Sportin puheenjohtaja Heikki Hiltunen:

Tänään iltapäivälehdet uutisoivat kissankorkuisin kirjaimin ”varmana tietona” ns. kassakaappisopimuksesta, jonka mukaan Sport nostettaisiin suoraan Liigaan kauden päätyttyä. Sportin sekä Mestiksen puheenjohtaja ja huippujääkiekon neuvottelukunnan jäsen Heikki Hiltunen tyrmää uutisen suoralta kädeltä.

- Oleellista on se, mitä syksyllä on ilmoitettu eli liigakarsinnat perutaan ja Mestiksen voittaja voi hakea liigapaikkaa. Liigapaikkaa hakevan seuran on täytettävä siihen vaadittavat kriteerit, toteaa Hiltunen.

Vaadittavat kriteerit eivät ole vielä osapuolten tiedossa.

- Huippujääkiekon neuvottelukunta päättää liigakriteerit sekä nousun taloudelliset ehdot. Tällä hetkellä sopimus ei ole vielä syntynyt, mutta uskoisin, että vuodenvaihteen tienoilla ehdot ovat selvillä. Olemme neuvottelukunnan puitteissa tavanneet useita kertoja ja sopimus alkaa hahmottua.

Sport ei ole vielä tehnyt päätöstä mahdollisen liigapaikan hakemiselle.

- Liigapaikan hakemisesta päättää Sportin hallitus ja sitäkään päätöstä ei ole vielä tehty. Meidän täytyy ensin nähdä vaadittavat kriteerit kuten esimerkiksi liigaosakkeen hinta ja niiden perusteella tehdä päätös onko meillä edellytykset (halliolosuhteet ym) hakea paikkaa jos pelillisesti olemme siihen oikeutettuja.

Tästä kohua nostattaneesta kabinettisopimuksesta Hiltusella ei ole tietoa.

- En ole minkäänlaista kabinettipäätöstä nähnyt enkä usko sellaisen olemassaoloon. Jääkiekkoliitto ja Mestis ei tule tuollaista ratkaisua missään kohtaan ehdottamaan. Toki olemme otettuja, että toimittaja nostaa meidät vahvaksi ennakkosuosikiksi liiganoususta puhuttaessa.

Sportin tavoite on edelleen kristallinkirkas.

- Lanseerasimme jo kauden alussa The Nousukausi teeman ja sen eteen seura sekä joukkue tekee joka päivä töitä. Meidän tavoite on voittaa tämä sarja ja sitä kautta nousta liigaan ensi kaudeksi.

Seura on Hiltusen mukaan aikataulussa tavoitteen suhteen.

- Olemme harvoja joukkueita, joka on pystynyt nostamaan yleisökeskiarvoaan viime kaudesta ja joukkue on hyvin hitsautunut yhteen. Syyskausi on ollut tuloksellisesti hyvä ja jengissä on vielä potentiaalia nostaa tasoaan kohti kevättä, päättää Hiltunen.

 

 

 

Teksti: Taneli Jokela / Vaasan Sport Media Team