Tappara - Sport: Runkosarjan viimeinen neljännes käyntiin

Sport palaa maaottelutauon jälkeen sorvin ääreen tiistai-iltana Tampereella, kun vastaan asettuu yksi Liigan kovakuntoisimmista joukkueista, Tappara. Loppukauden tavoitteet ovat molemmille joukkueille varsin selvät. Kirvesrinnat taistelevat suorasta pudotuspelipaikasta, kun Sport puolestaan pyrkii pitämään TPS:n takanaan ja välttämään jumbosijan. 
Sportin viimeinen viikko ennen taukoa ei sujunut hyvin tuloksellisesti, eikä pelillisestikään ja joukkue lähtee otteluun neljän ottelun tappioputkessa. Varsinkin viikonlopun otteluissa Kärppiä ja JYP:iä vastaan alkoi jo väsymyskin painaa, mutta akut ovat nyt jälleen ladatut ja kotka on valmiina runkosarjan viimeiseen rypistykseen. 
Kun joukkueet kohtasivat edellisen kerran joulukuun alussa oli tamperelaisilla menossa kauden heikoin jakso. Sport hakikin Hakametsästä kolme pistettä Damien Fleuryn ja kultakypärää lähes koko kauden kantaneen Charles Bertrandin (11+25) johdolla. Ruotsiin siirtynyt Fleury ei enää joukkueessa pelaa, joten uusia ratkaisijoita tarvitaan, mikäli Sport aikoo yllättää Tapparan toistamiseen heidän kotiluolassaan. Tehoja voidaan odottaa muun muassa Lukosta saapuneelta Henrik Koivistolta, sekä omaa piste-ennätystään lähentelevältä Lassi Kokkalalta. 
Päänvaivaa vaasalaisille on aiheuttanut viime aikoina tökkinyt ylivoimapelaaminen. Edellisen kerran Sport on onnistunut tekemään ylivoimamaalin 24.1 Ilvestä vastaan Erik Riskan onnistuttua kahden miehen ylivoimalla. Onkin mielenkiintoita nähdä, millaisilla koostumuksilla pakkopeliä tiistaina pyöritetään, sillä jotain muutosta ainakin on tultava. Onko HIFK:sta saapunut Juha Tarkkanen yksi mahdollinen ratkaisu ylivoimapelaamiseen? 
Sportin pukukopin ovet kävivät tauon aikana kertaalleen, kun yhdysvaltalaispuolustaja Matt Generous lähti HIFK:hon ja vaihdossa Vaasaan saatiin kaksi nuorta pelimiestä, hyökkääjä Toni Leinonen ja aikaisemmin mainittu puolustaja Tarkkanen. Molemmat pelaavat tänään ensimmäisen ottelunsa kotkapaidassaan. Hyökkääjä Ville Leskisen kausi päättyi ennen taukoa Oulussa tapahtuneeseen loukkaantumiseen. Sairastuvalla jatkavat lisäksi Petri Lammassaari, Tömi Körkkö, Samuli Kivimäki ja Miko Malkamäki. 
Tapparan ketjukoostumuksissa ei liene isompia yllätyksiä. Joukkueen paras pistemies on Olli Palola tehoilla 18+14. Maalissa joukkue luottaa lähes jokaisen ottelun pelanneeseen Juha Metsolaan. 

Sport palaa maaottelutauon jälkeen sorvin ääreen tiistai-iltana Tampereella, kun vastaan asettuu yksi Liigan kovakuntoisimmista joukkueista - Tappara. Loppukauden tavoitteet ovat molemmille joukkueille varsin selvät. Kirvesrinnat taistelevat suorasta pudotuspelipaikasta, kun Sport puolestaan pyrkii pitämään TPS:n takanaan ja välttämään jumbosijan. 

Sportin viimeinen viikko ennen taukoa ei sujunut hyvin tuloksellisesti, eikä pelillisestikään ja joukkue lähtee otteluun neljän ottelun tappioputkessa. Varsinkin viikonlopun otteluissa Kärppiä ja JYP:iä vastaan alkoi jo väsymyskin painaa, mutta akut ovat nyt jälleen ladatut ja kotka on valmiina runkosarjan viimeiseen rypistykseen. 

Kun joukkueet kohtasivat edellisen kerran joulukuun alussa oli tamperelaisilla menossa kauden heikoin jakso. Sport hakikin Hakametsästä kolme pistettä Damien Fleuryn ja kultakypärää lähes koko kauden kantaneenCharles Bertrandin (11+25) johdolla. Ruotsiin siirtynyt Fleury ei enää joukkueessa pelaa, joten uusia ratkaisijoita tarvitaan, mikäli Sport aikoo yllättää Tapparan toistamiseen heidän kotiluolassaan. Tehoja voidaan odottaa muun muassa Lukosta saapuneelta Henrik Koivistolta, sekä omaa piste-ennätystään lähentelevältäLassi Kokkalalta

Päänvaivaa vaasalaisille on aiheuttanut viime aikoina tökkinyt ylivoimapelaaminen. Edellisen kerran Sport on onnistunut tekemään ylivoimamaalin 24.1 Ilvestä vastaan Erik Riskan onnistuttua kahden miehen ylivoimalla. Onkin mielenkiintoista nähdä, millaisilla koostumuksilla pakkopeliä tiistaina pyöritetään, sillä jotain muutosta ainakin on tultava. Onko HIFK:sta saapunut Juha Tarkkanen yksi mahdollinen ratkaisu ylivoimapelaamiseen? 

Sportin pukukopin ovet kävivät tauon aikana kertaalleen, kun yhdysvaltalaispuolustaja Matt Generous lähti HIFK:hon ja vaihdossa Vaasaan saatiin kaksi nuorta pelimiestä, hyökkääjä Toni Leinonen, sekä aikaisemmin mainittu puolustaja Tarkkanen. Molemmat pelaavat tänään ensimmäisen ottelunsa kotkapaidassa. Hyökkääjä Ville Leskisen kausi päättyi ennen taukoa Oulussa tapahtuneeseen loukkaantumiseen. Sairastuvalla jatkavat lisäksi Petri Lammassaari, Tömi KörkköSamuli Kivimäki ja Miko Malkamäki

Tapparan ketjukoostumuksissa ei liene isompia yllätyksiä. Joukkueen paras pistemies on Olli Palola tehoilla 18+14. Maalissa joukkue luottaa lähes jokaisen ottelun pelanneeseen Juha Metsolaan


(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)