Tehoton Sport taipui jatkoajalla

Vaasan Sportin ja Kouvolan KooKoon odotettu jälleennäkeminen venyi aina jatkoajalle asti. Lopulta kouvolalaisvieraat poistuivat kaukalosta voittajina maalein 1-2 (0-0, 0-0, 1-1, 0-1).

KooKoo tuli otteluun valmiina pelaamaan ja ensimmäinen erä mentiin vierasjoukkueen lievässä hallinnassa. Sport ei tuntunut saavan juonesta kiinni ja kiekolliset ratkaisut olivat jatkuvasti huonoja. Paremmin liikkunut KooKoo sai luotua muutama maukkaan maalipaikan, mutta Sport-vahti Mika Järvistä he eivät onnistuneet ohittamaan. Molemmat joukkueet pääsivät erässä kerran ylivoimalle, mutta varsinkin Sportin osalta pakkopeli oli tältä kaudelta totutun vaikeaa.

Kotkapaidat tulisivat sisuuntuneina toiseen erään ja pelin painopiste siirtyi KooKoon puolustusalueelle, jossa Sport pyöritti pitkiä vaihtoja jokaisella kentällisellään. Varsinkin erän ensimmäisen kymmenminuuttinen tarjosi kotijoukkueelle tukun hyviä maalintekotilanteita, mutta Juha Järvenpään torjunnat, pieni onni ja Sportin heikko viimeistely pitivät lukemat tasoissa. Paras tilanne tuli paluun kaukaloon tehneelle Mike Brennanille, mutta yhdysvaltalaisen laukaus kilahti KooKoo-maalin ylärimassa. Toisessa päässä Järviselle kirjattiin erässä ainoastaan kaksi torjuntaa.

Sport jatkoi kenttätapahtumien hallintaa kolmannessa erässä, mutta ottelun avausmaalista vastasi kuitenkin KooKoo. Läpi koko ottelun puolustuspään aloitusympyrässä ongelmissa ollut kotijoukkue sai kylmää vettä niskaansa, kun Ryan O’Connorin siniviivalta lähettämä rannelaukaus painui Järvisen vartioiman maalin alakulmaan.

KooKoon Matthew Watkinsille tarjottiin ratkaisijan viittaa, kun kanadalainen karkasi kesken Sport-paineen läpiajoon ja miestä rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Watkinsin yritys jäi kuitenkin kesyksi ja Järvisen torjunta piti Sportin mukana ottelussa. Seuraavassa vaihdossa Sport painoi kiekon jälleen KooKoon puolustusalueelle ja siirretyn rangaistuksen aikana kiekko lopulta toimitettiin Järvenpään maaliin asti. Niko Peltola laukoi viivasta ja maalilla häärännyt Ari Gröndahl sai mailansa väliin. Sport painoi erän lopun vahvasti hakien ratkaisumaalia siinä kuitenkaan onnistumatta.

KooKoon Jan-Mikael Juutilainen ratkaisi lisäpisteen kohtalon jatkoaikamaalillaan. Juutilainen sai pitkän vaihdon päätteeksi loistavan syötön takatolpalle O’Connorilta, eikä tilanteessa mailansa menettänyt Järvinen ehtinyt torjumaan. Näin KooKoo haki Vaasasta puolustusvoiton ja kaksi pistettä, kotkapaitojen joutuessa tyytymään yhteen sarjapisteeseen.

Sport pelaa ensi viikolla peräti neljästi, joista kolme ottelua kotikentällään. Tiistaina kotkapaidat suuntaavat Turkuun TPS:n vieraaksi ja heti seuraavana päivänä joukkue kohtaa Kuparisaaressa SaiPan. Viikko huipentuu perjantaina ja sunnuntaina pelattaviin kotiotteluihin, joissa vastaan tulee ensin Rauman Lukko ja viikon päätteeksi Oulun Kärpät.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: JENNI ALANEN / VAO)