Torstai on toivoa täynnä? *muokattu*

SM-liigan toimitusjohtaja Kimmo Rannisto on ilmoittanut, että liiga aikoo tiedottaa tulevana torstaina nouseeko auditointimenettelyllä liiga paikkaa hakevista Vaasan Sport, KooKoo, Jukurit vai TUTO Hockey ensi kaudeksi liigaan.

Rannisto on kertonut, että liigalla on ennen torstaita vielä kaksi kokousta, joissa ehkä vielä kuullaan jotain seuroja. Mahdollista on myös, ettei mikään joukkue nouse liigaan.

Otimme asiasta ”vaarin” ja kävimme tapaamassa Sportin hallituksen puheenjohtajaa  Heikki Hiltusta.

 

Sanotaan, että torstai on toivoa täynnä. Mitenkä on oma näkemyksesi asiaan, onko torstai toivoa täynnä Sportille?

-Kyllä torstai on toivoa täynnä, jos YLEn juttu pitää paikkaansa. Viime kerralla vaan kyseinen toimittaja sattui kirjoittamaan "puuta heinää" Sportin tilanteesta. 

 

Liiga on kertonut että ennen torstaita kuullaan vielä joitain seuroja. Onko Sport ollut yksi niistä?

-Ei ainakaan vielä.

 

Liigan toimitusjohtaja Rannisto kertoo myös, että mahdollista on myös, ettei mikään joukkue nouse liigaan. Mitä mieltä olet tästä asiasta ja onko Sport varautunut tähän vaihtoehtoon?

-Sportin tavoitteena on koko ajan ollut voittaa kauden 2013-2014 Mestis ja pelata kaudella 2014-2015 liigaa. Tästä tavoitteesta pidetään kiinni ja sillä oletuksella että mahdollisuus nousuun ja pelaamiseen liigassa kaudella 2014-2015 on olemassa. Kauteen lähdettäessä oli selvää että mahdollisuus nousuun on ainakin liigakarsinnan kautta. Mielestäni siitä mahdollisuudesta ei liiga tai liitto voi antaa periksi, koska joukkue on jo viime keväästä lähtien  rakennettu oletuksella nousumahdollisuudesta. 

 

Jos liiga päättää torstaina, että nousija joukkue on Sport, niin onko lauantain Sport-Jyp Akatemia pelissä jotain juhlallisuuksia vai mennäänkö ensiksi kausi loppuu ja juhlitaan vasta mestaruuden jälkeen?

 

-Pelataan ensin kausi loppuun ja juhlitaan sitten jos aihetta on.

 

 

 

LIIGA ON ILMOITANUT, ETTÄ ILMOITUS TULEEKIN PERJANTAINA.

 

 

 

 

 

Teksti: Hapa Bragge