Tomek Valtonen tyytyväisenä kesälomalle

Viime viikkojen ajan Sportin pelaajat ovat treenanneet kovaa jäähallilla, kuntosalilla ja urheilukentällä. Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen on näkemäänsä tyytyväinen.

-Tunnelmat ovat erinomaiset. Olemme saaneet joukkueeseen haluamamme pelaajat, jotka ovat valmiita tekemään töitä. Joukkue on eteenpäin pyrkivä, kova harjoittelemaan. Olemme valmennusjohdossa todella tyytyväisiä joukkueeseen ja siihen, kuinka pelaajat ovat menneet eteenpäin sekä fyysisesti että jäällä. 

Juhannusviikko alkaa Sportin osalta fyysisillä testeillä, jonka jälkeen kutsuu ansaittu kesäloma. Kesä ei kuitenkaan ole pelkkää lomailua. Jokainen pelaaja on saanut henkilökohtaisen harjoitusohjelman, jonka mukaan treenataan reilun viiden viikon omatoimijakson aikana.

-Henkinen puoli on otettava huomioon. On tärkeää, että joukkue saa levätä. Edessä on pitkä talvi. Kuitenkin myös omatoimijaksolla on ominaisuuksia vietävä eteenpäin. Pelkkä ylläpitävä treeni ei riitä. Kun treenataan, treenataan kunnolla, mutta täytyy myös huilata. 

Päävalmentaja Valtonen kertoo, että joukkueen rakentaminen on hyvällä mallilla.

-Vielä haetaan yhtä maalivahtia ja yhtä puolustajaa. Puolustaja saadaan kuukauden try outille heinäkuun lopussa ja maalivahdin kanssa tehdään päivittäin töitä. Toivottavasti saadaan se mahdollisimman pian kiinni. Hyökkäyspää on valmis, jos ei tule mitään suurempia loukkaantumisia. Tällä mennään harjoitusotteluihin ja kohti SM-liigaa.

-Ketjuihin on ideoita, mutta lopulliset päätökset tehdään vasta harjoituspelien jälkeen. Elokuun harjoituspeleissä kaikki saavat reilun mahdollisuuden. Tuskin kukaan pelaa kaikkia harjoituspelejä. 

Valtonen on ollut keskimäärin joka toinen viikko yhteydessä pelaajiin, jotka eivät vielä ole liittyneet joukkueen vahvuuteen.

-He ovat hyvässä kondiksessa, harjoittelevat hyvin. Osa on ollut harjoittelemassa jäälläkin. He liittyvät joukkueen vahvuuteen omatoimijakson jälkeen. Joukkueen yhteiset treenit alkavat jälleen maanantaina 28.7, jonka jälkeen elokuussa on luvassa useampi harjoituspeli ja joukkueen yhteinen leiri.  

Erityisesti Valtonen on tyytyväinen ympärillä vallitsevaan ilmapiiriin.

-Organisaatiossa on erinomainen ilmapiiri. On ollut positiivinen yllätys, että täällä tehdään kovasti töitä, jotta toiminta saadaan ns. SM-tasolle. Vaasa on kiva kaupunki, ihmiset ovat mukavia. Kaiken kaikkiaan minulla on todella positiivinen fiilis kaikesta.  

 

 

 

Teksti: Miia Kahila