Sportin nuorten SM-liigajoukkueen valmennus vaihtuu

 

Vaasan Sportin edustusjoukkueen tämän hetkinen valmentaja Ari-Pekka Pajuluoma on tehnyt Vaasan Sportin kanssa 2+1-vuotisen sopimuksen koskien A-nuorten SM-liigan valmentamista. Pajuluoma tullaan näkemään A-nuorten päävalmentajana kaudesta 2015-2016 alkaen. ”Maukan” kanssa A-nuoria tulee valmentamaan Mikko Haarala ja Johannes Nygård.
 
- Kiitämme Saku Martikaista kahden kauden hyvästä työstä nuorten pelaajien eteen ja toivotamme onnea tuleviin haasteisiin. Iso osa pelaajista on kehittynyt ja olemme pystyneet käyttämään osaa pelaajista myös edustusjoukkueen mukana. Meidän kokoiselle organisaatiolle se on elinehto, kertoo urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.
 
Sport pyrkii edelleen tehostamaan junioritoimintaa ja pelaajien kehittymistä tietyillä rakenne- ja henkilömuutoksilla. Pajuluoma ottaa A-junioreiden päävalmentajuuden lisäksi vastuuta myös B- ja C-junioreiden linjausten yhtenäistämisessä.
 
- Meillä on aikomus viedä yhtenäisempään suuntaan koko kilpaikäluokkien pelillinen ideologia, fysiikkaharjoittelu sekä pelaajien testaaminen. Näin helpotamme pelaajien kehittymistä ja nousemista ikäluokasta toiseen aina edustusjoukkueeseen saakka, kuvailee Jämsä Sportin junioreiden pelaajapolkua.
 
Pajuluomalla on laaja kokemus vaasalaisesta juniori- ja edustuskiekkoilusta, ja on siten oikea henkilö tähän tehtävään. Edustusjoukkueen valmennustiimi on toiminut kuluvalla kaudella erittäin hyvin, jonka vuoksi Pajuluoman siirtämistä jouduttiin harkitsemaan jokaiselta kantilta. Vaasalaisen kiekkoilun edun nimissä siirto nähtiin kuitenkin oikeaksi ratkaisuksi, ja myös Pajuluoma on samaa mieltä.
 
- Omat fiilikset siirrosta ovat todella korkealla ja odotan innolla tulevaa. Koen, että toimintaympäristö on paras mahdollinen lähteä valmentamaan ja kehittämään pelaajia A-junioreihin. Toimintaympäristöllä tarkoitan muiden joukkueiden valmennusta (C ja B) sekä Kenneth Westerbackia ja Markus Jämsää. Pajuluoma painottaa Sportin Liiga-joukkueen ja A-junioreiden toiminnan yhteistyön merkitystä.
 
- Yhteistyön Liiga-joukkueen ja A-junioreiden välillä tulee olla saumatonta. Edustusjoukkueen päävalmentajan Tomek Valtosen kanssa se on varmasti sitä, koska yhteistyö on jo tähän hetkeen mennessä toiminut erittäin hyvin. Nyt keskitytään vielä täysillä tämän hetkiseen tehtävään Liiga-joukkueessa ja pelien päätyttyä siirretään ajatukset tulevaan, päättää Pajuluoma.

 

(KUVA: MARIA SUNDELIN)