Tarjolla Mestisklassikko!

JUKURIT UUDESSA  KOMENNOSSA VAASAAN

Mestisklassikkoa on jälleen tarjolla vaasalaiskatsojille kun tuttu kiistakumppani Jukurit saapuu keskiviikkovierailulle. Mikkeliläiset ovat nyt uudessa tilanteessa kun päävalmentaja Jarno Pikkarainen sai lähtöpassit tontiltaan kuun vaihteessa. Ohjat joukkueessa on ottanut ainakin toistaiseksi kakkosvalmentaja Timo Turunen. Varma asia on, että Jukurit tulee Vaasaan tappelemaan tosissaan voitosta myös ilman Pikkaraista.

Sportin sekä Jukureiden kohtaamista ei ole viime vuosina sähköä puuttunut ja tuskin tulee puuttumaan tälläkään kertaa, sillä vieraat varmasti hakevat revanssia kauden aikaisemmille kahdelle tappiolle.

Sport pelasi viime viikonloppuna täyden pisteen kierrokset. Itsenäisyyspäivän kunniaksi matka vei Lempäälään, jossa alkukankeuksien jälkeen Sport nousi Samuli Kivimäen kahden ylivoimamaalin siivittämänä 2-5 vierasvoittoon. Launtaina Vaasaan saatiin vieraita Vantaalta ja hankalaksi vastustajaksi tällä kaudella osoittautunut K-Vantaa. Vaikka kotijoukkue ei aivan parasta saanut irti, taisteli se tärkeän kolmen pinnan kotivoiton 2-1 lukemin. Pelikiellon jälkeen takaisin kehiin tullut Kivimäki iski ottelussa viikonlopun kolmannen ylivoimamaalin. Ratkaisumaalista vastasi kultäkypärä Lassi Kokkala siniviivalta lähteneellä rannevedollaan.

Mikkelin Jukurit on tällä hetkellä sarjassa sijalla neljä. Piste-eroa sarjakakkonen Sportin ja Jukureiden välillä on yhdeksän pistettä eli kyseessä on jälleen se kuuden pisteen peli.  Jukurit tarvitsee tästä pelistä täydet pisteet pitääkseen hajuraon kärkikaksikkoon siedettävänä. Joukkue on ollut todellinen tasurikone, sillä tähän mennessä sen peli on edennyt jatkoajalle tai rankkuihin peräti 13 kertaa pelatuissa 29 pelissä. Valmentajan vaihdon jälkeen joukkueen peli on piristynyt ja viime lauantaina joukkueen heräämistä oli todistamassa Mikkelissä Hokki, joka kaatui lukemin 4-2. Alkukauden onnistujia joukkueessa on harvassa, mutta syöttöpörssin ykkönen Toni Jalo ja maalivahtilupaus Tadeas Galansky ansaitsevat puhtaat paperit syksyltä.

Sportilla on edessään tällä viikolla kaksi kotiottelua, keskiviikon lisäksi lauantaina kylään saapuu Joensuun Jokipojat. Nämä on niitä otteluita, jossa joukkueiden todellista iskukykyä mitataan. Nyt on sellainen vastustaja, joka satavarmasti sytyttään pelaajat sekä yleisön. Kokoonpanossa tuskin nähdään suuria muutoksia viikonlopulta, poissa lienevät hyökkääjistä Nico Aaltonen sekä Mika Kujanpää.

Talvi alkaa pikkuhiljaa saapumaan ja syksyn pimeys poistumaan. Nyt täysi rähinä päälle katsomossa heti ensi sekunneista lähtien.    

 

SEURAA NÄITÄ!

 

SPORT #23 NÄSSLIN Markus

Sportin oma kasvatti Markus Nässlin on raivannut tiensä kovalla työllä pelaavaan kokoonpanoon. Tekee vahvasti töitä neloskentän laiturina, repii ja raastaa sekä viime aikoina myös jopa ratkonut pelejä. Tehnyt mukavat 2+5 tehotkin tähän mennessä.   

 

SPORT #38 NYHOLM Robert

Bobby Nyholm on ollut viime pelien ehdottomia ykköspelaajia. Pienten alkukangertelujen jälkeen Nyholm on päässyt hyvin sinuksi uuden pelityylin kanssa. Pelaa pääosin nelosketjussa Nässlinin kanssa ja on erittäin hyvä kahden suunnan hyökkääjä. Myös alivoimalla ollut alati vaarallinen vastaiskuissa ja veto lähtee kuin tykin suusta.

 Markus Nässlin ja Robert Nyholm

 

 

JUKURIT #10 JALO Toni

Sarjan ehdottomasti kovin syöttökone on pelannut tasollaan myös Mikkelissä. 27 syöttöpinnaa kerännyt Jalo on siis tarjoillu lähes joka kolmannen Jukurimaalin tällä kaudella. Viimeksi Vaasassa mies kävi kuumana kuin hellankoukku ja varmasti hiillostus on kovaa jälleen keskiviikona numero kymppiä kohtaan.

 

JUKURIT #35 GALANSKY Tadeas

Nuori, 1992-syntynyt tsekkivahti on lunastanut paikan joukkueen ykköstorjujana ansaitusti. Galansky on ollut vaikean alkukauden harvoja valopilkkuja Jukurijoukkueessa. Viime Vaasan vierailulla aloitti varalla, mutta korvasi Petteri Similän kesken ottelun. Muistissa on varmaan Kivimäen ylivoimalämäri, joka hajotti miehen maskinkin...

 

                                                                              Toni Jalo  ja Tadeas Galansky

 

Teksti Taneli Jokela

 

 Katso ja tulosta täyden paketin otteluennakko!