Sputnikit vahvempia Kuparisaaressa

Sport - SaiPa

Ennakkoasetelmat otteluun näyttivät siltä, että Sportilla on loistava mahdollisuus jättää vierailijat täysin pisteittä. SaiPa oli juuri edellisiltana pelannut vieraissa Tapparaa vastaan, SaiPalla pelasi maalissaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella Andreas Bernard ja Sportilla oli joukkuetta tukemassa aina yhtä loistava Kuparisaaren yleisö. Ottelu ei kuitenkaan mennyt aivan odotettua kaavaa pitkin, ja SaiPa saikin varastettua pisteet Kuparisaaresta tuloksella 2-5.

Ensimmäinen erä - Momentum

Sport tuli tavoilleen uskollisena vahvasti pelin alkuun luoden kovaa painetta Saipa-vahti Andreas Bernardin maalille. SaiPa joutuu ottamaan myös ottelun ensimmäisen jäähyn kolmen minuutin kohdalla ja Sport saa koittaa ylivoimaansa. Ykkösylivoima saa pyörimään pelin hyvin, mutta laukaukset jää piippuun. Ylivoima kuivuu kuitenkin kasaan kun Erik Riska lähtee kampista jäähylle ajassa 04:57. 4-4 tasakentällisin mennään hetki ja SaiPa käyttää tehokkaasti saumansa kun pääsee koittamaan ylivoimaa. Suora hyökkäys, veto Hannu Toivosen takapatjaan ja riparin laittaa sisään Tommi Jokinen ajassa 05:30.

Maalin jälkeen ote siirtyy vieraille ja Sport on helisemässä. Omista ei meinata päästä kontrolloidusti pois ja hyökkäykseen lähdöt katkeaa viimeistään keskialueelle. Sportia pelastaa kuitenkin turha saipapelaajan keskialueen koukkujäähy ajassa 07:19. Ylivoimaa ei saada toimimaan ja SaiPalla ei ole ongelmia alivoimansa selvittämisessä.

Erän puolivälissä Sport herää hetkellisesti iskemällä kaksi maalia minuutin sisään. Ensin Damien Fleury tuo vahvasti laidasta kiekon sisään, syöttöyritys keskelle muuttaa pakista suuntaa ja yllättää Bernardin ensimmäisen kerran. Ajassa 10:38 Tomi Körkkö huudattaa kotiyleisöä toisen kerran. Niko Peltolan viivaveto pomppii mukavasti b-pisteiden väliin, josta Körkkö lämää voimalla verkkoon.

Johtomaalin jälkeen otetaan vuorostaan keskialueen turha jäähy, joka kääntää pelin vieraille. Ylivoimalla SaiPa ei vielä osu, mutta jäähyn päätyttyä Matti Järvinen pääsee rannaamaan b-pisteiden välistä kiekon ohi pahassa maskissa olleen Toivosen. Erän viimeiset viisi minuuttia on täyttä vieraiden hallintaa ja summeri pelastaa Sportin erätauolle. Torjunnat Sport 17 - SaiPa 5 kertoo erän lopun suunnasta.

Toinen erä - Tehottomasta tehokkaaksi ja vaaralliseksi

Toinen erä meni vieraille puhtaasti 3-0. Lappeenrantalaiset tuntui olevan koko ajan potkun edellä ja aktiivisella likkeellään tyrehdytti Sportin avauspelaamisen täysin. 2-3 maali myös sen seurausta, kotkapaidat eivät päässeet omista pois ja kiekko pomppi b-pisteiden väliin, josta Jesse Mankinen vetää kääntörannarilla oikeaan yläpeltiin ajassa 23:47. Kahdeksannella minuutilla nähdään erän lopullinen käännekohta. Sport saa luotua hyvän hyökkäyksen, jossa maalintekotilanteessa kotkapaita vedetään tylysti nurin ilman jäähyä. SaiPa lähtee tehokkaasti vastahyökkäykseen jossa kiekko pelataan oikeaan laitaan Sami Venäläiselle. Mies painaa viivan jälkeen lämärin, joka uppoaa helpohkosti Toivosen kainalosta taululle 2-4 lukemat.

Kahden maalin tappiosema lamaannuttaa kotkapaitoja ja SaiPa jatkaa vahvaa painostusta. Lappeenrantalaisten luistin kulkee tänään eilisestä pelistä huolimatta hyvin ja erän puolivälissä kiekkoa kaivetaan jälleen omissa. Kolmikko Tommi Jokinen - Dave Spina - David Mcintyre pyörittää Sport-pakan sekaisin ja siirretyn jäähyn aikana Spina nousee röyhkeästi maalille, josta kiekko Mcintyrelle, joka painaa kiekon läheltä ylös. Samassa tilanteessa Sport ottaa aikalisän ja koittaa päästä uudelleen peliin mukaan. Nopeasti päästäänkin koittamaan ylivoimaa, mutta edelleen ilman tulosta. Erän loppu on maaliton, mutta vahvasti SaiPan hallintaa.

Kolmas erä - Jäädyttämistä parhaillaan

Maaliton kolmas erä takasi kolme pistettä SaiPalle tänään lukemin 2-5. Vieraat vähensi kolmannessa paineistusta ja sitä kautta myös kotijoukkue Sport pääsi avaamaan peliään paremmin. Viimeisetkin toivenrippeet noususta pistetaisteluun kariutuivat erän puolivälin kahteen jäähyyn, jossa vieraat sai koittaa lisämaaleja 5-3 ylivoimalla. Sportin alivoima pelasi uhrautuvasti jäähyt pois ilman takaiskuja. Illan viimeinen täysi Sport -ylivoima nähtiin ajassa 53:19, mutta tänään laukaisupaikoille pääsy oli vaikeaa. SaiPa tyytyi pelaamaan kolmannessa lähinnä kelloa pois ja ansaitsee täyden tunnustuksen hyvin pelatusta vieraspelistä ollen tänään parempi.

Vaikka SaiPa pelasi eilen Tampereella, oli sen liike tänään voiton avain. Joukkue pelaa järkevästi viisikkona ja iskee kun paikka tulee. Kultakypärä Dave Spina oli tänään kentän tähti ja hänet palkittiin ansaitusti legenda Jonas Hemmingin toimesta parhaana pelaajana.