Taistelu playoff-paikoista kiihtyy

Vahvasti viimeisistä playoff-paikoista taistelevat Sport ja Pelicans iskevät yhteen Kuparisaaren torstai-illassa. Hieman lisäväriä tuo peliin myös alkuviikon keskinäiset pelaajakaupat.

Sport aloitti vuoden 2016 nihkeällä kotiesityksellä Ässiä vastaan, jossa vierasjoukkue haki Andreas Bernardin nollapelin turvin täydet kolme pistettä lukemin 0-1. Nopeasti kuitenkin kotkapaidat latasivat akkunsa ja seuraavana päivänä joukkue haki historiallisen ensimmäisen voittonsa Helsingin jäähallista HIFK:sta lukemin 2-4. Erittäin kurinalaisen vieraspelin alkutahdit ampui avauserässä Ari Gröndahl ja viimeisin niitin tyhjään IFK-maalin laittoi 13 sekuntia ennen summeria Sami Blomqvist. Yksi illan sankareista oli jälleen kerran loistavasti torjunut maalivahti Mika Järvinen.

Illan vastustaja Pelicans majailee sarjassa sijalla 9, viisi pistettä Sportia edellä. Sanomattakin on selvää, että nyt pelataan todella isoista pinnoista molempien osalta. Lisäksi, kun samoja sijoituksia kärkkyy kolme muutakin joukkuetta, niin varsinkin keskinäisten merkitys nostaa arvoaan. Pelicansin loppuvuosi oli todellinen vuoristorata: marraskuun puolivälin jälkeen lahtelaiset nappasivat kuusi voittoa putkeen ja nousivat jopa suoraan playoff-paikkaan kiinni. Nyt viimeisestä seitsemästä pelistä on kasassa ainoastaan yksi voitto ja ”säälipleijaripaikkakin” alkaa olla uhattuna. Kaksikko on kohdannut tällä kaudella kolmesti, näistä Sport on voittanut yhden varsinaisella peliajalla ja yhden jatkoajalla, kertaalleen Pelicans on vienyt voittolaukauksilla. Petri Matikaisen suojatit pelaavat taistelevaa äijäkiekkoa, jossa välillä myös roiskuu vähän ylikin. Tästä osoituksena viime aikojen pelikiellot erinäisistä syistä. Eli odotettavissa on varmasti fyysinen ja vauhdikas kamppailu.

Pelicansista alkuviikolla Sportiin siirtynyt Teddy Da Costa on asetettu kurinpitokäsittelyn ajaksi väliaikaiseen pelikieltoon TPS-ottelussa tapahtuneen taklauksen takia, eikä näin ollen ole kokoonpanossa illan ottelussa. Myös Ari Gröndahl on pelikiellossa kymppitilin täyttymisen takia.

Nyt Sportilla on edessä reilu 20 ottelun loppukiri kohti kevään tavoitetta, pudotuspelejä. Tavoitteen saavuttaminen vaatii onnistumisia laajalla rintamalla, niin kentällä kuin katsomoissakin. Nyt joukkue tarvitsee kotikatsomon täyden tuen tavoitellessaan voittoja!

SEURAA NÄITÄ!


SPORT #3 BERTRAND Charles

Sportin yksi kärkipelaajista, ranskalainen Charles Bertrand, aloitti kauden vahvasti mutta loukkaantuminen hieman sekoitti pasmoja lokakuussa. Loukkaantumisen jälkeen mies alkaa pikkuhiljaa päästä kohti huippuvirettä. Neljään viime peliin Charles on osunut kahdesti, viimeksi voittopelissä Helsingissä. Aukeaako ketsuppipullo maanmiehen, Teddy Da Costan, tulon myötä?

PELICANS #6 RITAMÄKI Janne

Myös Mestis-puolelta Peliitoista enemmän tuttu Ritamäki on viime otteluissa ollut Pelicansin yksi kärkihyökkääjistä. Vahva laitahyökkääjä, jolla myös käsiä löytyy riittävästi. Uskaltaa rohkeasti haastaa hyökkäyspäässä eikä epäröi nousta maalille ahtaistakaan paikoista.

PELICANS # REKONEN Aleksi

Sentteri Aleksi Rekonen siirtyi vaihtokaupassa Da Costaan Sportista Pelicansiin. Ei päässyt tällä kaudella juurikaan näyttämään osaamistaan kotkapaidassa vaan pelasi pääosin Hermeksessä sekä lainapestillä Kärpissä. Hyvä aloittaja ja näppärä kiekon kanssa, potentiaalia on kyllä, realisoituvatko ne paremmin Pelicansin riveissä?


(TEKSTI: TANELI JOKELA, KUVA: JENNI ALANEN / VAO)