TAKAISINMAKSUN AIKA

Sportin kolmen pelin viikko starttaa keskiviikkokoitoksella JYP Akatemiaa vastaan. Pudotuspelipaikasta tosissaan tappeleva Akatemia kylvetti Sportia viikko sitten Jyväskylässä tylysti lukemin 6-2. Nyt kotkapaidoilla on kuittauksen paikka.

 

Revanssiviikonloppu ei sujunut Sportilta aivan nappiin, mutta tiukasta otteluparista Hokkia vastaan otettiin kuitenkin ne pakolliset kolme pinnaa. Samaan aikaan kun TUTO kylvetti LeKiä ja KooKoo kaatoi kahdesti Jukurit, saa Sport varsinkin näistä kahdesta vahvan kirittäjän taistelussa runkosarjan voitosta. Perjantain kotiottelussa Sport haki jälleen avauserän peliään ja päästi vieraat johtoon. Toisessa erässä nähtiin taas vartin verran sellaista Sportia kuin pitääkin ja sen aikana tehdyt kolme maalia riittivät tällä kertaa 3-1 voittoon. Lauantaina Kajaanissa Sport teki avausmaalin, mutta Hokki painoi rinnalle ja ohi.

Lopun kova painostuskaan ei tuonut tasoitusta ja näin pisteet jäi nälkämaahan lukemin 3-2. Jobinpostiakin saatiin, sillä viime otteluiden ykköshyökkääjä Jarkko Hattunen torpattiin tylysti selästä laitaan ja mies joutui jättämään leikin Kajaanissa jo ensi erässä. Alustavien arvioiden mukaan Hattunen on sivussa 2-3 viikkoa.

 

Kolmen pelin viikko avataan siis kotipelillä JYP Akatemiaa vastaan.

Jukka Ahvenjärven suojatit ovat tosissaan heränneet taistelemaan viimeisestä pudotuspelipaikasta. Erittäin hyvin liikkuva ryhmä pelaa ennakkoluulotonta hokia ja varsinkin ylivoimalla nähdään näyttäviä kuvioita. Sportin on saatava nyt jo ensi erästä alkaen täysi tohina päälle jos meinataan maksaa kalavelat viime viikolta.

 

Kolmen pelin viikko sisältää vielä kotiottelun perjantaina TUTOa vastaan ja lauantain reissun Mikkeliin. Nyt täytyy pistepussin karttua tasaiseen tahtiin, sillä varsinkin TUTO on jälleen noussut iholle haastamaan.

 

Keskiviikon seuratuin pelaaja luistelee laatikkoon kotkapaidassa numero 33. Ison veten takaa saapunut hyökkääjä John Henrion saa tulikasteensa Sport-paidassa. Henrion pystyy pelaamaan sekä laidassa että keskellä.

Rightin puolen pelaajan yksi vahvuuksista on hyvä laukaus, jota toivon mukaan nähdään heti ensi pelistä alkaen. Nyt ääntä katsomoon ja toivotetaan ameriikan mies tervetulleeksi Sportiin ja Vaasaan!

 

 

SEURAA NÄITÄ!

 

SPORT #18 PIISPANEN Markus

Palasi rosteriin viime viikolla pienen loukkaantumisen jälkeen ja oli varsinkin perjantain pelissä täynnä virtaa. Jalka liikkui mukavasti ja mies pääsi hyvin maalipaikoille vielä kuitenkin onnistumatta. Joko tänään nähdään vuoden 2014 eka osuma?

 

SPORT #33 HENRION John

Sportin tuore vahvistus on yhdysvaltalainen hyökkääjä John Henrion.

Mies saapui Vaasaan perjantaina ja hyppää tänään ensimmäistä kertaa kehiin Sportin paidassa. Rightin puolen sentterin yksi vahvuuksista on napakka laukaus, jota mies ei epäröi käyttää. Varmasti totuttelu eurooppalaiseen isoon askiin vie aikansa, mutta tehoja on kuitenkin lupa odottaa.

 

 

#18 Markus Piispanen & #33 John Henrion

 

JYP #17 KANNINEN Henri

Oli yksi kentän hahmoista viime keskiviikkona Jyväskylässä Akatemian kylvettäessä Sportia tylysti 6-2. Tehokasta iltaa viettänyt Kanninen iski mukavat kaksi maalia ja yhden syötön. Vasta 19-vuotias hyökkääjä on yksi jyväskyläläisen kiekon tulevaisuuden nimistä.

 

JYP #1 Rajaniemi Sami

Joukkueensa kulmakivi löytyy maalin suulta. Akatemia on aloittanut vahvan taistelun viimeisestä pleijaripaikasta ja siinäkin maalivahtipeli on avainasemassa. Rajaniemi torjui viime keskiviikon kohtaamisessa varmasti pisteet kotiin ollen kolmannessa erässä kovassa tulituksessa(17 torjuntaa). Mies on tuttu näky myös emoseura JYPin luukun avaajana.

 

Katso myös kattava otteluennakkopaketti!

 

Teksti: Taneli Jokela / Vaasan Sport MediaTeam