Sportin pelaajat veivät joulumieltä Vaasan keskussairaalan lastenosastolle.

Vaasan Sportin edustusjoukkueen pelaajista Antti Uitto, Samuli Kivimäki, Robert Nyholm, Eetu Heikkinen, Jere Laaksonen, Lassi Kokkala ja Mika Halava kävivät tänään perinteisellä keskussairaalan lastenosaston jouluvierailulla. Pienet kiekkofanit pääsivät tapaamaan idoleitaan ja pelaajat veivät mukanaan Sport-aiheisia pinssejä, heijastimia, tarroja sekä nimikirjoituskortteja.

 

Sport-pelaajat viemässä jouluterveisiä Vaasan keskussairaalaan. Vasemmalta Antti Uitto, Robert Nyholm, Samuli Kivimäki, Eetu Heikkinen, Lassi Kokkala, Jere Laaksonen ja Mika Halava.

 

Pelaajien oppaana sairaalakierroksella oli lastentauteihin erikoistuva lääkäri Janne Burman sekä tarkastuskäynnillä sairaalassa ollut, Sportin –03 junioreissa pelaava maalitykki Joona Asbäck. Kaksikko vei pelaajat mm. Isojen lasten akuuttiosastolle A9:lle sekä lasten päiväosastolle. A9-osastolla pelaajat tapasivat mm. leikkausesta toipuvan, vahvaa vaasalaista kiekkosukua edustavan Niklas Nabbin. Nuorimies pelaa itsekin kiekkoa.

- Pelaan 02-junnuissa, mutta olen nyt leikkauksen takia ollut vähän tauolla. Kiekkoesikuvani on velipuoleni Kim Nabb (ex-Sport) ja nykyisestä joukkueesta suosikkini on Kivimäen Samuli, hän on hyvä maalintekijä ja pelaaja, kertoo suosikkinsa kanssa juttelemaan sekä samaan kuvaan päässyt Niklas.

Kiekkomiehet Samuli Kivimäki ja Niklas Nabb yhteiskuvassa.

 

Vaasan keskussairaalan Janne Burman on ollut erittäin tyytyväinen yhteistyöhön Sportin kanssa.

- Alkusyksystä Sport pelasi Lukkoa vastaan harjoitusottelun, jonka tulot se lahjoitti meille laitehankintoihin. Tämä joulutervehdys pelaajilta on loistava juttu, josta on vuosien aikana tullut perinne. Idoleiden tapaaminen ja nimmareiden saaminen on pienille potilaillemme iso juttu. Hienoa, että pystytään tarjoamaan heille positiivia kokemuksia. Varsinkin pitempään sairaalassa oleville tällaiset reippauspalkinnot ovat juttuja, joka auttaa varmasti eteenpäin.

Burman arvostaa korkealle seuran nykylinjaa, jossa hyväntekeväisyydellä on oma vakituinen tonttinsa.

- Nämä sairaalaan kohdistetut jutut on tietenkin lähellä omaa sydäntä, mutta esimerkiksi syksyn koulukiertuekampanja jossa kannustettiin liikkumaan sekä vastustettiin koulukiusaamista oli erittäin hieno ja tärkeä juttu. Arvostan sitä, että seura ja pelaajat laittavat itsensä likoon myös hyvän asian puolesta.

 

Vaasan keskussairaalan erikoistuva lastentautien lääkäri Janne Burman pitää pelaajien vierailua tärkeänä kannustimena nuorille potilaille.

 

Myös pelaajille tämä jouluvierailu on erityinen.

- Hyvän asian puolesta tullaan mielellään käymään ja tuomaan jouluiloa lapsille, toteaa hyökkääjä Mika Halava.

Joukkueen kapteeni Antti Uitto on vierailulla nyt toista kertaa. Edellisen vierailun jälkeen mies on saanut omaa jälkikasvua, jonka kautta arvostus tätä reissua kohtaan on noussut entisestään.

- Omien lapsien saaminen tuo toki myös tätä puolta lähemmäksi omaa arkea ja sitä kautta arvostus vain kasvaa tätä tärkeää asiaa kohtaan. Jos pystymme edes pienillä teoilla piristämään lapsia niin olemme ehdottomasti valmiita sen tekemään, kiteyttää kapteeni joukkueensa tunteet.

Molemmat pelaajat ovat yhtä mieltä vierailun mielekkyydestä.

- Ehdottomasti parhaita keikkoja mitä meillä on pelaamisen ohessa ollut. Tekemällä hyvää ja tuomalla iloa saa myös itselleen hyvän mielen.

 

Ammattimaisena oppaana toiminut Joona Asbäck on myös kova kiekkomies. Nollakolmosten kanssa pelaava Joona on kova maalintekijä ja tuttu näky Sportin kotiotteluissa. Suosikkipelaajalla on on myös maalintekijän vikaa.

- Samuli Kivimäki. Hyvä maalintekijä, joka osaa ampua, kertoo Joona.

Haastattelun päätteeksi yksi toivekin nuorelta herralta pelaajille löytyy:

- Toivotttavasti Sport nousee liigaan ensi kaudeksi.

 

Lassi Kokkala kuuntelee maalinteon ohjeita Joona Asbäckilta.

 

 

 

Teksti: Taneli Jokela

Kuvat: Hapa Bragge