Tilikauden 2014-2015 tulos antaa luottamusta tulevaisuuteen

Vaasan Sport julkaisi tänään 11. kesäkuuta tilikauden 2014-2015 tuloksen emoyhtiö Hockey-Team Vaasan Sport Oy:n sekä tytäryhtiö Vaasan Jäähallin Ravintolat Oy:n osalta.

Vaasan Sportin nousu takaisin Liigaan oli menestyksekäs kaikilla mittareilla. Joukkue osoitti urheilullisesti kuuluvansa Liigaan ja periksiantamattoman taistelun tuloksena joukkue taisteli illasta toiseen saavuttaen yhteensä 60 pistettä Liigan runkosarjassa, piste per peli tahdilla. Yleisöä Kuparisaari veti yli tavoitteen, katsojia ollessa keskimäärin 3369 per ottelu. Vieraskentillä Sport oli yksi seuratuimmista vierasjoukkueista yhdessä Tapparan kanssa. Erityisesti fanien nostattama tunnelma Kuparisaaressa oli kirkkaasti Liigan kärkeä.

- Noustessamme Liigaan kaudelle 2014-2015 lähdimme luomaan omaa identiteettiämme ja ennen kaikkea luomaan uskottavuutta tulevaisuutta varten. Onnistuimme niissä erittäin hyvin ja nyt tarkoitus on ottaa seuraava askel ja lähteä vahvistamaan edellä mainittuja asioita ja kehittämään toimintaa entisestään. Meillä ei ole kiire mihinkään, vaan ajatuksena on edetä askel kerrallaan ja kehittää toimintaa kohti Liigan kärkeä, summaa urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä kautta 2014-2015.

Suuri yleisö osoitti myös taloudellista tukea seuralle ja liikkeellelaskettu joukkorahoitus onnistui yli odotusten.  Sportin osakkeita ostettiin kaudella 2014-2015 yli 300 000 euron edestä ja uusia osakkeenomistajia seura sai yli 800.

Myös taloudellisesti Sport osoitti kuuluvansa pääsarjatasolle. Sekä emoyhtiö Hockey-Team Vaasan Sport Oy että tytäryhtiö Vaasan Jäähallin Ravintolat Oy tekivät uskottavan tuloksen kuluneella tilikaudella. Saavutettu yhteinen taloudellinen tulos, 408 352,73 euroa, edesauttaa Sportia myös tulevaisuudessa menestymään korkeimmalla sarjatasolla. Yhtiön viiden vuoden tavoitteeksi on asetettu ”olla yksi Liigan vahvimpia toimijoita”, ja päättynyt tilikausi osoittaa suunnan olevan oikea. Kuluneen tilikauden positiivinen tulos on koko organisaation, yhteistyökumppaneiden sekä kannattajien ansiota. Sportin pelaajien pukukopissa vallitseva yhteishenki ja periksiantamattomuus päti myös koko muussa organisaatiossa, aina vapaaehtoistyöntekijöistä hallituksen jäseniin.

Sportin toiminnanjohtaja Jyrki Niemi sekä hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen olivat tyytyväisiä tilikauden tulokseen.

- Tämän verran yhtiön pitää tuottaa voittoa jatkossakin, koska Sport on sitoutunut maksamaan Liiga-osakkeensa annetun maksuajan puitteissa. Merkittävin tekijä kaikessa tässä on kuitenkin se, että Sportin oma pääoma on vihdoin saatu vahvasti plusmerkkiseksi ensimmäistä kertaa yhtiön historian aikana, kertoo toiminnanjohtaja Jyrki Niemi.

- Sekä liikevaihtotavoite että tulostavoite saavutettiin, mikä on pitkälti seurausta siitä, että yhtiön kulut olivat pienemmät kuin budjetoitu. Tästä saamme kiittää erityisesti urheilutoimenjohtaja Markus Jämsän erinomaista työpanosta, kommentoi hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen tilikauden tulosta.