Toivonen ohittamaton Turussa

Sport haki jo kauden kolmannen voittonsa TPS:stä. Tällä kertaa ratkaisua saatiin odottaa aivan viime minuuteille asti. Lopulta onnekas pomppu ratkaisi pisteet Vaasaan lopputuloksella 0-1 (0-0, 0-0, 0-1).
Ensimmäinen erä alkoi molempien osalta vauhdikkaasti. Maalipaikkoja syntyi kumpiinkin päihin, mutta tämän illan hahmot, maalivahdit, tuskastuttivat kerta toisensa jälkeen maalintekoa yrittäneet. Etenkin Sportin Jarkko Hattusella oli monta paikkaa viedä vaasalaisjoukkue johtoon, mutta miehen kauden ensimmäinen kihaus odottaa yhä tuloaan.
Toinen erä alkoi yhtä vauhdikkaasti kuin ensimmäinenkin. Varsinkin TPS-pakkien heikot avaukset aiheuttivat Sportille vaarallisia tilanteita. Lähemmäs maalia pääsi Jussi Pesonen, mutta turkulaisten maalilla torjunut Teemu Lassila piti lukemat tasoissa. Toisessa päässä Hannu Toivonen piti omalta osaltaan huolen, että ottelusta tulisi vähämaalinen.
Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä nähtiin, kun toista erää oli pelattu puolet. Ari Gröndahl tuomittiin istumaan kakkosta ja TPS:n ylivoima pyöri vaarallisesti, mutta tuloksetta. Lähes heti perään oli Sportin vuoro kokeilla ylivoimansa tehokkuutta. Paras paikka syntyi kuitenkin alivoimalla läpiajoon karanneelle Matias Soinnulle, jonka laukauksen Toivonen kaappasi varmasti hanskaansa.
Kolmas erä alkoi TPS:n painostuksella. Hyvästäkin paikoista huolimatta kotijoukkue ei onnistunut saamaan kiekkoa ohi Toivosen, joka seisoi välillä myös päällään. 16 torjuntaa erässä ottanut Toivonen nollasi TPS:n myös Antti Kangasniemen jäähyn aikana.
Erän vanhetessa Sport pääsi paremmin rytmiin mukaan ja varsinkin nelosketjulta nähtiin hyvää peliä, lähes maalikin. Lopulta sitkeys palkittiin, kun Radek Smolenak passitettiin jäähylle reilu kaksi minuuttia ennen erän päättymistä ja Damien Fleury pääsi heittämään voittomaalin TPS-pakin kautta maaliin. Lopun Sport pelasi viisaasti ja näin liigahistorian ensimmäinen nollapeli oli tosiasia.
Sportille voitto Turusta oli jo kolmas peräkkäinen vierasvoitto. Kotona yritetään voittokantaan torstaina, kun ensimmäistä kertaa tällä kaudella KalPa saapuu Vaasaan.
(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)