Tärkeä vierasvoitto Porista

Sportin otteluntäyteinen viikko käynnistettiin tiistaina vieraspelillä Porin Ässiä vastaan Isomäen jäähallissa. Tuliaisiksi kotkapaidat nappasivat makean 1-4 vierasvoiton, jota kelpasi myös vaasalaisten yhteistyökumppaneiden juhlia Sportin toimiston väen kanssa Isomäen hallin aitiosta käsin. Voiton myötä Sport nousi TPS:n rinnalle sarjataulukossa ja ainoastaan maaliero pitää Tepsin Sportin yläpuolella.

Ässät karkasi johtoon ensimmäisessä erässä. Ässäylivoima vaati vain 19 sekuntia maalintekoon, maalintekijänä Esa Lindell (Niemi, Lähteenmäki). Toisessa erässä Mike Brennan ottaa jäähyn korkeasta mailasta, mutta pian perään Ässien maalile toiseen erään vaihdettu Rasmus Rinne putsaa kiekon katsomoon ja myös Ässät joutuvat pelaamaan neljällä. 4vs4 -tilanteessa Sportin puolustaja Oskari Manninen iskee rannelaukauksella kiekon verkkoon ja Sport pääsee mukaan peliin. Erän lopussa Teemu Henritius hankkii Sportille rangaistuslaukauksen, mutta Liiga-uran avausmaali jää tällä kertaa tekemättä.

Porilaisyleisö, DJ mukaanlukien, juhlii Ässien alivoimamaalia, mutta tuomari antaa pelin jatkua. Heti perään Lassi Kokkala käy laittamassa kiekon häkkiin, ja videotarkistuksen jälkeen Ässät jäävät ilman alivoimamaalia ja Sport siirtyy johtoon.

Kolmannen erän puolivälissä Henritius pääsee yksin läpi, ja tällä kertaa kiekko uppoaa mallikkaasti riman kautta maaliin. Lähes 50 peliä ilman maalia Liigassa pelannut Henritius nostaa Sportin 1-3 johtoon.

- Aika paljon paikkoja molempiin suuntiin, mutta tehtiin ne tarvittavat maalit mitä Ässät ei pystynyt tekemään, kertoo Henritius illan ottelusta.

- Sain itsekin vihdoin ja viimein vaikeuksien kautta kauan kummitelleen maalin tehtyä! Fiilis pelin jälkeen on tottakai mahtava, hieno voitto joukkueelta ja itsekin sain jo gorillaksi muodostuneen apinan pois selästä.

Pian Henritiuksen maalin jälkeen debyyttiottelunsa Sportin paidassa tänään pelannut Henrik Koivisto viimeistelee Jarkko Immosen ja Charles Bertrandin rakentaman hyökkäyskuvion. Taululle lukemat 1-4 ja Sport varmistaa kauden ensimmäisen voittonsa Ässistä.

Maalilla varmoja otteita esittänyt Ville Hostikka torjui illan ottelussa peräti 24 kertaa, päästäen kiekon vain kerran selkänsä taakse.

- Porissa on harvoin tarjolla vierasjoukkueelle täyttä pistepottia, hyvältä maistuu voitto. Varsinkin Tintin (Teemu Henritiuksen) kauden avausmaali lämmittää mieltä, onnistui jo toisesta läpiajostaan tänään, kuvailee Hostikka illan ottelua.

Sportin apuvalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma kehuu joukkueen tekemistä illan ottelussa.

- Pelattiin hyvä 60 minuuttia! Ensimmäinen 20 minuuttia oli vähän tahmeeta, mutta kaksi viimeistä erää hallittiin peliä selkeästi. Varsinkin puolustuspeli oli hyvää kahdessa viimeisessä erässä.

- Varmasti jäi tuleviin peleihin parannettavaan, mutta hyvillä mielin saadaan suunnata huomisesta alkaen katseet kohti viikonlopun Ilves-pelejä. Ne on taas ihan uusia tapahtumia, ja niihin on valmistauduttava huolella, päättää Pajuluoma.

Viikonloppuna jatketaan pisteiden metsästystä, kun Tammikuun tasauspelit käynnistyvät back-to-back hengessä faniteeman siivittämänä.

Sport isännöi Ilvestä perjantaina Kuparisaaressa klo. 18.30, ja Ilveksen vieraaksi matkustetaan puolestaan lauantaina klo. 17.00.

(TEKSTI: NEA MARTEMAA | KUVAT: MARIA SUNDELIN)