Taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu

Sportin kahden kotiottelun viikko huipentuu torstaina, kun vastustajaksi saapuu KalPa Kuopiosta. Runkosarjan kolmanneksi viimeisestä kotiottelusta ei panosta puutu.

Sportin kiekkoviikko alkoi tiistain kotiottelulla Rauman Lukkoa vastaan, joka on osoittautunut tällä kaudella erittäin vaikeaksi vastustajaksi Sportille. Helppo iltapuhde ei ollut tiistainakaan. Sport hallitsi avauserää johtaen Joel Kivirannan maalilla, mutta toisessa erässä Lukko paineli rinnalle ja ohi, mutta kapteeni Mikko Pukan tasoitus minuuttia ennen erätaukoa tuli hyvään saumaan. Kolmannen erän alussa Erik Riska vei kotkapaidat 3-2-johtoon, mutta huolimattomasti pelattu maalinjälkeinen vaihto kostautui Lukon tasoituksena. Lopulta peli venyi aina voittomaalikilpailuun saakka, jossa ratkaisun ja lisäpisteen Lukolle ampui Janne Niskala. Yksi pistekin on erittäin tärkeä taistelussa pudotuspelipaikoista, mutta ehkä enemmänkin oli tarjolla.

Torstaina kotkapaidoille tarjotaan mahdollisuutta palata voittokantaan kun kuopiolainen KalPa saapuu vierailulle. Vielä jopa suorasta pudotuspelipaikasta taisteleva KalPa haki tiistaina arvokkaan voiton Lappeenrannasta kaatamalla SaiPan maali-iloittelussa lukemin 4-6. Vahvaan kiekonhallintaan ja hitaisiin oman pään lähtöihin pelinsä perustava KalPa ja nopeampaan peliin luottava Sport ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Kaksi ensimmäistä pelin meni niukasti maalin erolla KalPalle, mutta tammikuussa hyvin keskustan puolustanut ja tehokkaasti vastaan iskenyt Sport haki kolme pistettä Kuopiosta tylyin 2-6-lukemin. Suuria maalijuhlia tuskin torstaina nähdään, sillä kun kierroksia on jäljellä enää viisi, on jokainen piste todella tärkeä. Näin ollen varmasti ainakin pyritään lähtemään oman pään puolustamisen kautta liikkeelle. Kuopiolaiset pyrkivät syötöillä ja jätöillä tulemaan vahvana rintamana hyökkäykseen. Jos KalPa pääsee vauhdilla keskialueen yli, on se vahvoilla. KalPalle kaikki kaikessa tällä kaudella on ollut maalivahti Eero Kilpeläinen, joka on torjunnoillaan antanut joukkueelleen mahdollisuuden voittaa illasta toiseen. Sportin pitää pystyä luomaan painetta ja trafiikkia Kilpeläisen maalille. 

Viisi jäljellä, joista kolme kotona. Jokainen piste on näistä todella tärkeä, jotta haave pudotuspeleistä pysyy elossa. NYT TAISTELLAAN! 

SEURAA NÄITÄ! 


SPORT #25 KIVIRANTA Joel

Vuodenvaihteen jälkeen jatkuvasti peliään parantanut hyökkääjä Joel Kiviranta oli tiistaina Lukkoa vastaan joukkueensa näkyvin ja paras pelaaja. Rohkeat haastot, kova vauhti ja maalille ajot ovat miehen tavaramerkkejä. Myöskään fyysistä taklauspeliä ei #25 kaihda vaan toimii usein joukkueen sytyttäjänä taklauksillaan. Kiviranta vastasi tiistaina myös Sportin avausmaalista, joka oli todella tyylikäs: vahva ajo kulmasta maalille ja b-pisteeltä kiekko rystyllä yläpesään. Näitä lisää! 

SPORT #48 PUKKA Mikko

Sportin puolustuksen liideri ja joukkueen kapteeni Mikko Pukka on jatkanut viime kaudelta tutun varmalla puolustuspelaamisellaan. Plus/miinustilasto näyttää nyt loistavaa lukemaa +16, tämän arvoa nostaa myös se, että luku on puolet parempi kuin listakakkosella Gröndahlilla (+8). Aina hyväntuulinen Pukka osaa myös maalinteon, tästä nähtiin osoitus viimeksi tiistaina kun mies iski Sportin kolmannen maalin nätillä lämärillään. Jatkuuko PukkaParty myös torstaina? 

KALPA #37 KILPELÄINEN Eero

Kuopiolaisten selkeä ykköstorjuja Eero Kilpeläinen on ollut tällä kaudella totutun hyvä. Mies on jälleen tärkeässä roolissa KalPan taistellessa vielä jopa suorasta pudotuspelipaikasta viimeisissa runkosarjan otteluissa. Kilpeläinen on pelannut tähän mennessä 49 ottelussa ja torjuntaprosentti on mukava 92,57. Nollapelejä on kertynyt tilille viisi kappaletta. Jatkuuko hyvä torjuntavire myös Kuparisaaressa? 

KALPA #91 KERÄNEN Janne

Yksi Liigan nopeimmista luistelijoista on KalPan hyökkääjä Janne Keränen. Kova vauhti höystettynä hyvällä pelisilmällä ja taitavilla käsillä on vaarallinen yhdistelmä kaikille vastustajille. Sopii hyvin KalPan pelityyliin jossa hakee usein omista saakka kiekkoa ja päästessään täyteen vauhtiin on vaikea pideltävä. Iski tiistain voittopelissä hattutempun SaiPan verkkoon.


(TEKSTI: TANELI JOKELA, KUVA: MARIA SUNDELIN)