Tappara sai revanssinsa

Tappara isännöi keskiviikkona Hakametsässä Vaasan Sportia, joka lähti otteluun hakemaan kauden ensimmäisiä vieraspisteitä. Kotijoukkue oli kuitenkin tiukassa ottelussa maalin verran parempi, ja voitti lopulta 2-1 (1-0, 0-0, 1-1).  Näin Tappara sai revanssin kauden ensimmäisestä kohtaamisesta, jonka Sport voitti kotonaan 3-2 voittomaalikilpailun jälkeen.

Tappara hallitsi ottelun ensimmäistä erää suvereenisti, mutta onnistui maalinteossa ainoastaan kertaalleen, kun Elmeri Kaksonen latasi suoran hyökkäyksen päätteeksi kiekon ohi Sport-maalilla pelanneen Mika Järvisen. Tapparan aktiivinen karvauspelaaminen tuotti Sportille suuria ongelmia pelin avaamisessa, eikä joukkue päässyt organisoidusti hyökkäämään kuin muutaman kerran erän aikana. Laatutorjuntoja jälleen kerran esittänyt Järvinen piti lukemat tasaisena.

Sport nosti omaa karvaustaan toiseen erään ja pakotti myös Tapparan ajoittain roiskimaan kiekkoa. Tämä avasi vierasjoukkueen hyökkäyspelaamista ja Sport olikin toisessa erässä ottelun hallitsevampi osapuoli. Varsinkin paluun kokoonpanoon tehnyt Niclas Lucenius esitti paikoitellen hienoja otteita, mutta todelliset huippupaikat olivat kuitenkin vähissä molemmissa päissä kenttää.  Sport pääsi erässä kertaalleen ylivoimalle Stephen Dixonin huidottua itsensä jäähyaitioon, mutta joukkueen ylivoimapeli oli jälleen valitettavan usein nähdyssä kipsissä.

Sport sai lopulta palkinnon työnteosta kolmannessa erässä, kun Ari Gröndahl laukoi joukkueen tasoihin hyökkäyspään aloituksen jälkeen. Jarkko Immonen voitti aloituksen Tuomas Vänttiselle, jonka laukauksen paluukiekossa oli Gröndahl. Gröndahlin tarkka sijoitus painui ohi Tapparan maalilla pelanneen Tomi Karhusen ja ottelu oli tasan. Tätä riemua ei kuitenkaan kestänyt kauan, sillä Aleksi Elorinne vei kirvespaidat jälleen johtoon muutama minuutti tasoituksen jälkeen. Tilanne syntyi, kun Sportin viisikko nukahti puolustusalueella ja päästi Elorinteen nousemaan täysin vapaasti maalille, josta Tappara-puolustaja kiitti ja lirutti kiekon maaliin ohi Järvisen.

Sport haki maalin tappioasemassa kavennusta ja sillä olikin omat paikkansa, mutta Tappara puolusti maaliaan tarkasti ja iski muutaman kerran vaarallisesti vastaan. Sport yritti lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta kiekkoa ei saatu painettua Tappara-päätyyn ja kotijoukkueella oli varsin helppo työ varmistaa täysien sarjapisteiden jääminen Tampereelle.

Paikoittaisesta hallinnasta huolimatta Sport ei saanut palkintoa, vaan se jatkaa vieraspelien suhteen edelleen nollakerhossa. Uusi mahdollisuus tulee kuitenkin jo huomenna, kun joukkue kohtaa Porissa tänään levänneen Ässät.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: JENNI ALANEN / VAO)