Sportille täydet kolme pistettä kolmannen kerran Bluesista tällä kaudella

Kuparisaaressa nähtiin torstai-iltana hienoa kiekkoviihdettä, kun Espoon Blues saapui Sportin vieraaksi. Sport onnistui ottamaan Bluesilta täydet kolme pistettä jo kolmannen kerran tällä kaudella, ja illan ottelun kapellimestarina toimi juuri jatkosopimuksen kirjoittanut Charles Bertrand kahdella tehdyllä maalillaan.

1. erä

Sport ei saanut ottelun alkuun totuttua kovaa painetta päälle, vaan vierasjoukkue Blues hallitsi ensiminuuttien kentäätapahtumia. Liika espoolaisinnokkuus kuitenkin kostautuu Stefano Gilliatin turhan hyökkäspään jäähyn muodossa: Gilliati pääsee vetopaikkaan, Toivonen Sport-maalilla torjuu ja Gilliati ajaa kovaa maalille kolaten Toivosen jäähyn arvoisesti ajassa 03:34. Sport pääsee rauhassa pyörittämään ylivoimaa alueella, mutta vedot jää puuttumaan. Paras paikka tulee Erik Riskalle jonka ohjauksen Eetu Laurikainen torjuu vaivoin. Jäähy ehtii päättyä, mutta pyöritys jatkuu ja nähdään todella nätti kaappi: kiekko tulee viivaan Jarkko Immoselle, joka pääsee vapaasti nousemaan vetopaikkaan mutta Immonen syöttää vielä kovan syötön vasemmalle takatolpalle, josta Petri Lammassaari tällää suoraan syöttöön Sport -uransa avausosuman ajassa 05:40. Näin Gilliatin turha jäähy kostautuu karulla tavalla.

Maalin jälkeen mennään tasaisissa merkeissä molempien koittaessa vuorotellen hyökätä. Sport pelaa espoolaiset hyvin pois maalipaikoilta ja Toivonen koppaa harvat vedot. Viimeisen kympin aikana nähdään kaksi loistavaa Sport -paikkaa, mutta viimeistely ontuu. Ensin Niko Peltola nousee hienosti maalin taakse ja syöttää maalin eteen Jussi Pesoselle, jonka veto liruu vain senttejä ohi vasemmasta tolpasta. Pari minuuttia ennen erätaukoa paluun kehiin tehnyt ykkössentteri Lassi Kokkala naruttaa nätisti Otso Rantakari 1-1 tilanteessa, mutta juuri vetohetkellä Rantakari pääsee koukkaamaan hieman ja veto epäonnistuu. Erässä ei enempää maaleja nähdä ja erätauolle Sportin 1-0 johdossa.

2. erä

Toisessa erässä Blues tuli jälleen vahvasti erän alkuun halliten peliä ja Sport joutui turvautumaan pitkien kiekkojen lyömiseen ensimmäiset pari minuuttia, mutta kuitenkin onnistuen pitämään espoolaiset poissa maalipaikoilta. Pikkuhiljaa kotkapaidat pääsi myös peliin ja varsinkin ykkönen Fleury - Kokkala - Bertrand oli pelipäällä. Kolmikko järjestää ensimmäisen Sport-paikan erään hyvän kulmapelaamisen päätteeksi, mutta Laurikainen kestää. Tilanteesta seurannutta ylivoimaa ei kotkapaidat kuitenkaan pysty käyttämään hyväkseen.

Hieman ennen erän puoliväliä Bertrand nöyryyttää Blues-pakki Jere Seppälää, jolta mies taklaa maalin takana kiekon itselleen, kiertää maalille ja naruttaa Laurikaisen nätisti rystyharhautuksella ajassa 29:49. Maalin jälkeen hallinta siirtyy paremmin kotkapaidoille ja muutama hyvä paikkakin lisämaaleihin saadaan. Blues tulee mukaan otteluun juuri ennen viimeistä minuuttia Kim Hirschovitsin aloitusvoiton avulla. Kiekko viivaan Victor Westermarckille, joka rannaa kiekon maskissa olleen Toivosen ohi verkkoon ajassa 38:59. Erän loppuun tarjotaan Bluesille vielä mahdollisuutta tulla rinnalle kun Oskari Manninen lähtee boxiin estämisestä ajassa 39:17. Sport-alivoima kestää erän loppuun, mutta Blues saa aloittaa kolmannen erän miesylivoimalla. Toinen erä oli parempi Sportilta ja Bertrandin hieno yksilösuoritus takasi kahden maalin johdon. Lopussa hieman ote kirpoaa ja Blues nousee peliin mukaan.

3. erä

Kolmannesta erästä muodostuu todellinen trilleri tänään. Sport selvittää erän alun alivoiman, mutta ei kestä enää toista ajassa 42:15 tulevaa Joonas Valkosen jäähyä korkeasta mailasta. Bluesin ykkösylivoima saadaan pelattua pois, mutta kakkonen rankoo: Bracken Kearns ja Ville Korhonen pelaavat kiekon viivaan Otso Rantakarille, jonka lämäri leijailee yläkulmaan ohi jälleen maskissa olevan Toivosen ajassa 43:36. Tasoitus tuo espoolaisille lisävirtaa ja ennen erän puoltaväliä Bluesmaali on lähempänä kuin Sportin.

Erän puoliväli kuitenkin muuttaa pelin kulkua. Ensin ajassa 49:46 Bluesin Valtteri Virkkunen lähtee jäähylle, seuraa tekee nopeasti saman seuran Olli Malmivaara ja Sport saa pyörittää lähes kaksi minuuttia 5-3 ylivoimaa. Blues alivoima pelaa loistavasti vetopaikat pois ja Sport ei saa kunnon paikkaa luotua kahden miehen ylivoimalla. Jäähyt kuitenkin muuttaa hallinnan Sportille ja seuraavaa ratkaisun paikkaa tarjotaan ajassa 55:56 kun Kalle Kaijomaa joutuu omassa kulmassa kamppaamaan Jussi Pesosen jäähyn arvoisesti. Nyt ylivoima toimii, Kokkala ottaa 100-0 aloitusvoiton Niko Peltolalle, joka toimittaa kiekkoa maalille. Laurikainen torjuu eteensä ja paikalle ryntää kukas muukaan kuin Bertrand, joka siirtää kiekon rystylle ja maaliin. Viimeisen nelosen aikana ei Blues saa kunnon tontteja rakennettua vaikka vetää veskarin pois kaksi minuuttia ennen summeria. Sport saa koittaa keskialueelta tyhjiin, mutta veto menee ohi ja tuomari viheltää hätäisen pitkän kun Sport-pelaaja on siirtämässä päädystä kimpoavaa kiekkoa maaliin. Aloitus keskelle ja Blues pääsee vielä koittamaan peliä tasoihin. Matt Generous kaataa maalin edessä Kai Kantolan ja loppu saadaan jännäksi kun 46 sekuntia mennään 6-4 alivoimaa. Puolustus 34 torjuntaa pelissä ottaneen loistava Hannu Toivosen johdolla kestää ja Sport ottaa täydet kolme pistettä 3-2 voitollaan jo kolmannen kerran Bluesista tällä kaudella.

Jälleen kerran loistavia otteita kotikaukalossa. Blues hallitsi välillä kiekkoa, mutta Sport pelasi erittäin viisaasti. Illan tähdet on helppo nimetä: maalivahti Toivonen oli timanttia, kuten myös jatkosopimustaan kahdella maalillaan juhlistanut Charles Bertrand. Lassi Kokkala teki vahvan paluun ranskalaisten keskelle ja ketju oli jälleen elementissään. Sportilla on ansaittu viikonloppuvapaa ja askiin kotkapaidat palaa tiistain vierasottelussa Raumalla. Kotona pelataan seuraavan kerran torstaina 27. marraskuuta klo. 18:30 kun Pelicans saapuu vieraaksi Kuparisaareen.