Sportille täysi pistepotti Tampereelta

Vaasan Sportin ja Tampereen Tapparan torstai-iltainen Liiga-ottelu tarjosi vaasalaisille aihetta riemuun. Sport haki kauden kolmannen vierasvoittonsa kolmannen erän maaleilla lukemin 1-3 (0-1, 1-0, 0-2).
Sport tuli otteluun hyvin valmistuneena määräten tahdin alkuminuuteista alkaen. Hyvä alku palkittiin noin seitsemän minuutin kohdalla, kun Mike Brennanin syötöksi tarkoitettu kiekko vaihtoi suuntaa Kristian Kuuselan luistimesta ja lipui Tapparan maaliin ohi Juha Metsolan.
Molemmat joukkueet pääsivät ensimmäisessä erässä kokeilemaan ylivoimansa tehokkuutta. Paremmat paikat loi kotijoukkue Tappara, mutta Hannu Toivonen oli maalillaan mies paikallaan ja erätauolle lähdettiin 0-1 lukemista.
Tappara tasoitti ottelun toisessa erässä, kun joukkueen tuore vahvistus Stephen Dixon huudatti kotiyleisöä ensimmäisessä ottelussaan. Tilannetta edelsi epäonnistunut purkukiekko Sportilta, joita erässä nähtiin useampia. Kokonaisuudessaan toinen erä oli Sportin huonoin, mutta Toivonen 15 torjunnallaan piti ottelun tasalukemissa erätauolle.
Kolmas erä sai Sportin kannalta parhaan mahdollisen alun, kun Damien Fleury onnistui ylivoimalla tekemään kauden kymmenennen maalinsa. Sportin paras maalintekijä oli tänään mukana niin hyvässä kuin pahassakin, tarjoten Tapparalle ylivoimaa hyökkäyspään jäähyjen seurauksena. Tappara ei kuitenkaan tänään pyörityksestä huolimatta saanut mitään vaarallista aikaiseksi miesylivoimalla.
Erän jälkimmäisen puoliskon Sport pelasi viisaasti puolustuksen kautta ja näin ollen kaikki kolme pistettä lähtivät kotkapaitojen mukana Vaasaan. Lopullisen niitin ottelulle iski noin minuuttia ennen päätössummeria Fleury, joka oli tänään mukana jokaisessa Sportin maalissa, keräten tehot 2+1. Myös Charles Bertrand vietti kolmen pisteen iltaa kirjauttamalla syöttöpisteet kaikkiin maaleihin. Maalissa Hannu Toivonen torjui yhteensä 40 kertaa ollen ottelun paras pelaaja.
Ottelun tilastot ja huippuhetket TÄSTÄ.
Sportin ottelut jatkuvat huomenna kotona, kun Kuparisaareen saapuu vieraaksi Rauman Lukko. Ottelu alkaa klo. 18:30.
(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)

Sport tuli otteluun hyvin valmistautuneena määräten tahdin alkuminuuteista alkaen. Hyvä alku palkittiin noin seitsemän minuutin kohdalla, kun Mike Brennanin syötöksi tarkoitettu kiekko vaihtoi suuntaa Kristian Kuuselan luistimesta ja lipui Tapparan maaliin ohi Juha Metsolan

Erän jälkimmäisen puoliskon Sport pelasi viisaasti puolustuksen kautta ja näin ollen kaikki kolme pistettä lähtivät kotkapaitojen mukana Vaasaan. Lopullisen niitin ottelulle iski noin minuutti ennen päätössummeria Fleury, joka oli tänään mukana jokaisessa Sportin maalissa, keräten tehot 2+1. Myös Charles Bertrand vietti kolmen pisteen iltaa kirjauttamalla syöttöpisteet kaikkiin maaleihin. Maalissa Toivonen torjui yhteensä 40 kertaa ollen ottelun paras pelaaja.