Tänään Game 5 ja ensimmäinen ottelupallo

Sportin ja Jukureiden ottelusarja on edennyt viidenteen peliin ja samalla sarja on ensimmäistä kertaa katkolla kotijoukkueelle tänään Kuparisaaressa klo 18:30. Tätä peliä ei kannata missata!

Kahden Mestismenestyjän ottelusarja on ollut odotetun tasainen vaikkakin Sport on karannut 3-1 johtoon. Kärsivällinen pelitavan noudattaminen on ollut avainsana varsinkin kahdessa edellisessä kohtaamisessa viikonloppuna. Harvemmin näkee peräkkäisinä päivinä niin täysin samanlaista ottelua kuin viikonloppuna nähtiin. Molemmissa peleissä Jukurit oli ensimmäisessä erässä niskan päällä tehden myös ottelun avausmaalin, joka molemmilla kertaa kipsasi mikkeliläisten pelin täysin ja Sport väänsi tasaisen nousevalla trendillä iskien pelin selväksi ottelun viimeisellä kympillä.

Lauantain ottelussa kolmas erä toi vahvasti mieleen muutaman vuoden takaisen välieräsarjan KooKoota vastaan, jolloin Kim Nabbin sekä Eetu Heikkisen maaleilla painettiin takaa ohi ja jatkoon. Nyt Kuparisaaren räjäyttäjinä toimi suoraan aloitusvoiton jälkeen osunut Markus Piispanen sekä längistä liruttanut John Henrion. Peli kääntyi reilu minuutissa ja infernaalinen tunnelma sulattaa Jukurit nostaen kotkapaidat hurjaan liitoon. Lisää löylyä lyövät vielä Jarkko Hattunen sekä Jere Laaksonen osumillaan.

Sunnuntaina pelattiin vain vuorokausi edellisestä ja nyt kysyttiin myös joukkueelta fyysistä sekä henkistä kestävyyttä. Illan aikana nähtiin yksi parhaista vierassuorituksista Sportilta tällä kaudella. Jukurit teki avausmaalin onnekkaalla pompulla ja sai sauman lisätä johtoaan Mika Halavan lentäessä helpohkosti suihkuun erän lopussa. Jäähy lopulta koitui kulminaatiopisteeksi. Jukurit ei päässyt kiekon kanssa edes alueelle ja kruununa oli Mika Kujanpään tekemä alivoimamaali kolme sekuntia ennen erätaukoa. Toisesta erästä alkaen näytti että kotijoukkue alkaa hyytymään ja Sport vain nosti vauhtia. Lauantain tapaan vastustaja murenee viimeiselle kympille. Voittomaalin tekee illan toisella Kujanpää ja loppunaulat iskee kaksikko Lassi Kokkala – Samuli Kivimäki. Näin kypsällä esityksellä sarja katkolle Vaasaan.

Tänään on edessä sarjan vaikein peli. Tasainen sarja on osoittanut että takki auki peliin on turha lähteä ja katsomossa täytyy pitää rantapallot tiukasti puhaltamatta. Edessä on raastavat 60 minuuttia, jossa Jukurit tulee varmasti antamaan kaikkensa jatkaakseen sarjaa torstaille kotilaatikkoonsa. Sportin täytyy olla heti alusta täysin hereillä ja fokuksen 100% jokaisessa vaihdossa, sillä edelleen pelataan ns. maalin pelejä eikä virheisiin ole varaa. Se kärsivällinen oman pelitavan noudattaminen on siis tänäänkin avain voittoon. Kumpi siihen pystyy koko 60 minuuttia, ottaa voiton. Sport pääsee peliin lähes täydellä rosterilla, vain Marko Luomalan pelaaminen on epävarmaa. Jukureilla sen sijaan jonkin verran kolhuja on näyttänyt olevan ja luultavasti valmentaja Pennanen on sekoittanut tarkoituksellakin pakkaansa viikonlopun jälkeen. Myös erikoistilannepelaaminen näyttelee tänään isoa roolia, molemmat ovat esittäneet ensimmäisessä neljässä pelissä luokatonta ylivoimaa. Kumpi tahansa sarjasta lopulta jatkoon menee, niin välierissä ei noilla prosenteilla enää juhlita. Siihen täytyy saada parannusta.

Sportilla on aina Kuparisaaressa yksi vahvuus johon luottaa: Sundom stå kannattajapääty. Tänään joukkue tarvitsee täyden tuen heti ensisekunneista lähtien koko yleisöltä. Pääty toimii kapellimestarina ja nyt viimeistään täytyy koko hallin lähteä mukaan kannustukseen. KOKO HALLI!!!

Teksti: Taneli Jokela

Kuva: Maria Sundelin