TPS haki pisteet Kuparisaaresta

Vaasan Sportin synkkä jakso sai jatkoa, kun vierailija Turun Palloseura haki Kuparisaaresta 2-4-voiton (1-0, 1-2, 0-2). Tappio oli Sportille jo kuudes perättäinen.

Perjantaina maalin tappion Lukolle kärsinyt Sport aloitti ottelun vauhdilla ja myös vierasjoukkue TPS oli tullut Vaasaan valmiina pelaamaan. Ottelun alku tarjosi yleisölle vauhtia, fyysisyyttä ja paljon taklauksia. Tunteet kävivät jo alussa lämpiminä, kun Mike Brennan ja Patrik Moisio tiputtivat hankansa ottelun viidennellä peliminuutilla. Paini oli kuitenkin nopeasti ohi, ja molemmat riitapukarit selvisivät nujakasta ilman ulosajoa.

TPS sai ensimmäisenä kiekon maaliin asti, mutta Jonne Virtasen katsottiin olleen tilanteessa maalivahdin alueella, joten osumaa ei hyväksytty.

Sportille tarjottiin mahdollisuutta johtomaaliin, kun TPS-puolustaja Olli Malmivaara sulki kiekon alleen maalivahdin alueella ja tilanteesta tuomittiin sääntöjen mukaan rangaistuslaukaus kotijoukkueelle. Maalia pääsi yrittämään Erik Riska, jonka yritys osui kuitenkin harmittavasti tolppaan. Kauaa ei kotiyleisön kuitenkaan tarvinnut enää odottaa, sillä Charles Bertrand ampui Sportin 1-0-johtoon erän lopulla Aleksi Laakson ja Joonas Komulaisen syötöistä.

Sport aloitti toisen erän ylivoimalla Ville-Vesa Vainiolan otettua rangaistus aivan ensimmäisen erän loppuun. Ylivoima ei kauan ehtinyt jauhaa, kun Ville Leskinen laittoi kiekon toisen kerran ohi TPS-vahti Oskari Setäsen. Esityön maaliin tekivät Jarkko Immonen ja Tuomas Vänttinen, jonka laukauksen Setänen torjui suoraan Leskisen lapaan ja hyökkääjällä oli helppo työ viedä Sport kahden maalin karkumatkalle.

Sportilla oli paikat siirtyä jo kolmen maalin johtoon, mutta erän seuraavasta osumasta vastasi kuitenkin TPS:n Dave Spina, joka sai maaliinsa loistavan syötön Ilkka Pikkaraiselta. Kavennusmaali herätti vierailijat taisteluun pisteitä ja pian Otto Nieminen laukoi ottelun jo tasoihin 2v1-hyökkäyksestä, joka lähti Mikko Pukan virheestä vastustajan siniviivalla.

Sportilla tarjottiin kolmannen erän alkuun loistava tilaisuus siirtyä uudelleen johtoon, kun se pääsi pelaamaan hetken kahden miehen ylivoimaa TPS:n kahden joukkuerangaistuksen takia. Kotijoukkueelle kävi tilanteessa kuitenkin huonosti, sillä ensimmäistä, väärästä vaihdosta tullutta rangaistusta kärsimässä ollut Spina vapautui jäähyaitiosta maalintekoon.

Kahden maalin johdon menettäminen kipsasi Sportin pelaamista ja perjantain tiukka ottelu Raumalla alkoi näkyä myös energiatasojen laskemisena. TPS siirtyi ratkaisevan tuntuiseen kahden maalin johtoon Pikkaraisen ohjattua Miro Keskitalon laukauksen ohi Sportin maalilla pelanneen Mika Järvisen. Erän lopulla tullut joukkuerangaistus väärästä vaihdosta lopetti Sportin kirin lopullisesti ja TPS voitti ottelun loppulukemin 2-4.

Sport pelaa seuraavan kerran keskiviikkona, kun se matkaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella Ouluun Kärppien vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan 12.12 lauantaina, jolloin Kuparisaareen saapuu Tappara.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: JENNI ALANEN / VAO)