 0-5. Ottelu ratkesi käytännössä jo ensimmäiseen erään, kun KalPa onnistui maalinteossa kolmesti ja pakotti Elomon vaihtamaan maalivahtia. Sportia vastaan turkulaisten maalilla aloittaa ennakkotietojen mukaan nuori venäläismaalivahti Alexander Georgiev, joka on tällä kaudella pelannut kolmessa ottelussa.
TPS:n pistekärkenä on 10 maalia ja 22 syöttöpistettä kerännyt Ryan Lasch. Sportin kultakypäränä jatkaa Charles Bertrand (9+20=29), joka saalisti HIFK:ta vastaan yhden syöttöpisteen. Sportin tehokkain pelaaja tiistaina oli yhdysvaltalaispuolustaja Mike Brennan, joka alusti ensimmäisen ja teki toisen maaleista. Brennan onkin Sportin tehokkain puolustaja kymmenellä pisteellään.
Vaikka TPS onkin luvalla sanoen ollut huono, ei Sportilla ole yhdessäkään ottelussa varaa ylimielisyyteen. Turkulaisten kokoonpanosta löytyy rutkasti yksilötaitoa ottelun ratkaisemiseen. Tappiot ovat varmasti nakertaneet joukkueen itseluottamusta, joten Sportin on tultava heti alussa kovaa päälle ja tehdä kotijoukkueen pelaamisesta vaikeaa.
TPS - Sport tänään klo 18:30.
(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)