Tappara nousi rinnalle ja ohi

Sport - Tappara ottelukuva
Tiistai-iltana Kuparisaaressa nähtiin kaksijakoinen peli, jonka alkua hallitsi kotijoukkue Sport. Tapparan rutiini oli kuitenkin lopulta liikaa ja pisteet lähtivät tamperelaisten mukaan lukemin 2-5 (1-0, 1-1, 0-4). Vierailijoiden sankariksi nousi viime kaudella Liigan maalikuninkuuden voittanut Olli Palola, joka takoi viimeiseen erään tehot 3+1.

1 erä - Kotijoukkueen hallintaa
Sport tuli pelin alkuun totuttua passiivisemmalla, viikonlopun vieraspeleistä tutulla taktiikalla ja ensimmäinen paikka tuli vieraiden Olli Palolalle, jonka puolittaisen läpiajon Hannu Toivonen kuitenkin torjui. Torjunta sytyttää Sportin ja ajassa 02:29 Teemu Aalto joutuu koukkimaan Sport-pelaajaa maalipaikassa ja kotkapaidat pääsevät ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Ykkösylivoima ei alkuun saa kunnolla pyörimään, mutta kakkosylivoima Ivan Rachunekin johdolla pyörittääkin sen edestä. Paikkoja tulee ja Rachunek saa jaella toimistoltaaan oikealta b-pisteeltään, mutta Juha Metsola kestää Tappara-maalilla. Ei kestä kuitenkaan jäähyä loppuun vaan uudelleen kehiin tuleva Bertrandin yv kuittaa. Kokkala pelaa kiekon kulmasta oikealle tolpalle Bertrandille, joka jatkaa rystyllä vasemmalle takatolpalle, josta Damien Fleury pistää läheltä ylös ja 1-0 ajassa 04:19.
Maalin jälkeen ote siirtyy kotkapaidoille ja pelataan lähes yhtä päätyä. Paras paikka tulee Bertrandille, jolle Erik Riska pelaa maalin takaa avopaikan, mutta Metsola kestää. Ajassa 08:47 päästään toistamiseen ylivoimalle. Jälleen varsinkin kakkosyv saa pyörittää mielin määrin, mutta vedot jää hieman puuttumaan.
Tappara päästetään peliin Fleuryn keskialueen koukkujäähyn muodossa ajassa 13:39. Tamperelaiset pelaa loistavaa ylivoimaa, mutta vain maali jää puuttumaan. Kiitos siitä Toivosen joka venyttää uskomattomaan kilpitorjuntaan Palolan ampuessa kohti tyhjää maalia. Tappara pyörittää koko kaksiminuuttisen alueella, mutta Sport kestää. Erän lopussa Toivonen ottaa turhan kamppijäähyn ja Tappara saa pyörittää ylivoimaa viimeiset puolitoista minuuttia. Alivoima uhrautuu ja erätauolle maalin johdossa.
2 erä - Molemmat onnistuvat maalinteossa
Toinen erä alkoi noin puolen minuutin alivoimalla, joka selvitettiin helpohkoski, mutta ajassa 22:46 otettua keskialueen jäähyä ei enää saatu tapettua. Kivitalon kokoinen Masi Marjamäki parkkeerasi maalille ja muu ylivoima pyöritti kiekkoa näyttävästi mieheltä toiselle. Lopulta Kristian Kuusela rannaa matalan vedon Marjamäelle, joka ohjaa kiekon Toivosen längistä sisään ajassa 23:28. Maalin jälkeen peli jatkui tasaisena molempien vuorollaan käyden kokeilemassa veskarin hereillä oloa. Vähän ennen puoliväliä Sport nosti karvausta ja Tappara joutui muutaman minuutin ajan tyytymään purkukiekkoihin, jotka kotkapaidat nopeasti palautti alueelle. Paineistus tuotti tulosta ajassa 29:14 kun nelosketju maalasi: Aleksi Rekonen pelasi oikealta laidalta kiekkoa maalin eteen nousseelle Mike Brennanille, jolta kiekko hieman karkasi, mutta Tomi Körkkö oli paikalla ja pääsi lähietäisyydeltä kääntämään kiekon ohi Metsolan. Nätti ja ansaittu maali hyvän jakson jälkeen.
Johtomaalin jälkeen Tapparalle tuli oma etsikkoaika, kun ykkösnyrkki Palolan johdolla pyöritti pitkälle toista minuuttia Sportin päädyssä, mutta rättiväsynyt viisikko ja Toivonen kestivät tulituksen. Viimeisellä kympillä molemmilla loivat muutamia hyviä paikkoja iskeä, mutta maalivahdit hoitivat hommansa hyvin. Sportin paras paikka tuli pariinkin kertaan Bertrandille, mutta kultakypärä ei osu maalipuiden väliin. Tappara puolusti aluettaan hyvin ja teki kärkiketjujen osalta vielä muutaman pitkän pyörityksen Toivosen maalilla, kuitenkin ilman tulosta.
3 erä - Olli Palola -show
Olli Palola johdatti Tapparan kolmannessa erässä rinnalle ja ohi. Ei riittänyt potku tänään Sportilla kuin reiluun kahteen erään. Tapparalla oli hieman onneakin tasoitusmaalissaan ajassa 43:50. Kiekko pelattiin viivaan Pekka Saravolle, jonka lämäri olisi suuntautunut räikeästi ohi, mutta muutti matkalla suuntaa Sport-puolustajasta yllättäen Toivosen täysin. Maali sekoitti Sportin pelaamista ja pian nähtiinkin illan parhaan pelaajan, Olli Palolan, show. Ensin ajassa 47:21 Jan-Mikael Järvinen tarjoili nätisti b-pisteen kaarelle, josta Palola ampui ranteella oikeaan yläkulmaan 2-3 voittomaalin. Kaksi minuuttia tästä ja sama mies oli asialla jälleen, nyt Sportin ylipelaamisen jälkeen Kristian Kuusela pääsi syöttämään Palolalle loistopaikkaan ja jälleen laadukas laukaus painuu Sport-maaliin. Maalin jälkeen Sport otti myös aikalisän päästäkseen peliin mukaan.
Erän toisella puolikkaalla Tappara pyrki puolustamaan ja iskemään vastaan. Sport pyrki hakemaan kavennusmaaleja tiivistämällä peluutusta ja lähimmäksi pääsi kolmikko Fleury-Kokkala-Bertrand, mutta Metsola hoiti tiukatkin tilanteet tyylillä. Yrityksen puutteesta ei joukkuetta voi syyttää, parhaimmillaan pyörittiin toista minuuttia putkeen hyökkäysalueella, mutta ilman palkintoa. Lopussa kavennusta yritettiin vielä ilman maalivahtia, joka päättyi Palolan viimeistelemään hattutemppuun ja 2-5 lukemiin ajassa 59:42. Näin vahvan kolmannen erän ansiosta pisteet matkasivat Tampereelle.

1. erä - Kotijoukkueen hallintaa

Sport tuli pelin alkuun totuttua passiivisemmalla, viikonlopun vieraspeleistä tutulla taktiikalla ja ensimmäinen paikka tuli vieraiden Olli Palolalle, jonka puolittaisen läpiajon Hannu Toivonen kuitenkin torjui. Torjunta sytytti Sportin ja ajassa 02:29 Teemu Aalto joutui koukkimaan Sport-pelaajaa maalipaikassa ja kotkapaidat pääsivät ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Ykkösylivoima ei alkuun saanut kuvioita kunnolla pyörimään, mutta kakkosylivoima Ivan Rachunekin johdolla pyöritti senkin edestä. Paikkoja tuli ja Rachunek sai jaella toimistoltaan oikealta b-pisteeltään, mutta Juha Metsola Tappara-maalilla kesti. Ei kestänyt kuitenkaan jäähyä loppuun, vaan uudelleen kehiin tullut Bertrandin ylivoima kuittasi. Kokkala pelasi kiekon kulmasta oikealle tolpalle Bertrandille, joka jatkoi rystyllä vasemmalle takatolpalle, josta Damien Fleury laukoi läheltä ylös ja 1-0 ajassa 04:19.

Maalin jälkeen ote siirtyi kotkapaidoille ja pelattiin lähes yhtä päätyä. Paras paikka tuli Bertrandille, jolle Erik Riska pelasi maalin takaa avopaikan, mutta Metsola kesti. Ajassa 08:47 päästiin toistamiseen ylivoimalle. Jälleen varsinkin kakkosylivoima sai pyörittää mielin määrin, mutta vedot jäivät puuttumaan.

Tappara päästettiin peliin Fleuryn keskialueen koukkujäähyn muodossa ajassa 13:39. Tamperelaiset pelasivat loistavaa ylivoimaa, mutta vain maali jäi puuttumaan. Kiitos siitä Toivosen, joka venytti uskomattomaan kilpitorjuntaan Palolan ampuessa kohti tyhjää maalia. Tappara pyöritti koko kaksiminuuttisen alueella, mutta Sport kesti. Erän lopussa Toivonen otti turhan kamppijäähyn ja Tappara sai pyörittää ylivoimaa viimeiset puolitoista minuuttia. Alivoima uhrautui ja erätauolle päästiin maalin johdossa.