​Sportin Pitsiturnaus päättyi alkulohkoon

Sport joutui jättämään Pitsiturnauksen ennen aikojaan. Kotkalauma onnistui pelaamaan 1-1-tasapelin Turun Palloseuraa vastaan, mutta 1-0-tappio HIFK:ta vastaan koitui lopulta kohtaloksi, sillä voiton HIFK:sta kairannut TPS eteni voiton ja tasapelin turvin jatkoon.

Sport pelasi koko turnauksen avausottelun turkulaisia vastaan, joka päättyi tasapeliin. Ottelun maalihanat avasi Sportin turnauksen ainoan osuman tehnyt Ari Gröndahl ensimmäisen erän alkupuolella, mutta TPS onnistui kampeamaan itsensä tasoihin vielä toisen erän loppupuolella Sport-vahti Rasmus Rinteen hyvistä otteista huolimatta. Ottelun jälkeen pelatun rankkarikilpailun voitti Sport, jonka ratkaisi nuori puolustaja Robin Salo hienolla harhautuksella.

- Mukava oli aloittaa vanhassa kotihallissa, vaikka olikin aikainen aamu, mutta onneksi tulimme jo eilen tänne. Hiljalleen se oma tekeminen parantui ottelun edetessä, Rinne kertasi avausottelua maalivahdin silmin.

Kotkalauman toinen ottelu HIFK:ta vastaan oli kohtalaisen tasainen näytös, mutta Sport ei onnistunut ohittamaan vahvaa HIFK-veskari Niclas Bäckströmiä. HIFK pääsi heti toisen erän alkuun johtoon Saku Salmelan rebound-osumalla, joka lopulta riitti koko ottelun voittoon. Sportilla oli lopussa paikkansa, mutta viimeistely ontui. Hyvälle paikalle pääsi muun muassa konkaripuolustaja Markus Kankaanperä, joka kuitenkin suti kiekosta ohi avopaikalta.

- Se meni vähä ohi. Oli huono syöttö "Vänältä" (Tuomas Vänttinen), Kankaanperä hymyili.

- Vähän saatiin näkymään niitä asioita, mitä olemme harjoitelleet, mutta kyllä parannettavaa vielä on ihan reagoinnissakin. Vaikka kyseessä on harjoituspelejä, niin kyllä jätkiltä voi enemmän vaatia, puolustaja kertasi ottelua.

Tällä kertaa Sport hävisi myös rankkarit, kun helsinkiläisistä onnistui Robert Leino, mutta Salon illan toinen rankkariyritys epäonnistui.

Vielä riittää pelissä hiottavaa, sillä kyseessä olivat ensimmäiset kunnolliset ottelut, mitä joukkue tällä harjoituskaudella on pelannut. Pelissä tuli runsaasti pieniä virheitä, jotka ovat korjattavissa toki ajan kanssa, kun joukkue pääsee pelaamaan enemmän yhdessä.

- Ihan hyvältä perustekeminen näytti. Vielä kun saamme kaikki jätkät samalle sivulle, alamme puhumaan samoista asioista ja saamme joukkueen arvot alleviivattua, niin se lähtee siitä. Vielä on kuitenkin matkaa voittavaan peliin, Kankaanperä analysoi.