Tehokkaampi Tappara haki pisteet Vaasasta

Sport ja Tappara tarjosivat reilulle kolmituhatpäiselle yleisölle kelpo kiekkopelin, joka päättyi lopulta vieraiden 2-4 (0-1, 2-1, 0-2) voittoon. Kahden maalin takaa tasoihin tulleet vaasalaiset pelasivat pirteän ottelun, mutta niin useasti kuin aikaisemminkin kuluvalla kaudella, palkinto jäi saamatta.
Vaasalaisittain mielenkiintoa ottelua kohtaan nosti 16-vuotiaan oman kasvatin, Robin Salon debyytti liigajäillä. Lähes 17 minuuttia ottelussa urakoinut puolustaja pelasi oman roolinsa moitteetta ja keräsi ottelun jälkeen vuolaasti kehuja päävalmentaja Tomek Valtoselta. Jotain valmentajan luotosta Saloon kertoi se, että Sportin yrittäessä tasoitusta ilman maalivahtia siniviivalla luuti ensimmäistä aikuisten peliään pelannut pakkilupaus.
- Salo pelasi todella miehekkäästi. Hän tekee kentällä oikeita ratkaisuja ja lukee peliä hyvin, Valtonen kommentoi.
- Fyysisesti vielä raakile, mutta hän on 16-vuotta.
Sport aloitti ottelun vauhdikkaasti ja pystyi luomaan muutamia maalipaikkoja Tappara-veskari Aaro Peltosen vartioimalle maalille. Paras näistä paikoista pelattiin kultakypärä Charles Bertrandille, joka ei kuitenkaan maalinteossa onnistunut. Sportin kova liike tuotti Tapparalle erässä yhden kaksiminuuttisen, mutta ylivoimapelaamisen hankaluudet korostuivat jälleen kotkapaitojen pelissä.
Tappara iski ottelun avausmaalin vastahyökkäyksen päätteeksi. Jukka Peltolan laukaus kilahti jo ylärimassa, ja hetkeä myöhemmin näytti käyneen myös Antti Erkinjuntin. Videotarkistus vahvisti kiekon kuitenkin käyneen maalissa ja näin oranssipaidat siirtyivät johtoon ensimmäisen erän puolivälin jälkeen.
Toista erää ehdittiin pelaamaan vain minuutti, kun Tappara tuplasi johtonsa Olli Palolan maalilla. Teemu Aallon tulinen laukaus kimposi punapaitaisesta pelaajasta kuin tarjoittimella Palolalle, eikä Liigan maalikuningas erehtynyt huippupaikastaan. Tässä vaiheessa Tappara näytti menevän menojaan, mutta Sport kavensi nopeasti.
Kotijoukkueen paras ketju oli tänään ehdottomasti Teemu Henritiuksen johtama kolmonen, joka vastasi myös 1-2 -kavennusmaalista. Sentteri Henritius voitti keskialueella irtokiekon Jarkko Maliselta ja syötti 2vs1 -hyökkäyksen päätteeksi Joel Kivirannalle, jonka suora laukaus painui vastustamattomasti ohi Peltosen. Kavennusmaali loi lisäuskoa vaasalaisiin ja yhtäkkiä pelin painopiste siirtyikin täysin Tapparan puolustusalueelle.
Vierailijoilla oli myös omat paikkansa, mutta seuraava maalikin oli Sportin kolmosvitjan käsialaa. Tappara-pakki Markus Kankaanperälle sattui harvinainen virhe, jonka seurauksena Henritius polki läpiajoon. Aikaisemmin vain kerran tällä kaudella osunut hyökkääjä pääsi nokikkain Peltosen kanssa, harhautti tämän jäihin ja nosti kiekon maaliin.
Tappara kipsaantui tasoitusmaalista entistä enemmän ja erän lopussa Sportille tarjottiin mahdollisuutta jo kolmanteen maaliin helpohkosti tulleen ylivoiman ansiosta. Tässä ei kuitenkaan onnistuttu ja viimeiseen erään lähdettiin 2-2-tasatilanteessa.
Palola oli lähellä illan toista täysosumaansa kolmannen erän ensimmäisessä vaihdossa, mutta terävä laukaus osui Sportin onneksi tolppaan. Pelin hallinta säilyi erätauon jälkeenkin vaasalaisilla ja todellinen etsikkoaika johtomaalille saatiin Palolan huidottua itsensä jäähylle. Sport esittikin illan parasta ylivoimaansa, mutta vapauttava osuma jäi edelleen odottamaan itseään.
Pitkän Sport-vyörytyksen iski tehokas Tappara ja Jarkko Malinen, joka pääsi kuittamaan aikaisemman virheensä tyhjältä takatolpalta. Sport jatkoi maalinkin jälkeen vahvaa otettaan, mutta ensimmäistä Liiga-starttiaan pelannut Tappara-vahti Peltonen piti joukkueensa kiinni voitossa. Tappara iski muutaman kerran vaarallisesti vastaan, mutta toisessa päässä virkaveljeään vähemmällä päässyt Hannu Toivonen oli hereillä.
Sport pelasi lopun ilman maalivahtia, mutta taistelua ei tänäänkään palkittu pisteillä. Viimeisen niitin tyhjään maaliin naulasi Tappara-kapteeni Jukka Peltola, joka on keskinäisissä otteluissa ollut tehokkaana. Valtonen oli silti ottelun jälkeen ylpeä pelaajistaan.
- Tappara oli tehokkaampi ja sitä kautta parempi. Jokainen pelaaja voi olla silti ylpeä taistelustaan, hän päätti.
Sport jatkaa taisteluaan lauantaina matkustamalla Espooseen Liigan kovavireisimmän joukkueen vieraaksi. Keskinäisistä otteluista vaasalaisilla on yliote, mutta runkosarjan kakkossijasta kamppailevat espoolaiset ovat kulkeneet viime aikoina voitosta voittoon.
Blues-Sport käynnistyy Barona Areenalla klo. 17:00.

Vaasalaisittain mielenkiintoa ottelua kohtaan nosti 16-vuotiaan oman kasvatin, Robin Salon debyytti liigajäillä. Lähes 17 minuuttia ottelussa urakoinut puolustaja pelasi oman roolinsa moitteitta ja keräsi ottelun jälkeen vuolaasti kehuja päävalmentaja Tomek Valtoselta. Jotain valmentajan luotosta Saloon kertoi se, että Sportin yrittäessä tasoitusta ilman maalivahtia siniviivalla luuti ensimmäistä aikuisten peliään pelannut pakkilupaus.

Sport aloitti ottelun vauhdikkaasti ja pystyi luomaan muutamia maalipaikkoja Tappara-veskari Aaro Peltosen vartioimalle maalille. Paras näistä paikoista pelattiin kultakypärä Charles Bertrandille, joka ei kuitenkaan saanut maalitonta putkeaan poikki. Sportin kova liike tuotti Tapparalle erässä yhden kaksiminuuttisen, mutta ylivoimapelaamisen hankaluudet korostuivat jälleen kotkapaitojen pelissä.

Sport pelasi lopun ilman maalivahtia, mutta taistelua ei tänäänkään palkittu pisteillä. Viimeisen niitin tyhjään maaliin naulasi Tappara-kapteeni Peltola, joka on keskinäisissä otteluissa ollut tehokkaana. Valtonen oli silti ottelun jälkeen ylpeä pelaajistaan.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)