Täyspotti Mikkelistä

Jukurit-Sport 1-4 (1-1, 0-0, 0-3)

Sport sai otteluun mahdollisimman hankalan alun kun vahvasti rynninyt Jukurit sai onnekkaan avausmaalin ajassa 03:45. Niko Laakkonen ja Jani Savolainen pelasivat kiekon hyökkäysalueella Pasi Järviselle, jonka täysin epäonnistunut veto leijailee ohi Frans Tuohimaan.

Mika Kujanpäälle avautui myös yllättäen hyvä maalipaikka Oskari Setäsen kontatessa maalillaan. Harmittavasti Kujanpää suti ohi kiekosta ja maali jäi syntymättä. Mentiin aina aikaan 11:06 ennen seuraavaa tilastomerkintää. Kotijoukkueen Pentti Nöyränen huitoi itsensä boxiin ja Sport pääsi koittamaan ylivoimaa. Muutamaa puolittaista paikkaa enempää ei saatu kuitenkaan luotua. Ajassa 16:00 nähtiin kova ja ylimitoitettu tuomio. Mika Halava painaa vahvasti maalille, Setänen torjuu ja jälkitilanteessa Ilkka Vaarasuo tökkää polvillaan olevaa Halavaa kypärään ja noustessaan Halava antaa oikean suoran puhua. Vaarasuo tipahtaa keräilemään ja vieressä seissyt tuomari näyttää suoraa suihkukomennusta. Vaarasuo elpyy myös tuomion jälkeen pelikuntoon...

Alivoima herättää Sportin ja Jukurit eivät pääse jäljellä olevan neljän minuutin aikana edes kunnolla alueelle. Sport sen sijaan iskee alivoimalla ajassa 19:57. Kristian Tuohillampi purkaa vasenta laitaa kiekon kohti jukuripäätyä ja Mika Kujanpää painaa ekana kiekkoon. Vahva ajo maalille ja lirutus ohi Setäsen. Tärkeä tasoitus erän loppuun!

Toisessa erässä ei maaleja nähty, mutta pikkuhiljaa pelin hallinta siirtyi kotkapaidoille. Sport pääsi ajassa 24:22 koittamaan ylivoimaa, mutta tänään ei vielä napsut ole kohdillaan yv-pelaamisessa. Paras pyöritys kuivui kokoon kun Jukurivahti Setänen otti kesken myllyn itseltään maskin pois päästä, jota vieressä ollut tuomari ei huomannut jäähyn arvoiseksi vaan tyytyi ainoastaan katkaisemaan pelin.

Jäähyn jälkeen nähtiin ensimmäinen loistopaikka kun Pasi Järvinen antoi omissa harhasyötön Bobby Nyholmille, joka syötti Nico Aaltosen lähelle nokikkain Setäsen kanssa. Laukaus osui harmittavasti miehen olkapäähän. Erän puolivälissä maalineduskahakasta löydettiin Sportille yksi jäähy enemmän ja kotkapaidat alivoimalle. Jukurit ei saanut ylivoimaa kulkemaan ja mikkeliläisille oli käydä kylmät. Jere Laaksonen ja Nyholm pääsivät 2-1 hyökkäykseen kesken alivoiman. Nyholm pääsee tälläämään suoraan syöttöön poikkarista, mutta kova veto kilahtaa tolppaan. Tämän lähemmäksi maalia ei päästä toisessa erässä, mutta loppueränkin hallinta oli Sport-painotteista. Muutamat kotijoukkueen paikat Tuohimaa hoiti varmasti. Hyvä toinen erä Sportilta.

Jo toisessa erässä näytti siltä että sininen alkaa hyytyä eikä huomio ollut väärä. Jukurit jäi hieman telineisiin ja joutui ottamaan kaksi jäähyä erän alkuun. Varsinkin toisessa peli pyöri näyttävästi parhaan paikan ollessa John Henrionin hirmulämäri tolppaan. Mentiin kuitenkin erän puoliväliin kuten eilenkin ennen kuin Jukuripuolustus murtui urakalla. Johto- ja voittomaaliin tarjoili kotijoukkueen JP Purolinna, joka vetää omissa kunnon ruotaset ja menettää kiekon oman maalin eteen Samuli Kivimäelle, joka yrittää liruttaa Setäsen längistä. Kiekko liukuu vasemmalta tolpalta ohi, josta illan sankari Kujanpää kikkailee kiekon maaliin ajassa 50:26.

Maali lamauttaa Jukurit lopullisesti ja lisää löylyä lyödään ajassa 55:51. Kivimäki pääsee 1-1 tilanteeseen ja vetää. Setänen torjuu eteen ja Lassi Kokkala vippaa riparista veskarin yli kiekon verkkoon. Eikä siinä vielä kaikki tänäänkään vaan ajassa 56:43 nähdään viimeinen naula Jukuriarkkuun tänään. Samuli Kivimäki pääsee rauhassa tulemaan oikealta alueelle ja kun mies päästetään tuosta paikasta vedolle niin usein heilahtaa, niin nytkin. Tulinen ranne oikeaan kulmaan. Loppuminuutit pelataan pois ja näin tuliaisina tärkeä ryöstö vieraista.

Harvoin kaksi peräkkäistä peliä menee näin täysin samalla kaavalla kuin eilen ja tänään. Jukurit aloittaa hyvin, tekee onnekkaan maalin ja hyytyy. Sport painaa vahvasti parantaen vaihdosta toiseen ja lopulta pommittaa Setäsen reikiä täyteen kolmannessa. Rehellisesti sanoen Frans Tuohimaa pääsi tänään helpolla, todellisia maalipaikkoja ei Jukureilla montaa ollut ja ainokainen mennee maalivahdin piikkiin. Perusvarma pelaaminen on tarttunut myös pakkeihin ja oman pään pelissä on ryhtiä. Kujanpää oli illan sankari kahdella kaapillaan ja varsinkin pakit ansaitsee hatunnoston hyvin vetäneen Ari Gröndahlin johdolla. Sarja tilanteessa 3-1 ja ensimmäistä kertaa katkolla tiistaina Vaasassa. Nyt häkki täyteen!