TPS kaatui toistamiseen Kuparisaaressa

Charles Bertrand ja Lassi Kokkala juhlivat 2-0 maalia

Vaasan Sportin kuuden voitottoman kotiottelun putki meni vihdoin poikki, kun TPS kaatui jo toistamiseen tämän kauden aikana Kuparisaaressa. Tällä kertaa loppulukemat olivat 5-1 kotijoukkueen hyväksi. Voiton takuumiehinä toimivat ranskalaisduo Bertrand (1+2) - Fleury (2+0), sekä ilmiömäisiä torjuntoja esittänyt Hannu Toivonen.
1. erä - Sport käytti paikkansa hyväkseen
Sport sai otteluun unelma-alun, kun ainoastaan 27 sekunnin jälkeen kiekko löysi tiensä TPS-maaliin. Charles Bertrand katkaisi vierasjoukkueen hyökkäyksen keskialueella ja lähti oikeaa kaistaa hyökkäykseen. B-pisteeltä lähtenyt syöttö löysi maalille luistelleen Damien Fleuryn, jonka varusteista kiekko ohjautui ohi TPS-maalilla pelanneen Kristian Järvisen. Heti maalin jälkeen Sport sai luotua muutaman hyvän paikan lisätä johtoaan, mutta tällä kertaa maalinteossa ei onnistuttu.
Sportin vahvan alun jälkeen ote kääntyi vierasjoukkueelle, joka vyörytti hyökkäyksiä yksi toisensa jälkeen kohti Hannu Toivosen vartioimaa maalia. Toivonen joutui ensimmäisessä erässä urakoimaan peräti 23 torjuntaa, kun virkaveli Järvinen selvisi ainoastaan kuudella. Varsinkin TPS:n ylivoima pyöri erittäin vaarallisesti, mutta tuloksettomasti Sportin alueella. Paras paikka tarjottiin Ryan Laschille, jonka rannelaukaus painui kuitenkin etukulmasta yli Sport-maalin. Alivoiman jälkeen Sport ei saanut heti kasattua rivejään, vaan TPS jatkoi hurjaa painostustaan luoden tukun hyviä maalipaikkoja.
TPS:n hyvä vaihe keskeytyi, kun Jakub Nakladal joutui puolustusalueella estämään Sport-hyökkääjää laittomin keinoin. Tätä tilaisuutta ei tehokas kotijoukkue jätä käyttämättä, vaan Charles Bertrand huudattaa kotiyleisöä aivan jäähyn loppusekunneilla, katkaisten samalla 12 ottelun maalittoman putkensa. Tuuletuksesta huomasi, että tämä maali maistui hyvälle! Maalin jälkeen erän loppu mentiin jälleen TPS:n komennossa, mutta Radek Smolenakin viime sekuntien tolppaa lähemmäs kavennusta joukkue ei pääse, vaikka sai toistamiseen mahdollisuuden ylivoimalla.
2. erä - Brennan herätti kotijoukkueen
TPS tuli toisen erän alkuun jälleen todella vahvasti ja Lauri Tukonen oli lähellä kaventaa ottelun, mutta tolpat pelastivat jälleen Sportin. Ajassa 22:47 Mike Brennan päätti herättää joukkuettaan ottamalla pienen iskujenvaihdon Otto Karvisen kanssa, joka tyytyi enemmän suojaamaan itseään. Tilanteesta molemmat passitettiin suihkun puolelle. Tämän jälkeen TPS hallitsi edelleen kenttätapahtumia, mutta vain muutaman minuutin ajan ja senkin lähinnä näennäisesti.
Kotkapaidat pääsivät pikkuhiljaa peliin ja illan kolmas maali oli Damien Fleuryn hieno taidonnäyte. Mies sai omalla sinisellä syötön vauhtiin, pyörähdys ympäri ohi TPS-karvaajan ja pieni jättö Bertrandille, joka laukoi. Järvinen ei pystynyt liimaamaan vaikeaa kutia, vaan riparin suti sisään maalia vahvasti rakentamassakin ollut Fleury. Maalia tarkisteltiin vielä tovi videolta, mutta mitään syytä hylkäämiselle ei ollut. Samassa ajassa TPS vahtoi maaliin Teemu Lassilan.
Sportin neljäs maali oli lähellä jo seuraavassa vaihdossa, mutta ylärima pelasti Lassilan nololta sisääntulolta. Erän jälkimmäinen kymppi mentiin tasaisesti päästä päähän ja molemmilla oli paikkansa maaleihin. TPS pääsi pariin otteeseen todella vaarallisesti pelaamaan takamiehelle, jonka vedot Toivonen hoiti kuitenkin varmasti. Sportilla oli myös muutamia vaarallisia tilanteita lisätä johtoaan. Erän ainut Sport ylivoima nähtiin kolmisen minuuttia ennen taukosummeria, mutta kohtalaisen hyvä pyöritys ei huippupaikkoja tarjonnut. Erän loppuhetkillä kotiyleisön "suosikki" Ilkka Pikkarainen pääsi koittamaan läheltä, mutta Toivonen nollasi tämänkin yrityksen.
3. erä - Nakladalin kavennus laiha lohtu TPS:lle
TPS tuli kolmanteen erään hakemaan nopeaa kavennusta ja jo ensi vaihdossa Lasch oli maalata. Heti perään Sport joutui ottamaan jäähyn ja TPS onnistui. Kiekko pelattiin viivaan Jakub Nakladalille, jonka hirveä pommi painui aivan ylänurkkaan ajassa 42:16. Tämän jälkeen vieraat hallisivat tapahtumia, mutta Sport pelasi viisaasti panikoitumatta ja pahat paikat jäivät tulematta. Ajassa 47:04 nähtiin illan ratkaisu, jossa vahvassa osassa oli viimeistä tryout-peliä pelannut Ivan Rachunek, joka ensin pelasi huipputontin Erik Riskalle, jonka Lassila kuitenkin torjui. Ivan karvasi kulmassa kiekon ja tarjoili keskelle, josta Lassi Kokkala laukoi kiekon vasempaan tolppaan ja siitä Lassilan kautta sisään.
Maali tappoi TPS:n pelistä viimeisenkin terän ja erän puolivälin ylivoima toi jälleen 3289-päiselle vaasalaisyleisölle ilon aiheita. Ylivoiman lopun ajaksi kehiin heitetty nelonen pelasi kiekon viivaan, josta Mikko Pukka lämäsi sydämensä kyllyydestä kiekon oikeaan yläkulmaan. Taululle 5-1 ajassa 52:26 ja lopun Sport-pelaajat saivat nautiskella koko hallin kannustaessaan omiaan. Paikkoja lisämaaleihinkin oli, mutta Lassila otti muutaman hyvän torjunnan ottelun loppuun.