Tappara vei nimiinsä tuplapelien ensimmäisen osan

Vaasan Sport taipui tiukkojen vaiheiden jälkeen Tapparalle joukkueiden viikonlopun ensimmäisessä kohtaamisessa Tampereella. Loppunumerot 3-2 (0-0, 2-2, 1-0) jatkoivat joukkueiden yhden maalin erolla päättyneiden otteluiden sarjaa.

Ottelun avauserä oli maaliton, mutta kotijoukkue Tappara oli hallitsevampi osapuoli. Sportin maalilla torjunut Timo Niemi ei kuitenkaan isoihin torjuntoihin joutunut venymään.  Erän loppua kohden myös Sport pääsi muutamaan otteeseen iskemään vaarallisesti vastahyökkäyksestä, mutta tilanteet kuivuivat liian useasti kasaan huonon syötön takia.

Tappara siirtyi toisen erän alussa 1-0-johtoon, kun Jukka Peltola väänsi itsensä maalille ja nosti kiekon rystypuolelta ohi Niemen. Sport kuittasi kuitenkin nopeasti: Tapparan maalissa pehmeästi puolustustilanteen pelannut Niko Peltola näytti malttiaan kiekon kanssa ja pieni liike sai Dominik Hrachovinan liikkeeseen, jolloin Tuomas Vänttiselle aukesi tyhjä maali ja kultakypärä sai iskeä ottelun tasoihin. Toisen syöttöpisteen Vänttisen kauden 15. maaliin sai Tero Koskiranta.

Sport siirtyi 1-2-johtoon, kun Teddy Da Costan jäänuoliainen painui helposti maaliin Hrachovinan jalkojen välistä. Ylivoimalla syntyneeseen, ja ranskalaisen Sport-uran ensimmäiseen maaliin syöttöpisteet kirjasivat Jarkko Immonen ja Henrik Koivisto. Kaksi nopeaa maalia lamauttivat hetkellisesti Tapparan, ja Sportilla oli useampikin laadukas paikka siirtyä jo kahden maalin karkumatkalle.

Sport ei onnistunut käyttämään etsikkoaikaansa tehokkaasti, vaan Tappara iski vielä ennen toista erätaukoa ottelun tasoihin suorasta hyökkäyksestä. Kristian Kuusela käytti kiekkoa Jan-Mikael Järvisellä, joka syötti takaisin Kuuselalle ja pistepörssin kärkinimi laukoi tasoituksen Sport-viisikon keskeltä. Vielä erän viimehetkillä Jake Newtonilla oli ylivoiman aikana tuhannen taalan paikka siirtää Sport taukojohtoon, mutta yhdysvaltalaispuolustajan laukaus meni selvästi maalin yli.

Ottelun kolmas erä alkoi kahdella Sport-rangaistuksella, kun ensin Mike Brennan ja heti perään Joel Kiviranta joutuivat katsomaan ottelua jäähyaitiosta käsin. Sport piti Tapparan tähdet kuitenkin hyvin aisoissa ja selvitti molemmat alivoimansa, mutta Tappara iski pian tasakentällisin, kun Arttu Ilomäki sai syötön b-pisteen kohdalle ja ampui kiekon Niemen hanskakäden etukulmasta sisään.

Sport kävi muutamaan otteeseen lähellä tasoitusta, mutta Hrachovina pysäytti Koskirannan ohjauksen ja Lassi Kokkalan loistopaikan viimeisellä minuutilla. Näin Tappara vei ottelun nimiinsä niukasti 3-2, mutta piirun verran tarkemmalla viimeistelyllä Sport olisi juhlinut voittoa. Joukkueet kohtaavat uudelleen huomenna Vaasassa kello 17:00 alkavassa ottelussa.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)