TPS - Sport: Kotkapaidat Turkuun

Vaasan Sportin kolmen ottelun viikko alkaa tiistaina Turusta. Paikallinen Palloseura ei ole vielä tällä kaudella Sportia onnistunut voittamaan.
Sportin edellinen viikko oli kaiken kaikkiaan onnistunut. Viime torstaina kotkapaidat hakivat täydet kolme pistettä Tampereelta Tapparan kustannuksella ja lauantaina joukkue taisteli Teemu Tallbergin viime hetken maalilla pisteen sarjan kärkijoukkue Lukolta. Sport oli ottelussa Lukkoa vastaan välillä selvästi kuskin paikalla, mutta raumalaisten maalivahti Oskari Setänen ja kaksi identtistä maalia iskenyt Olavi Vauhkonen olivat pääsyylliset Lukon lopulta voittolaukauskilpailussa ratkenneeseen voittoon. Sportin molemmista maaleista vastasi läpi ottelun pirteästi pelannut nelosketju Joel Kiviranta (1+1) - Teemu Henritius (0+1) - Teemu Tallberg (1+1). 
Valmentajanvaihdoksen läpikäynyt TPS on viime aikoina pelannut ailahtelevasti. Kai Suikkasen tila lle tullut Teemu Elomo sai joukkueensa vihdoin voittamaan vieraissakin, mutta kotona on viime aikoina mennyt tuloksellisesti heikommin ja varsinkin maalinteon kanssa turkulaisilla on ollut yllättäviä ongelmia. Vielä kun otetaan huomioon se fakta, että Sport on kauden aikaisemmissa keskinäisissä kylvettänyt Palloseuraa tylyin lukemin, ei turkulaisille voi ennustaa tiistainakaan helppoa iltapuhdetta. TPS:n materiaalietu on kuitenkin kiistaton, joten ennakkosuosikkina se kotiotteluunsa ehdottomasti lähtee. 
Viime kohtaamisessa heiluivat myös nyrkit, kun Sportin Mike Brennan ja TPS:n Otto Karvinen ottivat yhteen. Jännitteitä joukkueiden välillä voidaan nähdä myös Turussa. 
Sportin kokoonpano on harventunut varsinkin keskushyökkääjän tontilta. Lassi Kokkala kärsii jälleen pikkuvammoista ja ainakin tämä peli jää mieheltä väliin. Lisäksi maanantaina tiedotettiin Mika Kujanpään jättävän joukkueen, joten lukumääräisesti senttereistä on tällä hetkellä pientä pulaa. Loukkaantuneena ollut Antti Kangasniemi pelaa tänään ensimmäisen ottelunsa.

Vaasan Sportin kolmen ottelun viikko alkaa tiistaina Turusta. Paikallinen Palloseura ei ole vielä tällä kaudella Sportia onnistunut voittamaan.

Sportin edellinen viikko oli kaiken kaikkiaan onnistunut. Viime torstaina kotkapaidat hakivat täydet kolme pistettä Tampereelta Tapparan kustannuksella ja perjantaina joukkue taisteli Teemu Tallbergin viime hetken maalilla pisteen sarjan kärkijoukkue Lukolta. Sport oli ottelussa Lukkoa vastaan välillä selvästi kuskin paikalla, mutta raumalaisten maalivahti Oskari Setänen ja kaksi identtistä maalia iskenyt Olavi Vauhkonen olivat pääsyylliset Lukon lopulta voittolaukauskilpailussa ratkenneeseen voittoon. Sportin molemmista maaleista vastasi läpi ottelun pirteästi pelannut nelosketju Joel Kiviranta (1+1) - Teemu Henritius (0+1) - Teemu Tallberg (1+1). 

Valmentajanvaihdoksen läpikäynyt TPS on viime aikoina pelannut ailahtelevasti. Kai Suikkasen tilalle tullut Teemu Elomo sai joukkueensa vihdoin voittamaan vieraissakin, mutta kotona on viime aikoina mennyt tuloksellisesti heikommin ja varsinkin maalinteon kanssa turkulaisilla on ollut yllättäviä ongelmia. Vielä kun otetaan huomioon se fakta, että Sport on kauden aikaisemmissa keskinäisissä kylvettänyt Palloseuraa tylyin lukemin, ei turkulaisille voi ennustaa tiistainakaan helppoa iltapuhdetta. TPS:n materiaalietu on kuitenkin kiistaton, joten ennakkosuosikkina se kotiotteluunsa ehdottomasti lähtee. 

Viime kohtaamisessa heiluivat myös nyrkit, kun Sportin Mike Brennan ja TPS:n Otto Karvinen ottivat yhteen. Jännitteitä joukkueiden välillä voidaan nähdä myös Turussa. 

Sportin kokoonpano on harventunut varsinkin keskushyökkääjän tontilta. Lassi Kokkala kärsii jälleen pikkuvammoista ja ainakin tämä peli jää mieheltä väliin. Lisäksi maanantaina tiedotettiin Mika Kujanpään jättävän joukkueen, joten lukumääräisesti senttereistä on tällä hetkellä pientä pulaa. Loukkaantuneena ollut Antti Kangasniemi pelaa tänään kauden ensimmäisen ottelunsa.

TPS - Sport tänään klo. 18:30 Turun HK Areenalla!

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ)