Taisteluvoitto K-Vantaasta!

Sport - K-Vantaa 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

Ei saatu ottelun alkuun viime pelin kaltaista pyörremyrskyä aikaan, vaan vieraat pystyivät tehokkaasti hyydyttämään Sport-hyökkäykset. Ensimmäinen kymppi mentiin rauhallista pelailua päästä päähän ilman maalipaikkoja. Puoliväln jälkeen kotkapaidat otti peliä hallntaansa ja vantaalaispäädyssä pyöritettiin välillä pitkätkin tovit mutta ilman tulosta. Paras paikka tuli ylivoimahyökkäyksestä Jarkko Hattusen tarjoillessa poikkarin Samuli Kivimäelle, jonka suoran vedon Aaro Peltonen K-Vantaan maallla torjui tyylikkäästi.

Ajassa 13:44 Sport pääsi ylivoimalle ja siinä nähtiinkin erän paras paikka. Tuttu ylivoimakenttä pyöritti peliä ja Eetu Heikkinen heitti kiekon ranteella viiivasta, mutta veto kimposi ilmeisesti tolpasta takaisin peliin. Myös Vantaalle tarjottiin ylivoimaa, jossa parhaat paikat tuli alivoimalla pelanneelle Sportille. Aivan erän lopussa (19:48) Sport pääsi vielä ylivoimalle, mutta aika loppui erän suhteen kesken ja erätauolle maalittomassa tilanteessa.

Sportille tarjottiin toisen erän alkuun loistopaikkaa johtomaaliin, kun se pääsi yli 50 sekuntia pelaamaan 5-3 ylivoimaa. Maalia ei kuitenkaan saatu aikaan, ei edes kunnon paikkoja. Kiekon alueelle tuonti tuotti jopa kahden miehen ylivoimalla vaikeuksia. Liekö sitten huono ylivoima ollut syynä, mutta peliä ei saatu oikein auki ja vantaalaisia ei päästy haastamaan toden teolla.

Kutosen kohdalla vieraat pääsi ylivoimalle, mutta Sport -alivoima selvitti sen mallikkaasti. Pian jäähyn jälkeen nähtiin ottelun avausmaali. Lohipaidat sai pienen pyörityksen Sport -päätyyn, tilannetta hämmensi vantaalaishyökkääjän puhdas töötti omaan mieheen b-pisteellä. Kiekko ajautui viivaan narrilaina Petteri Lindbohmille, joka pääsee rauhassa lämäämään. Joonas Kuusela lähtee vastaan, mutta veto kimpoaa polkkarin kautta maaliin ja K-Vantaa johtoon ajassa 28:41.

Maali hieman herätti Sportia ja odotettu tasoituspaikka saatiin vantaalaispakin ampuessa kiekon c-katsomoon ajassa 34:44. Kauan ei ykkösylivoima tarvinnut tutun kuvion toteuttamiseen: Kristof tarjoaa oikealta keskelle Heikkiselle, joka jatkaa ykkösellä vasempaan siipeen Kivimäelle, joka lämää etukulmasta kiekon ohi Peltosen. Tärkeä tasoitus ajassa 35:16. Tasoitus sytyttää myös Kuparisaaren yleisön joka nostaa pauhullaan kotkaa lentoon. Pelin hallinnan ottoa edesauttaa vantaalaisten tyhmät hyökkäyspään jäähyt. Ensimmäinen kamppi nähdään ajassa 36:08, mutta hyvistä paikoista ei kiekkoa saatu maaliin. Vielä minuutti ennen summeria vieraat kamppaavat toistamiseen ja Sport pääsee kolmanteen erään pelaamaan 1:14 miesylivoimalla.

Kolmannen erän alun ylivoimalle Sport tuli vahvasti. Pyöritystä saatiin aikaan, mutta jäähy ehti kulua loppuun, mutta vantaalaispeluri ehti olla kentällä vain viisi sekuntia ennen kuin kolahti. Kultakypärä Lassi Kokkala sai kiekon viivaan ja tarkka rannelaukaus oikeaan alakulmaan ohi Peltosen ajassa 41:19. Johtomaalikaan ei avannut täysin hanoja tänään ja tasaisessa tahdissa mentiin päästä päähän.

Erän puolivälin paikkeissa vieraat saivat erän parhaan painostuksen ja Sport joutui turvautumaan aikalisään ajassa 50:10. K-Vantaan jäähy ajassa 53:28 antaa sauman viimeisen naulan iskemiseen, mutta Peltonen hoitaa tilanteet taidolla ja tuurillakin.

Erän viimeisellä vitosella Vantaa pääsee pariin hyvään paikkaan, mutta Joonas Kuusela on ohittamaton. Tai ohitti kiekko kerran jo längistä, mutta pakit siivosi hienosti. Viimeiselle minuutille Vantas veti veskarin pois hakien tasoitusta. Todella jännäksi peli tehtiin, kun Lassi Kokkala lähti boxiin kampista. Paras paikka tulee pari sekuntia ennen summeria Artem Iossafoville, joka paukutti plexejä lämärillä b-pisteiden välistä. Summeri lopulta pelastaa ja kolme tärkeää pinnaa jää Vaasaan.

Taisteluvoitto. Tänään ei saatu ihan täyttä tehoa koneesta irti, mutta hienosti joukkue taisteli kolme pinnaa. Toki täytyy antaa tunnustus nuorelle vantaalaisryhmälle, joka roikkui hyvin pelissä mukana. Sportin parhaimmistoa oli maalivahti Kuusela sekä energinen nelosketju Nässlin-Lehtinen-Nyholm. Myös Kristian Tuohilampi veti hyvän pelin alakerrassa.

Ottelut jatkuvat kolmella perättäisellä kotiottelulla, keskiviikkona 11.12 vastassa on Jukurit, lauantaina 14.12. Jokipojat ja 18.12. Kuparisaareen saapuu aina niin rakas TUTO Hockey.