Taisteluvoitto

Sport - LeKi 5-4 ja. (0-2, 3-0, 1-2, 1-0)

Sport tuli ottelun avausvaihtoon kovalla sykkeellä ja ehkä erän pirtein kotkakoostumus Nässlin-Lehtinen-Nyholm loi hyvää painetta Andy Chiodon vartioimalle LeKi-maalille. Vieraat kuitenkin käyttivät Sportin löysän omaan pään pelaamisen ajassa 02:28. Sami Laakso katkoo avauksen hyökkässinisen kulmassa ja heittää kiekkoa maalille, jossa Matias Simontaival kiertää helposti pakin ja pistää kiekon ohi Joonas Kuuselan.

Maali sekoittaa Sportin pasmoja niin, että ensimmäinen kymppi mennään aika pitkälle vieraiden pillin mukaan. Jonkin verran on näennäistä Sport-hallintaa, mutta paikoille ei päästä. ElisaViihde mainoskatko erän puolivälissä kääntää kuitenkin pelin suuntaa. Sport ottaa kuskin paikan ja painaa hyökkäyksiä joka ketjun voimin Chiodon maalille. Paras paikka tulee vanhanaikaista yrittävälle Samuli Kivimäelle, mutta viivaa lähemmäs ei päästä.

Ajassa 14:31 Sport pääsee pyörittämään ylivoimaa kun LeKin Markus Korkeakoski joutuu koukkimaan Kai Lehtistä laukaisupaikassa. Ylivoima pyörii näyttävästi, mutta pahat paikat jää puuttumaan. Muutama hyvä veto, mutta ilman maskia ei Chiodoa yllätetä. Kova painostus päättyy kevyehköön Sport -jäähyyn ja vieraat rokottaa armotta. Lassi Mattila ja Roberts Jekimovs pelaavat paikan neliön keskelle Antti Hildenille ja ex-Sportin napakka laukaus painuu oikeaan yläkulmaan. Näin ajassa 18:57 vieraat jo 0-2 johtoon. Erän loppuun ei enää paikkoja pystytä luomaan ja erätauolle tukalasta tilanteesta.

Toisen erän alku oli yhtä epäoikeudenmukainen kuin ensimmäisessäkin, nyt osat vain vaihtuivat. Vierasjoukkue LeKi pyöritti Sport -päädyssä vahvasti ensimmäiset kaksi minuuttia, jonka jälkeen Sportin Mika Kujanpää pääsee lähettämään suoraan vaihdosta tulevan Jussi Tapion hyökkäyssiniseltä yksin läpi. Pieni siirto rystylle ja kiekko Chiodon längistä sisään. Tärkeä tasoitus ajassa 22:15.

Maalin jälkeen ote siirtyykin sitten kotkapaidoille ja nyt ensimmäisessä erässä peräänkuulutettu tehokkuus alkaa löytymään. Ajassa 24:29 Samuli Kivimäki tuo kiekon keskeltä alueelle, siirto oikealle b-pisteen yläkaarelle Mika Kujanpäälle joka tällää suoraan ranteella. Nopea veto yllättää Chiodon helpohkosti ja peli tasoissa.

Erän puolivälissä vieraille tarjotaan paikkaa ylivoimalla kun Mikael Aaltonen ottaa tilanteen ulkopuolella turhahkon jäähyn. Alivoima kestää kuitenkin vieraiden paineen mallikkaasti. Ajassa 32:57 saadaan lisää jäähyjä kun hirveän Sport -myllyn aikana Antti Uitto torpataan Markus Korkeakosken toimesta rumasti maalin sisään. Uitto kuittaa ja molemmat jäähylle, saattaapa olla että kunnon kuitti tulee vielä pelin aikana, sen verran lämpöisenä kapteeni kävi rumasta selkään ajosta.

Vajaa vitonen ennen erän loppua tarjotaan Sportille maalipaikkaa 5-3 ylivoimalla. Ykkösylivoima ei saa paikkoja luotua, mutta seuraava saa. Jussi Tapio ja Lassi Kokkala pomputtelevat viivassa vuorotellen toisilleen kunnes Kokkala päättää ampua, kiekko nätisti oikeaan yläpeltiin ajassa 37:15. Tässä kohtaa sulaa Chiodon maski päähän ja mies tökkää mailan päällä maskimies Aaltosta arkaan paikkaan, Aaltonen kuittaa kunnon tuuletuksella ja saa käytöskympin. Chiodo selviää jäähyttä. Erän loppu mennään ilman lisätapahtumia ja erätauolle hieman paremmasta tilanteesta.

Andy Chiodolla kiehuu kolmannen maalin jälkeen. (kuva: Samppa Toivonen)

Kolmas erä oli tänään heikointa kotijoukkuetta. Kahden ensimmäisen erän liike loisti poissaolollaan ja halua pelin tappamiseen ei löytynyt riittävästi. Sen sijaan vierailla riitti halua pisteisiin ja tasoitus nähtiinkin jo ajassa 44:01 kun lempääläläiset tekivät näyttävän vastahyökkäyksen kolmella kahta vastaan. Kiekko liikkui nätisti akselilla Hilden-Niemi-Lähde, joista viimeksi mainittu ampui oikealta b-pisteeltä suoraan syöttöön. Veto epäonnistui ja leijaili ohi Joonas Kuuselan.

Sport karkaa johtoon vielä ennen erän puolta väliä. Antti Uitto tekee tutun nousun vasemmalta maalin taakse josta tarjoilee maalin eteen Kai Lehtiselle namupaikan. Puolustaja-sentteri Lehtinen ei erehdy vaan pistää kiekon tyylikkäästi ohi Chiodon ajassa 48:30.

Kauan ei ehditä johdosta nauttia kun sattuu muutama virheiden suma. Koko viisikko ylipelaa hyökkäysalueella, pakki pomputtaa viivassa ja vieraat 4-2 hyökkäykseen. Aki Juusela tuo kiekon alueelle vasemmalta ja miehelle annetaan tilaa ampua. Ranneveto epäonnistuu ja livahtaa helpohkosti Kuuselan kilven kautta maaliin. Aikaa kellossa 51:18 ja peli tasan 4-4. Erän lopussa molemmilla on muutama hyvä tontti maalin tekoon, mutta tänään kutsuu jatkoaika.

Jatkoajalla nähdään tuttu ratkaisija. Samuli Kivimäki iskee kauden 29. maalinsa näyttävästi. Mies ajaa oikealta sisään alueelle ja sen verran on mailahäirintää ettei vetoa ehdi virittää. Chiodo tulee vahvasti vastaan ja Kivimäki kiertää kylmästi miehen sekä maalin laittaen vanhanaikaisella kiekon maaliin. Näin tärkeä lisäpiste jää Sportille ajassa 61:00.

Samuli Kivimäen vanhanaikainen puree (kuva: Samppa Toivonen)

Ei riittänyt potku kaikkia kolmea erää ja LeKi tuli tasoihin. Tärkeä voitto kuitenkin jatkoilla kun vielä pahimmat uhkaajat hävisivät omat kotiottelunsa. Illan ykkönen oli tänään loistopelin pelannut Mika Kujanpää, joka jakeli loistopasseja ketjukavereilleen saalistaen tehot 1+1. Vieraiden paras oli aina vaarallinen Antti Hilden.

Katso myös lehdistötilaisuus ja ottelun parhaat palat täältä!