Sportin tulos jälleen positiivinen

Vuosikertomus 2015-2016

Yhtiön hallitus ja johto
Yhtiön hallitukseen kuuluivat kaudella 2015-2016 Heikki Hiltunen (puheenjohtaja), Ismo Aukee, Jonas Hemming, Tommie Jern, Ari-Pekka Soini. Hallitus kokoontui kauden aikana 5 kertaa.

Vahvistaakseen yhtön johtoa, nimitettiin Tomas Kurtén toimitusjohtajaksi tammikuussa 2016. Samassa yhteydessä toiminnanjohtajana toiminut Jyrki Niemi nimitettiin yhtiön varatoimitusjohtajaksi ja Jäähallin Ravintolat Osakeyhtiön toimitusjohtajaksi. Tässä tehtävässä Niemi raportoi Tomas Kurténille. Näillä nimityksillä saatiin leveyttä yhtiön johtoon ja mahdollistetaan yhtiön toiminnan kehittäminen strategian mukaisesti.

Urheilutoiminta
Edustusjoukkueen osalta kausi oli onnistunut ja seurahistorian paras. Valmennuksen johdolla joukkueen taistelu playoffs-paikasta oli ihailtavaa. Raskas tappioputki keskikaudella päästiin yli ja joulun jälkeen joukkue sitten sai juonesta kiinni ja varmisti historiallisen playoffs-paikan. Playoffs-taival jäi tällä kertaa lyhyeen mutta antoi meille ymmärrystä siitä mitä huippumenestys liigassa vaatii.

A-juniorit pelasivat nuorella joukkueella hyvän kauden vaikka playoffs-paikkaa ei saavutettu. Kauden päätavoite oli ajaa uusia nuoria pelaajia sisään A-SM tasolle. Ensi kaudella voidaan jo odottaa, että joukkue taistelee playoffs-paikasta ja uusia lupaavia pelaajia pääsee kokeilemaan liigassa harjoittelemista ja pelaamista. Myös JuniorSportin B- ja C-juniorit varmistivat paikkansa SM-tasolla ensi kaudeksi. Ennätyksellinen määrä pelaajia olivat myös mukana nuorisomaajoukkueissa, yhteensä 8 pelaajaa. Robin Salon ja Leevi Laakson U18 MM-kultamitalit kruunasivat juniorikauden. Kokonaisuudessaan voidaan todeta, että alueen junioripolun kehittäminen etenee suunnitelmien muaan ja juniorituotanto näyttää lupaavalta. Seuraavien kausien aikana nähdään todennäköisesti useita "omia" liigapelaajia.

Hockey-Team Vaasan Sport konsernin liikevaihto- ja tuloskehitys
Konsernin (Hockey Team Vaasan Sport Oy ja Jäähallin Ravintolat Oy) liikevaihto kasvoi 5% ja oli 5 054 208, 12€ ja tilikauden voitto oli 114 795,11€. Konsernin omapääoma 30.4.2016 oli 392 757,86€, kun se edellisen kauden päättyessä oli 262 242,65€.

Hockey-Team Vaasan Sport Oy
Emoyhtiö Hockey-Team Vaasan Sport Oy:n liikevaihto oli 3 912 393,22€ ja tilikauden voitto oli 112 274,66€. Laskenut kausikortti- ja aitiomyynti paikattiin oheispalveluilla ja playoffs-ottelun lipputuloilla. Mainos- ja sponsorimyynti nousi hieman edelliskauteen verrattuna.

Kulupuolella suurin muutos oli henkilöstökuluissa. Ne nousivat 275.000 e mistä suurin osa tulee pelaajapalkoista. Pelaajapalkkiot olivat noususta huolimatta jälleen kerran budjetoidun mukaiset ja oli liiketoimintasuunnitelman mukaiset. Menestyminen liigassa vaatii myös jatkossa lisäpanostusta pelaajabudjettiin.

Vaasan Jäähallin Ravintolat Oy
Hockey Team Vaasan Sport Oyn 100% omistama tytäryhtiö Vaasan Jäähallin Ravintolat Oy:n liikevaihto kasvoi 26 % (267.000 €) ollen 1 299 865,64€. Yhtiö maksoi konseriavustusta Emoyhtiölle 125 000€ ja tilikauden voitto oli 2 520,45€. Ottelutapahtumissa kasvua ei tapahtunut, mutta jäähallin muissa tapahtumissa ravintolamyynti kasvoi. Vaasan jäähallista on tullut suosittu tapahtumapaikka ja meillä on yksinoikeus ravintolamyyntiin näissä tapahtumissa. Tapahtumajärjestäjien kanssa yhteistyö on kehittynyt vuosien varrella ja tänä päivänä pystymme tarjoamaan hyvän palvelukonseptin alueen tapahtumajärjestäjille.

Kulupuolella nopeaa kasvua ei pystytty hallitsemaan ja sekä ostot että henkilöstökulut nousivat liikevaihtoa enemmän. Nämä asiat on analysoitu ja tullaan korjaamaan jatkossa.

Toiminnan kehittäminen
Kahden liigakauden jälkeen voidaan olla tyytyväisiä saavutuksiin. Urheilullisesti on menty valtavasti eteenpäin ja liiketoiminta on tuottanut positiivisen tuloksen molempina vuosina. Painopistealueet tulevina kausina on urheilupuolen menestyminen, palvelukonseptin kehittäminen, toiminnan digitalisointi ja uusien liiketoimintakonseptien luominen.