Sportille vihdoin voitto KooKoosta

Vaasan Sport nousi vaikeuksien kautta voittoon ja nappasi kaksi tärkeää pistettä KooKoon kustannuksella. Joukkueiden kauden neljäs runkosarjakohtaaminen päättyi vaasalaisten juhliin voittomaalikilpailun jälkeen maalein 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0).

Vierasjoukkue sai otteluun unelma-alun, kun Jarkko Malinen liu'utti KooKoon 0-1-johtoon terävän vastahyökkäyksen päätteeksi vain reilun minuutin pelin jälkeen. KooKoo pääsi hakemaan lisämaalia Niko Peltolan estämisrangaistuksen aikana, mutta kotkapaitojen alivoima hoiti tilanteen kunnialla.

Sport tuli tasoihin erän puolivälissä, kun Charles Bertrand löysi syötöllään Tero Koskirannan, joka taituroi itsensä kahden pelaajan välistä maalille ja laittoi kiekon lopulta näyttävästi ohi KooKoo-maalilla torjuneen Juha Järvenpään. Bertrandin lisäksi syöttöpisteen maaliin nappasi Jake Newton. Vain hetkeä myöhemmin ketjun kolmas lenkki Teddy Da Costa oli lähellä viedä kotijoukkueen 2-1-johtoon, mutta tällä kertaa Järvenpää oli tilanteen herra ja onnistui torjumaan ranskalaisen yrityksen.

Sport aloitti ottelun toisen erän kuskin paikalla, mutta Matthew Watkinsin 1-2-osuma lamaannutti joukkueen pelin täysin ja erän loppu mentiin KooKoon kontrollissa. Maalipaikoilla ei tosin sekään juhlinut, ja Mika Järvinen torjui vähäiset laukaukset vaivatta.

Sport sai kolmannen erän alkuun tasoituksen, kun Erik Riskan laukaus pomppi kahden KooKoo-pelaajan kautta maaliin. Syöttöpisteet maaliin kirjasivat Tomi Körkkö ja Sami Blomqvist. Vaisun kakkoserän jälkeen joukkue puki työhaalarit päälleen ja KooKoo oli useaan otteeseen helisemässä, mutta vierasjoukkue puolusti tiiviisti ja kesti Sportin rynnistyksen.

KooKoo oli varsinaisen peliajan lopussa lähempänä voitto-osumaa ja se pääsi pelaamaan viimeisen minuutin ylivoimalla, kun Joel Kiviranta tuomittiin istumaan kaksiminuuttista korkeasta mailasta. Järvinen venytti kuitenkin maalillaan loistotorjunnan Juha-Pekka Haatajan yritykseen, ja kun tapahtumarikas jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua joukkueiden välille edettiin ottelussa voittomaalikilpailuun.

Voittomaalikilpailun sankariksi nousi lopulta täsmäase Da Costa, joka on upottanut Sport-urallaan rankkarit 100% tehokkuudella. Toisessa kenttäpäädyssä Järvinen puolestaan nollasi Josh Greenin, Haatajan ja Malisen, joten kaksi pistettä ja tärkeä voitto jäivät Vaasaan eilisen Tampereella koetun pettymyksen jälkeen.

Sport kasvatti eron illan vastustajaansa neljään pisteeseen, kun kummallakin joukkueella on jäljellä vielä seitsemän ottelua. Tänään tappion Kärpille kärsinyt Ässät on kaksi peliä vähemmän pelanneena viiden pisteen päässä. Lisäksi kovavireinen Ilves on edelleen iskuetäisyydellä yhdeksän pisteen päässä, mutta kolme ottelua vähemmän pelanneena omaa vielä toistaiseksi mahdollisuudet pudotuspeleihin. Sport on seuraavan kerran tulessa lauantaina, kun se matkustaa jälleen Tampereelle, tällä kertaa Tapparan vieraaksi.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)