Tappioputki katki Lukon kustannuksella

Vaasan Sport katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa perjantai-iltana Raumalla. Sportin ja Lukon välisen ottelun voittaja ratkaistiin neljättä kertaa tällä kaudella voittolaukauskisassa. Ainoa onnistuja oli ottelun avausmaalistakin vastannut Jarkko Immonen, joten lisäpiste ja helpottava voitto lähti Turkuun matkanneiden vaasalaisten mukaan loppunumeroin 3-4 (1-2, 1-1, 1-0, 0-0, 0-1).

Lukko avasi ottelun kotijoukkueen elkein ja hallitsi avausvitosta, jonka aikana Sportin maalissa pelannut Ville Hostikka joutui esittämään lukuisia torjuntoja. Avausmaali syntyi kuitenkin kotijoukkueen päätyyn, kun Jarkko Immosen terävä rannelaukaus painui aivan maalin yläkulmaan. Lukko tuli nopeasti tasoihin Jerry Ahtolan onnistuttua vakiopaikaltaan maalin edustalta.

Avauserä oli kuitenkin lopulta Sportin. Paluun Raumalle tehnyt Henrik Koivisto pääsi saman vaihdon aikana kahdesti hyvään maalipaikkaan, eikä enää toisesta erehtynyt. Vahvan esityön maaliin teki Charles Bertrand, joka rikkoi samalla 40 pisteen rajan runkosarjassa.

Lukko tuli toisen erän alussa tasoihin Toni Koiviston ylivoimamaalilla, mutta Sport otti jälleen johdon Juha Tarkkasen lauottua uransa ensimmäinen Liiga-maali Teemu Tallbergin esityöstä. Sportilla oli toisessa erässä tarvittavat paikat iskeä useampikin maali, mutta tyytyminen oli kuitenkin vain vaaralliseen maalin johtoon. Erän lopussa joukkue taisteli urhoollisesti Jussi Pesosen rangaistuksen.

Jobin postia Sportille aiheutti ottelussa tehot 1+1 summanneen Tarkkasen loukkaantuminen.

Kahdessa ensimmäisessä erässä Sportin aktiivinen prässi tuotti Lukon puolustajille jatkuvia ongelmia, mutta kolmannessa erässä kotijoukkue otti pelin hallinnan lievästi itselleen. Lukon tasoitusmaali kirjattiin pöytäkirjaan 45 minuutin kohdalla, kun Harri Tikkasen siniviivalta ampuma propellikiekko vaihtoi matkalla suuntaa Bertrandista ja yllätti Hostikan. Onnekas tasoitus vei ottelun jatkoajalle ja lopulta voittolaukauskilpailuun, jossa ratkaisijan viittaa tarjottiin yhdeksälle pelaajalle ennen Sportin Jarkko Immosta. Immonen hassutti Ryan Zapolskin jäihin ja nosti kiekon maalin kattoon.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)