Sportille vihdoin kotivoitto

Vaasan Sport otti tiistaina tärkeän 3-2-voiton (0-1, 3-1, 0-0) Tampereen Ilveksestä. Voitto oli samalla vaasalaisten ensimmäinen kotivoitto sitten marraskuun.

Ottelu alkoi molempien joukkueiden osalta vauhdikkaasti ja tilanteita syntyi molempiin päihin. Ilves siirtyi ottelussa 0-1-johtoon todellisella kenttämestarin erikoisella. Mika Järvinen lähti maalinsa taakse pysäyttämään rännikiekkoa, mutta kiekko otti kulmapleksistä yllättävän kimmokkeen ja pomppi Ilves-hyökkääjä Markus Jokiselle, jolla oli helppo työ laukoa ottelun avausmaali.

Ilveksen johtomaali lamaannutti ottelun ja ensimmäisen erän loppu oli todella rikkonainen. Molemmat pääsivät kertaalleen kokeilemaan ylivoimiensa tehokkuutta, mutta enempää maaleja ei enää nähty.

Ottelun käännekohta nähtiin toisen erän alussa, kun Ilveksen puolustaja Marcus Fagerudd taklasi Erik Riskaa selästä pelirangaistuksen arvoisesti. Sport käytti viiden minuutin ylivoimansa tehokkaasti: Ville Leskinen tasoitti välittömästi maalin edestä Niko Peltolan ja Tuomas Vänttisen esityöstä ja myöhemmin Jake Newton laukoi siniviivalta kotijoukkueen 2-1-johtoon Teddy Da Costan syötöstä.

Sport siirtyi erän puolivälin jälkeen jo 3-1-johtoon, kun Joel Kiviranta ampui Hannu Toivosen torjunnasta tulleen irtokiekon varmasti sisään. Syötöt Kivirannan maaliin kirjasivat Mikko Pukka ja Charles Bertrand. Ilves kavensi vielä erän viimeisellä minuutilla, kun Joonas Vihko yllätti Järvisen tarkalla laukauksella.

Sport kesti Ilveksen vahvan rynnistyksen kolmannen erän alussa ja pystyi kontrolloimaan ilman suuria ongelmia. Ilves haki lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Matias Soinnun viime sekuntien avopaikkaa lukuun ottamatta vaarallisia tilanteita vierailijat eivät onnistuneet luomaan. Näin Sport onnistui vihdoin katkaisemaan kahdeksan ottelun pituiseksi venyneen voitottomien kotiotteluidensa putken ja paranteli asemiaan pudotuspelitaistelussa pahimpien vastustajien kärsiessä tiistaina tappiot.

Joukkueet kohtaavat uudelleen revanssihengessä huomenna. Tampereella pelattava ottelu alkaa kello 18:30.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)