TPS antoi oppitunnin maalinteon tehokkuudesta

Vaasan Sportin ja Turun Palloseuran välinen Liiga-ottelu noudatteli Kuparisaaren perjantai-illassa Sportin kannalta tylyä kaavaa. Vierasjoukkue TPS haki kolme pistettä tennislukemin 1-6 (1-2, 0-1, 0-3).

Sport oli tehnyt kotiläksynsä keskiviikon Pelicans-ottelun jälkeen ja tuli ottelun alkuun vahvasti. Hyvää alkua ei kuitenkaan palkittu millään tavalla, sen sijaan kuin varkain TPS iski ottelun ensimmäisen täysosuman Eric Perrinin lavasta. Hetkeä aikaisemmin Teemu Tallberg kävi lähellä maalintekoa, mutta tämän rystyveto paineli ohi maalin.

TPS lisäsi ylivoimalla johtonsa kahteen maaliin Tuomas Vänttisen hyökkäyspään jäähyn aikana.  Joukkueen puolustuspään profiilihankinta, NHL-konkari Henrik Tallinder siirsi vierailijat 0-2-johtoon Tomi Kallion ampuman laukauksen irtokiekosta. Sport tuli erässä vielä maalin päähän, kun aikaisemmin jäähypenkkiä kuluttanut Vänttinen kuittasi virheensä laukomalla komean ylivoimamaalin ylänuottaan Jake Newtonin ja Aleksi Laakson syötöistä.

Kotijoukkueella oli toisessa erässä useampi tilaisuus kammeta itsensä tasoihin, mutta viimeistelyyn jäi paljon petrattavaa tulevaisuuden kannalta. Paras tilanne tarjoutui Jarkko Immoselle, joka harhautti jo TPS-maalilla pelanneen Aleksandar Georgijevin jäihin, mutta rystykääntö meni harmittavasti ohi maalin. Toisessa päässä Mika Järvinen nollasi Dave Spinan lähentelyt, mutta Ilkka Pikkaraisen 1-3-maalille hänkään ei enää voinut mitään.

Ottelun lopulliseksi ratkaisuksi muodostui Sportin kaksi jäähyä toisen erän lopulla. Ensin Henrik Koivisto koukki itsensä rangaistujen aitioon kesken ylivoiman ja erän viime sekunneilla Otto Karvinen passitettiin Koiviston seuraksi jäähylle seurattuaan laukauksen liian innokkaasti Georgijevin päälle. TPS käytti ylivoimansa tehokkaasti ja illan sankariksi noussut Pikkarainen onnistui ensin kahden miehen ylivoimalla ja hetkeä myöhemmin uudestaan Karvisen jäähyn umpeuduttua. Pikkaraisen puhtaan hattutempun ansiosta TPS karkasi jo tavoittamattomaan 1-5-johtoon.

Kolmannen erän alun jälkeen fyysisen ottelun intensiteetti luonnollisesti laski, eikä loppu tarjonnut juurikaan tapahtumia. TPS onnistui vielä kerran ylivoimansa aikana, kun Lauri Tukosen syöttöyritys kimposi hieman onnekkaasti Oskari Mannisen luistimen kautta maaliin. Viimeiset minuutit lähinnä vain säästeltiin ja pelailtiin pois alta. Näin ollen TPS haki Kuparisaaresta täydet pisteet 1-6-voitolla, josta ei jäänyt lopulta mitään jossiteltavaa.

Sport kääntää jo katseensa huomiseen, jolloin on edessä vierasottelu Raumalla. Tänään levännyt Lukko isännöi kotkapaitoja kello 17:00 alkavassa ottelussa. Seuraava kotiottelu pelataan viikon päästä lauantaina, jolloin Vaasaan tulee vieraaksi Espoo Blues.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: JENNI ALANEN / VAO )