Tapaninpäivän tanssit Kuparisaaressa

Sport saa vuoden viimeiseen kotiotteluunsa Tapaninpäivänä vastaansa sarjakakkosena majailevan HIFK:n. Kotkapaidat lähtevät hakemaan revanssia marraskuun lopun kohtaamiselle Vaasassa.

Sport sai kuin saikin synkän voitottoman jaksonsa poikki viimeisessä pelissä ennen joulutaukoa Lappeenrannassa. Yhdeksään otteluun venynyt putki näkyi varsinkin otteluiden loppujen vaikeuksilla: sekä Tappara että vieraissa KooKoo nousivat ilman maalivahti kahden maalin takaa tasoihin ja lopulta voittoon rankkareilla. Joukkue ei kuitenkaan missään vaiheessa heittänyt pyyhettä kehiin vaan Sport haki hyvällä vierasesityksellä elintärkeät kolme pinnaa SaiPalta lukemin 1-2. Vaikka jakso oli synkkä, pitää myös muistaa että niukoista tappioista neljä tuli jatkoajalla tai voittomaalikisassa. Pisteitä Sport on ottanut nyt neljässä pelissä putkeen ja sille haetaan jatkoa Tapaninpäivänäkin.

Vierasjoukkue HIFK karkasi sarjataulukon kärjessä joulukuun alussa jo pienelle karkumatkalle, mutta viimeisestä viidestä pelistä otettu yksi kolmen pisteen voitto tiputti joukkueen joulutauolle kakkoseksi Kärppien kiilatessa ohi. Nyt HIFK on kolmen ottelun tappioputkessa ja halajaa varmasti takaisin voittojen tielle. Antti Törmäsen suojatit ovat olleet kovassa maalivireessä syksyn peleissä, HIFK on tehnyt sarjassa eniten maaleja (102), vain Tappara on päässyt myös 100 maalin rajapyykkiin. Tulivoimaa helsinkiläisten riveistä löytyy Tomas Zaborskyn ja Juuso Puustisen johdolla. Hieman yllättäen eniten maaliverkkoa on kuitenkin heiluttanut Mika Partanen 13 maalillaan. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen. Marraskuun lopussa Vaasassa HIFK antoi shokkihoitoa ensimmäisessä erässä latomalla taululle 0-4 lukemat. Sport kuitenkin ryhdistäytyi nousten 3-4:ään, mutta hyvistäkään paikoista ei peliä saatu tasoihin ja pisteet matkasivat Helsinkiin. Nyt Tapaninpäivän ottelussa ei ole ensimmäisen erän lepsuiluun varaa ja turhat jäähyt pitää pystyä karsimaan pois: HIFK:n ylivoima toimii todella vahvasti Teemu Ramstedtin johdolla. Toki myös oma ylivoima on parantunut huomattavasti ja viime peleissä verkko on heilunut kiitettävästi.

Nyt kaikki kinkunsulatteluun Kuparisaareen, sillä tarjolla on todellista kiekkoherkkua. Tunnetta ja vauhtia ei pelistä tule puuttumaan!

SEURAA NÄITÄ!


SPORT #39 BLOMQVIST Sami

Hyökkääjä Sami Blomqvist saapui alkusyksystä Sportiin tryout-sopimuksella lunastaen sitä kautta myös loppukauden pahvin. 20 otteluun mies on saalistanut teho 3+9 ja varsinkin ennen joulutaukoa Blomqvist oli vireessä tehden maalit sekä KooKoon että SaiPan verkkoon. Jatkuuko hyvä vire viimekauden seuraa vastaan? Hyväliikkeinen taistelijapelaaja nähdään myös Sport-paidassa kaudella 2016-17. 

SPORT #81 GRÖNDAHL Ari

Viidettä kautta Sportissa pelaava puolustaja nähdään kotkapaidassa myös seuraavan kahden kauden ajan. On mennyt varsinkin Valtosen aikakaudella isoja harppauksia eteenpäin ja kuuluu ehdottomasti joukkueen runkopelaajiin. Raaka-Arska on monipuolinen pelaaja, joka puolustamisen ohella (+3) osallistuu myös hyökkäyspelaamiseen (4+2). Lisäksi jakelee raskaita pommeja vastustajan pelaajille. Heiluisiko verkko pitkästä aikaa kotipelissä?

HIFK #21 PARTANEN Mika

Mestisö-ajoiltakin vaasalaisille tuttu hyökkääjä on lyönyt itsensä lopullisesti läpi HIFK-paidassa tällä kaudella. Isokokoinen ja röyhkeä hyökkääjä omaa hyvä laukauksen sekä myös kikkapuolelta löytyy ideoita, tästä osoituksena tyylikäs rankkari Ilvestä vastaan ennen joulua. On noussut ehkä yllättäenkin joukkueensa kovimmaksi maalinsylkijäksi 13 osumallaan.

HIFK #67 ZABORSKY Tomas

Slovakkihyökkääjä kuuluu ehdottomasti sarjan eliittihyökkääjiin, mutta alkukausi HIFK:ssa oli vaisuhko. Pikkuhiljaa kuitenkin Zaborskyn kone on lämmennyt ja mies on hiipinyt jo iskuetäisyydelle pistepörssissä tehoilla 12+14. Erittäin hanakka laukoja ja todella tärkeä palanen joukkueen yrittäessä tavoitellessa mestaruutta Helsinkiin kevään aikana.


(TEKSTI: TANELI JOKELA, KUVA: MARIA SUNDELIN)