TOVEREITA TURUSTA JOULUVIERAILULLE KESKIVIIKKONA

Mestiksen kärkijoukkeet, Sport ja TUTO Hockey, kohtaavat keskiviikkona jo viidennen kerran tällä kaudella. Ottelun panoksena ei ole enempää eikä vähempää kuin sarjan kärkipaikka. Todellista kiekkoherkkua tarjolla joulun kunniaksi.

 

Sport ja TUTO ovat kohdanneet tällä kaudella neljästi: sarja-avauksessa Kupittaalla TUTO oli parempi maalein 5-3 ja revanssiviikonloppuna marraskuun alussa vierasjoukkueet olivat vahvoilla. Ensin TUTO kävi hakemassa rankkarivoiton Vaasasta ja heti perään Sport kuittasi vahvalla pelillään pisteet Turusta lukemin 2-3. Edellisessä kohtaamisessa Vaasassa, TUTO vei kaksi pistettä Antti Virtasen jatkoaikamaalilla lukemin 1-2, joten varmasti kotkapaidoilla jäi paljon hampaankoloon keskiviikon koitokseen.

 

Jos Sport on ollut mediassa esillä erilaisten huhujen kautta, niin Turussa on pyritty pitämään TUTO Hockey otsikoissa. Seura hakee omien puheidensa mukaan niin liigapaikkaa, KHL-farmistatusta kuin monacolaista liikemiestä Marko Sjöblomia taustalleen. Hommia riittää eli ei siis ihme, että pelkistä iltapäivälehtien huhuista meinaa tulla omistusportaassa löysät housuun.

 

Sport pelasi viime viikonloppuna vain yhden ottelun, kun Kuparisaaressa kaatui pitkän kaavan kautta voittolaukauksissa Jokipojat lukemin 3-2. Ottelun ykkösmies oli Jarkko Hattunen, joka vastasi molemmista varsinaisen peliajan Sport-maaleista ja iski vielä ratkaisevan rankkarin kanukkivahti Daniel Spencen selän taakse. Keskiviikon ottelu päättää neljän pelin kotiotteluputken ja edessä on vielä matka itään ennen joulutaukoa Jokipoikien ja SaPKon vieraaksi.

 

TUTO on pelannut erittäin hienon syksyn ja on ansaitusti sarjan kärkikaksikossa. Ismo Lehkonen on saanut joukkueen pelaamaan näköistään kiekkoa ja joukkueen vahvuudesta kertoo viime otteluiden loppuhetkien käännöt: JYP Akatemiaa vastaan maalin takaa rinnalle ja ohi viimeisellä kolmella minuutilla, voittomaalin synnyttyä ajassa 59:58 ja lauantaina TUTO:n loppukirin sai kokea SaPKo, joka taipui 0-2 johdosta 3-2 tappioon Ville-Vesa Vainiolan maalilla ajssa 59:44. Eli turkulaisia vastaan täytyy olla hereillä aina summeriin saakka.

 

Sport ja TUTO ovat viime kausina muotoutuneet koviksi kiistakumppaneiksi ja otteluissa ei tunnetta puutu. Varmasti peräti kahdeksan kohtaamista tällä kaudella edesauttaa asiaa, mutta lisäjännitettä tuo myös varsinkin Sportin monet turkulaistaustaiset pelurit. Muun muassa koko tehoketju Kokkala-Tapio-Hattunen ovat kaikki pelanneet urallaan Turussa. Sport päässee peliin lähes samalla kokoonpanolla kuin viikonloppuna. Loukkaantuneista Samuli Kivimäki tekee paluun kokoonpanoon keskiviikkona.                                       

 

SEURAA NÄITÄ!

 

SPORT #36 KOKKALA Lassi

TPS-kasvatti Lassi Kokkala pelaa vahvaa kautta kotkapaidassa. Kultakypärä on pistepörssissä sijalla 2 ja 30 pelissä on taskussa kovat 19+16 tehot. Hyvä aloittaja, joka pystyy myös rauhoittamaan peliä tarvittaessa. Tekee oikeita ratkaisuja kentällä ja ylivoiman viivamiehenä vedot lähtevät kovaa ja kohteeseen. Pelannut urallaan myös kuusi ottelua TUTOn paidassa.

 

SPORT #41 AALTONEN Mikael

Täksi kaudeksi TUTOsta Vaasaan siirtynyt puolustaja on parantanut peliään vahvasti kauden edetessä. Sähäkkä luistelija ja taklaaja, joka ei vierasta koviakaan vääntöjä. Sopii tyyliltään nykysportiin erittäin hyvin. Vierasjoukkueen paidassa viime kaudella syntyi mukavat 21 tehopistettä.

 

 

                                                                   #36 Lassi Kokka ja #41 Mikael Aaltonen

 

TUTO #42 VIRTANEN Antti

Myös TUTOssa löytyy ex-Sportpelaajia. Kaudella 1999-00 kotkapaidassa ihastuttanut taituri Antti Virtanen nostaa nyt isoa tiliä Aurajoen rannalla. Liigavuosien jälkeen kotikonnuilleen palannut Virtanen on toiminut kolmena viime kautena itseoikeutettuna kapteenina. Todellinen mailavirtuoosi, joka osoitti vaarallisuutensa viime kerralla Kuparisaaressa iskemällä jatkoajalla voiton vieraille.

 

TUTO #81 PALONEN NIko

Porilaislähtöinen jässikkä, joka nähtiin kaudella 2010-11 Sportin paidassa neljän pelin verran. Viime kausi meni Ukrainassa ja TUTOssa mies pelaa tutussa roolissa telaketjuosastolla. Repii, raastaa ja tykkää osallistua fyysiseen peliin.

 

 

 

                                                                    #42 Antti Virtanen ja #81 Niko Palonen

 

 

 Katso ja tulosta tiukka otteluennakkopaketti!

 

 

Teksti: Taneli Jokela / Vaasan Sport MediaTeam

TUTO Hockeyn pelaaja kuvat: Copyright JS Disain/Jere Satamo